ahmed&nedzad wrote:Pa vjerovatno po istom osnovu po kojem su i mnogi iz Sandžaka dobili?! Koliko znam mnogi također imaju hrvatsko državljanstvo, a rođeni su u BiH.

Pa vjerovatno nisu po istom osnovu jer Sandzaklije su ga dobile iz istog razloga kao i Karadzic Radovan i ostali Karadzici, sto znaci na osnovu prijave boravka u BiH 1991 godine? Boga pitaj koliko se recimo Srba doselilo u istom periodu u Sarajevo i BiH.
Ono sandzaklije su nam omiljena tema, medjutim da li ih se i prije rata najvise naselilo po BiH? Srba je barem tri puta toliko u istom periodu. Niko ih i ne spominje?
Sto se tice Srba iz Hrvatske, mislim da BiH po tom pitanju treba uraditi kao sto bi uradile sve zemlje u zapadnoj Europi. Oduzeti sve, staviti zabranu ulaska u BiH u narednih 50 godina, utrpati u autobuse i pod policijskom pratnjom ih ispratiti do BiH granice.
Cudi me da niko ne trazi provjeru dobivanja BiH drzavljanstva od 1991 godine do danas medju Srbima, upravo u cilju lova na Srbe iz Hrvatske koji su kupili ili dobili BiH dokumenta?
Fino je sto se cistka uradila po pitanju bliskoistocnoh elementa i sad treba to iskoristiti pa vidjeti kakav je status Srba iz Hrvatske u BiH i koliko desetina ili stotina hiljada njih danas ima BiH pasos?
Sjetimo se samo pricamo o ljudima koji su godinama ubijali Bihac i njima nikako ne odgovara nista manje od Srbije u Bosni, jer u svakom drugom scenariu im je izgon, a za dosta njih i zatvor. Oni ce uvijek biti smetnja BiH i zato im nije mjesto ovdje.