Vista Virtual Memory
Moderator: Benq
-
Corer
- Location: Ispod Trebevica pa preko velikog parka kod II Gimnazije, samo ravno prema Ciglanama...
#1 Vista Virtual Memory
Jel' moguce da mi na 1,5 Gb RAMa, Vista jos uzima po 2-3 Gb HDD za gore pomunetu, a kad nemas bukvalno niti jednu aplikaciju pokrenutu. Nesto mi to golemo.
Od cega zavisti (osim RAMa) koliko ce virtualna memorije HDD pokriti?
Od cega zavisti (osim RAMa) koliko ce virtualna memorije HDD pokriti?
-
JavaC0d3r
Pozz
Ako imas 1.5 gb rama (zive memorije) onda je normalno da vista maksimalno moze koristiti 3 gb (1.5 gb * 2) sto je specificno i za XP, npr imas 512 mb i max memorije za ucitatavanje aplikacija je do 1 gb, sve preko OS se rusi:) eh sada ako ti u menageru pokazuje da vista koristi sva 3 gb virtual memorije onda nesto nije OK jer Vista Ultimate radi i na 512 mb rama i bez i jednog programa pokazije ne vise od 400 mb zauzeca od mogucih 1 gb, kod tebe treba glatko da klizi
Pozz
Ako imas 1.5 gb rama (zive memorije) onda je normalno da vista maksimalno moze koristiti 3 gb (1.5 gb * 2) sto je specificno i za XP, npr imas 512 mb i max memorije za ucitatavanje aplikacija je do 1 gb, sve preko OS se rusi:) eh sada ako ti u menageru pokazuje da vista koristi sva 3 gb virtual memorije onda nesto nije OK jer Vista Ultimate radi i na 512 mb rama i bez i jednog programa pokazije ne vise od 400 mb zauzeca od mogucih 1 gb, kod tebe treba glatko da klizi
Pozz
-
Kid_A
Ja bih isao na ram x 3.JavaC0d3r wrote:Pozz
Pozz
-
malizeleni
Pagefile se mjenja po potrebi, sto je pegla. Kreira se kao sakriven fajl na c:\ Ja obicno stavim min i max velicinu na 2x kolicina rama, tako da se pagefile kreira kao 4 gb bez obzira, i ostaje toliki, kompjuter radi nesto brze, jer ne mora mjenjati velicinu pejdz fajla po potrebi.Corer wrote:Hvala na objasnjenju... Nije da ona ne "klizi" nego mi opasno varira free space na HDD-u, pa mi pravo cudno!