ins wrote:Centrotrans je vlasnik autobuske stanice od prvog dana. Stavise, on ju je i napravio!
Drugo, ti ljudi pokusavaju uvesti standarde u prijevoz putnika, da nema njih i Transturista Tuzla, Autoprevoza Mostar, Zenica Busa i jos jedne-dvije firme svi bi se vi vozili krsevima poput Salineee, Zeba, Buca, Dzidzimi, Midzimi, kako se uostalom vec voze po RS....
Da, Centrotrans je bas prava kompanija za uspostavljanje standarda..... tu mi pade na pamet kako su me prije dvije godine "zaboravili" na stanici u nekakvoj vukojebini. Da nisam sjedio na sjedistu broj 5 i da nas nije bilo svega osmero u autobusu, shvatio bih mozda.......a ja, opet, ne bih izlazio iz autobusa da je u njemu bila hala. Sumnjam da bi vozaca veselilo da sam mu uneredio autobus. Mada, kako se taj "osjetio" (sto je, reklo bi se, korporativna politika Centrotransa), ne bi imao pravo da mi prigovara i da sam vecu nuzdu vrsio.
A Transturist Tuzla je takodjer sjajna benchmark kompanija. Bas mi svaki put kad vidim njihov autobus padne na pamet kad su prije 2-3 godine na moru na jednoj stanici ostavili momka i djevojku sa (OGROMNIM) koferom jer nije bilo dovoljno mjesta u autobusu. A to dvoje su se pravo s*ebali jer su rezervisali dva mjesta 2-3 dana prije putovanja nazad za Tuzlu. Kad su to vozacu rekli, dobili su odgovor: "Ma kakva rezervacija, sta vam je! Ko prije do djevojke djevojka njegova!" (Toliko o standardima!)
Btw, to je bio vecernji autobus, tako da su se morali vratiti tom gazdi kod kojeg su bili i sutra ponovo pokusati.
Sto se Zebe tice - ja imam SAMO dobra iskustva s njima. A niti radim kod njih, niti koga tamo znam, niti imam vlasnickog udjela u toj kompaniji