Kaciga

Podforum za motocikliste...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Kaciga

Post by mIRCerka »

Molim lijepo,
bajkeri pomozite vi sad MENI!
Dobila sam zadatak od sefa da mu nadjem, da ne kazem rodim, kacigu.
Kupio je motor, bmw 1950 ili 1951 godiste, onaj sa prikolicom sa strane, i eto sad trazi kacigu...
bilo bi lijepo kada bi imao kacigu koja i stiti i u skladu je sa motorom (nemojte mi onih munja gromovi plamenovi OCC kaciga, hvala).
Pronto. Hilfe.
Hvala
shin

Post by shin »

Citizen-X

#3 Re: Kaciga

Post by Citizen-X »

mIRCerka wrote:Molim lijepo,
Kupio je motor, bmw 1950 ili 1951 godiste, onaj sa prikolicom sa strane, i eto sad trazi kacigu...
bilo bi lijepo kada bi imao kacigu koja i stiti i u skladu je sa motorom (nemojte mi onih munja gromovi plamenovi OCC kaciga, hvala).
Pronto. Hilfe.
Hvala
Draga mirci sta i ti sve ne radis za tu placu :D
tbaharis

#4 Re: Kaciga

Post by tbaharis »

Citizen-X wrote:
mIRCerka wrote:Molim lijepo,
Pronto. Hilfe.
Hvala
Draga mirci sta i ti sve ne radis za tu placu :D
zato ona ima platu... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

shin, treba mi kaciga za sefa u Sarajevu, ne zajebavaj...

Citizen, jel vidis ti kako je meni?
twowheelkamikaza

Post by twowheelkamikaza »

mIRCerka,

ako boss nije omiljen medju kadrovima, kupi mu IXS polikarbonat (najjeftiniji) u Semitex-u (Yamahin salon na putu prema OMV pumpi u Barama).

Ako ima zasluga i ipak je sklon socijalstickim (iskonskim) mjerama zastita interesa radnika, zadaj neki jaci model Shark-a (imaju solid color modele, nema sara:)) ili se utalite, skupite vise para i udari po Suomi-ju ili Shoei-u (kevlar/kompositni materijali, malo lakse a cvrsce kacige). Iste mozes kupiti ili naruciti u navedenom salonu.
Ako The Boss ima i povrsno znanje o lid-ovima, vjeruj da ce cijeniti.

Cizma nogu cuva, a kaciga glavu!!!

2WK
Citizen-X

Post by Citizen-X »

mIRCerka wrote:shin, treba mi kaciga za sefa u Sarajevu, ne zajebavaj...

Citizen, jel vidis ti kako je meni?
Dobro ti rece 2WK, ako valja kupi mu naku staklenu :D, a ako je "'vjeka" onda od kevlara - ionako imamo fala bogu "pametnih" glava na bacanje :D
Pa ti sad vidi!

Pitaj sefa treba li mu vozac :D

Da mi se ne svede sve na supljiranje evo i od mene prijedlog!

http://images.google.ba/images?hl=bs&q= ... a=N&tab=wi
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

twowheelkamikaza wrote:mIRCerka,

ako boss nije omiljen medju kadrovima, kupi mu IXS polikarbonat (najjeftiniji) u Semitex-u (Yamahin salon na putu prema OMV pumpi u Barama).

Ako ima zasluga i ipak je sklon socijalstickim (iskonskim) mjerama zastita interesa radnika, zadaj neki jaci model Shark-a (imaju solid color modele, nema sara:)) ili se utalite, skupite vise para i udari po Suomi-ju ili Shoei-u (kevlar/kompositni materijali, malo lakse a cvrsce kacige). Iste mozes kupiti ili naruciti u navedenom salonu.
Ako The Boss ima i povrsno znanje o lid-ovima, vjeruj da ce cijeniti.

Cizma nogu cuva, a kaciga glavu!!!

2WK
Pa nevozi raketu da bi uzimao te kacige :-) Za Bengu iz 51 godine bi najbolja bila kaciga koja nema štitnik za vilicu.Kod Senčija na Stupu je došla roba i može se naći za solidne pare dobra kaciga.Ovako nešto bi mu pasalo.

http://images.google.ba/imgres?imgurl=h ... r%26sa%3DN
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mozda niJEsam bila dovoljno jasna...
JA sam u Sarajevu, sef je u Sarajevu, motor je u Sarajevu...

Treba da kupi kacigu..u Sarajevu...

senchijeve kontakte molim...
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Joj joj mirci :)

Idi na Stup pa priupitaj nekog gdje je Sencho :D

Hej, i dojavi der nam jesi li dobila promaNKuce za to :P
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Vrlo vjerovatno nece ici na duge ture posto je star motor...

Tako da je opcija poluintegralne kacige ok...
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Ipak treba imati malo stila za motor :D Benga iz 51 godine i frajer stavi Šoju od milju maraka :lol: :lol: :lol: Daj ba,smješno pravo :D Čojo treba nešto da uzme u fazonu motora.

http://www.trionsd.co.yu/img/foto/trion ... ACIGA1.jpg

Ova kao ne štiti sinuse.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

hvala na info, sad cu ga nacerat da idemo to gledat, hocu slobodne dane sutra i prekosutra necu jos jedan rodj provest u uredu...
jest, ovo naglasavam da mi je rodj u petak ne biste li se sjetili poslati rayglednicu do tada :D:D:D:D:D

virtuelnu naraFno

Hvala hvala
konyan

Post by konyan »

Mircerka, sad sam pitao senchija, kaze da ce se naci nesto. Saljem ti sad njegov mob na PP.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

jel senchi taj na stupu?

da dizem sefa da idemo :D:D:D:D
brmbrmm
mIRCerka

Post by mIRCerka »

isli smo, probao je par kaciga, kaze hoce jos da gleda....inace je poznat po tome sto samo hljeb kupujenakon 10 minuta razgledanja...ostalo sve...jadi moji...analiza...
enivej, hvala na pomoci, da ne odoh na stup bog zna kad bi vidjela svog druga Edina...
Edo pozz od kone s broja 5 :D
twowheelkamikaza

A sto ova mIRCerka slabo prati postove:):),

dobro rekose raja, ima kod Sencija, nisam znao da mu je stigla roba.

Ja sam naveo radnju Semitex, zastupnike Yamahe i dealer-e Shark-a i jos par popularnih brand-ova.

ne znam, za mene je svaki pad isti, ja bih ovako kako sam i naveo, ako joj je sef mrzak, neki polikarbonat sminkerski. Kad lobanja poljubi majku zemlju, ako ostane ziv, sjetice je se na svaku promjenu vremena:), pa i da padne sa 70-80km/h.

Ako ima kredita kod vas potlacenih radnika:):), oonda narucite kod Sencija ili u Semitex-u nesto kvalitetnije.

Pozdrav svima,

2WK
mIRCerka

Post by mIRCerka »

twowheelkamikaza wrote:A sto ova mIRCerka slabo prati postove:):),

dobro rekose raja, ima kod Sencija, nisam znao da mu je stigla roba.

Ja sam naveo radnju Semitex, zastupnike Yamahe i dealer-e Shark-a i jos par popularnih brand-ova.

ne znam, za mene je svaki pad isti, ja bih ovako kako sam i naveo, ako joj je sef mrzak, neki polikarbonat sminkerski. Kad lobanja poljubi majku zemlju, ako ostane ziv, sjetice je se na svaku promjenu vremena:), pa i da padne sa 70-80km/h.

Ako ima kredita kod vas potlacenih radnika:):), oonda narucite kod Sencija ili u Semitex-u nesto kvalitetnije.

Pozdrav svima,

2WK
jarane, sef mi jeste pegla, al dabogda svi imali sefa ko ja... :D
Trazi nesto normalno i nije ko ja da udje i uzme prvo sto vidi vec voli da bira...e tu je peglativan...
ostalo, zaradio je kredit preveliki kod mene...
twowheelkamikaza

Smrt Fazismu mIRCerka:),

e vidis, sad si vec dala potrebne informacije za adekvatan odabir:).

Kad je vec sef prirastao srcu, i ako ti je stalo da isti ne preseli ili nema migrenu (hronicnu:)) nakon "leta u slobodu":), i to uslijed neadekvatne opreme, onda po preporuci, bilo Senco ili Semitex (Alipasina bb, prema OMV u Barama), Shark RSX (mislim da imaju na stanju) ili bilo koji drugi model koji je od kompozitnih materijala.
Stednja na kacigi ti je poput stednje na lijekovima ( moze se priviti gavez umjesto re-lokacije i gipsa, hajde Boga ti:):)).
Kazem iz vlastitog iskustva, jer mi fali jos par poletaraca (ne dao Bog) da preuzmem titulu od druga Lepog Groma (Padavicar:)).
Udarao sam glavom od tlo i na 50, i 150 i skoro 250km/h , hvala Bogu prezivio i, as a matter of fact, pad je pad legendo:), pogotovo kad je glava u pitanju.
Eto ga, uplegl'o sam te malo, al' kad je sef ispao hadzo prema tebi, red je da ga ispostujes:). Kvalitet vs. Neurohirurg and/or Bakije/Pokop (ne dao Bog)

Sportski pozdrav - ZDRAVO!!!:):)

2WK
mIRCerka

Post by mIRCerka »

fala fala
StudioBa

Post by StudioBa »

E raja kad smo kod kaciga zanima me ovako:::Dali po zakonu mozes da imas kacigu onu samo koja stiti vrh glave to jest lobanju..Mislim stvarno ova kaciga se nemoze trpiti po velikim vrucinama a ipak scooter je u nizoj klasi motora haj javnite ako ko sta zna !!!!

evo slika na koje kacige mislim: http://www.icaro.paragliding.hr/slike/kacige/iguana.jpg
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

To što misliš da je u nižoj klasi ne znači da se ne možeš,nedaj bože,ozbiljno skršiti :-) Što se tiče kacige nećeš imati problema sa policijom,znači ta je kaciga ok.Mada kada je staviš na glavu kao da je i nemaš el eto,tvoja glava tvoj problem.Možda nebi bilo loše da se opredjeliš za ovu gore koju sam postavio,polu integralnu.Kao što rekoh,tvoj izbor.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

sef ce promahalat i u BL...
:)
BimmerX

Post by BimmerX »

-Ja kada sam sada u julu bio u sarajvu, niko ba ne nosa kacige, pa koji ce klinac i tom tvom sefu :-D , zamalo jednog nisam pokupio kod rtv doma, lik bahnu ispred ni kacige ni kojeg klinca, i kazu pao biker i zijanio glavu........
StudioBa

Post by StudioBa »

Ma vjeruj mi nije je lahko ni nositi al eto mora se aaa i nedaj boze moze se polomiti gdje...Ja evo trazim neku bar blazu kocigu manju koja ce samo pokriti samo vrh glave sta drugo raditi :) :razz:
Post Reply