Crkni.
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
- Nisrin
- Posts: 5489
- Joined: 26/04/2009 15:40
- Location: Bistrik, RajvoSA
#46653 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Kako vam ispadne ovako “debeo” burek od gotovih jufki?? Meni se sav slijepi, bas tanak bude, jos koristim malu keramicku tepsijicu !
- Nisrin
- Posts: 5489
- Joined: 26/04/2009 15:40
- Location: Bistrik, RajvoSA
#46654 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jesam, jos sam dvije tepsije ove napravila hahaha I preko mileram, a zadugo necu, jer me krsta i ledja bole ko da sam kopala..fasovala diskus herniju!
Ima u Sa zena koja pravi klepe - “Moje klepe” FB page, 10KM je kila, svakaaaa joj je ista, dodju zaledjene, preukusne ali uvijek se pitam ima li ta zena probleme sa ledjima i krstima, ja ne znam kako bih tolike kolicine...
Kod mene su iskreno preukusne, ali su bas zahmetli, pa ne budu sve jednake XD
-
- Posts: 238
- Joined: 25/06/2017 15:50
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#46656 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Hvala lijepo
@Toto
@vazi
@Dany97
@Nisrin Kupovne kore najprije provlačim kroz ugrijanu (mlaku) vodu sa otopljenim puterom, i redam bar po 3-4 u svaki sloj. Isto radim i kad nekad napečem kora da imam. "Osvježim" ih malo prije slaganja
@Toto
@vazi
@Dany97
@Nisrin Kupovne kore najprije provlačim kroz ugrijanu (mlaku) vodu sa otopljenim puterom, i redam bar po 3-4 u svaki sloj. Isto radim i kad nekad napečem kora da imam. "Osvježim" ih malo prije slaganja
-
- Posts: 4403
- Joined: 24/02/2011 12:06
#46657 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
shandrprcSA wrote: ↑05/05/2021 15:03sad fino na temu "sam svoj majstor" i objasni sta i kako za smokerhladan.preminger wrote: ↑05/05/2021 14:40 Evo konačno da se mašina stavi u rad i to baš za 1. maj.
Nije američki brisket, ali jesu bosanska juneća prsa. Ukus odličan.
Smoker je ručni rad.
Ne mogu naći temu. Nije problem podijeliti iskustva.
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#46658 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ovdje ti. Suđe (smoker) je drugi najvažniji sastojak kuhanjahladan.preminger wrote: ↑05/05/2021 20:48shandrprcSA wrote: ↑05/05/2021 15:03sad fino na temu "sam svoj majstor" i objasni sta i kako za smokerhladan.preminger wrote: ↑05/05/2021 14:40 Evo konačno da se mašina stavi u rad i to baš za 1. maj.
Nije američki brisket, ali jesu bosanska juneća prsa. Ukus odličan.
Smoker je ručni rad.
Ne mogu naći temu. Nije problem podijeliti iskustva.
-
- Posts: 9797
- Joined: 23/02/2013 08:16
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
-
- Posts: 2027
- Joined: 07/04/2010 11:05
- Toto
- Posts: 8108
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#46664 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Interesantne su varijacije na temu tj kako su dovitljive i vrijedne žene , birvaktile , od istih sastojaka izmišljale ukusna jela .
Marokanci prave ovo, jela sam i predobro je
Nije pilav ni rezanci a nije ni tirit pita
Nešto izmedju
Marokanci prave ovo, jela sam i predobro je
Nije pilav ni rezanci a nije ni tirit pita
Nešto izmedju
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#46665 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ovo je kao neka naša brza maslenica
Tijesto za ove gore palačinke , brašno, sitni griz, do, vođa i poslje malo maslaca i ulja...
Tijesto za ove gore palačinke , brašno, sitni griz, do, vođa i poslje malo maslaca i ulja...
-
- Posts: 2027
- Joined: 07/04/2010 11:05
-
- Posts: 4749
- Joined: 03/08/2004 20:52
- Location: 39
- Toto
- Posts: 8108
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#46669 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
da nam nisu marokanci maznuli jerisca pilav?
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#46670 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
-
- Posts: 2027
- Joined: 07/04/2010 11:05
#46671 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Vazi nevolim te kud zeljanicu meni najdrazu pitu, burek volim al zeljanica mi je broj jedan od svih pita I jela
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#46673 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Klepe
(@Nisrin)
I gotove
Sad se suse do iftara (ili zamrzavanja)
(@Nisrin)
I gotove
Sad se suse do iftara (ili zamrzavanja)
-
- Posts: 23153
- Joined: 09/06/2008 14:54
#46674 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Praviću se da ne vidim postove više mog
Pitanje jedno : je li rano napraviti baklavu danas?
Pitanje drugo : šta će se naći na bajramskom meniju kod vas? Što slano, što blago.
Blagodarim
Pitanje jedno : je li rano napraviti baklavu danas?
Pitanje drugo : šta će se naći na bajramskom meniju kod vas? Što slano, što blago.
Blagodarim
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#46675 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Presla si na drugu stranicu ne vidi se nista
Slozi i ispeci danas, a zalij sutra (samo nek ti agda bude vrela sa sporeta). Nije rano. Taman da upije i da se sastojci sljube