virtual pc - problem
Moderator: Benq
- shiljak
#1 virtual pc - problem
Na jednoj particiji imam instaliran winxp a na drugoj vistu. Instalirao sam virtualpc 2007. Koliko sam ja shvatio treba se preko virtualpc programa instalirati novi os (npr imao xp i sad hocu vistu)!!! Da li sam u pravu i ako nisam zna li ko kako se postavlja to!!!
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
#3 Re: virtual pc - problem
instaliraj linux, pa na njega vmware pa onda xp i vistu kao virtuelne ma¹ineshiljak wrote:Na jednoj particiji imam instaliran winxp a na drugoj vistu. Instalirao sam virtualpc 2007. Koliko sam ja shvatio treba se preko virtualpc programa instalirati novi os (npr imao xp i sad hocu vistu)!!! Da li sam u pravu i ako nisam zna li ko kako se postavlja to!!!
- shiljak
Meni treba do minute da se skroz podigne vista, i jos mi je ultimateDedda wrote:Mani se corava posla i viste.
Ja sam ju instalirao i treba mi do 75 minuta kada upalim racunar da mogu da radim
Jel iko probao taj virtual PC????
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Nijesmo, samo po èuvenju znamo za njegashiljak wrote:Meni treba do minute da se skroz podigne vista, i jos mi je ultimateDedda wrote:Mani se corava posla i viste.
Ja sam ju instalirao i treba mi do 75 minuta kada upalim racunar da mogu da radim. Kako 75 minuta da nije sekundi?
![]()
Jel iko probao taj virtual PC????
-
malizeleni
Obicno furam najnovije i najbolje, win vista ultimate sam imao na kompjuteru cijelu sedmicu dana. Vratio sam se na xp pro, imam osjecaj da cu cekati service pack 1 za vistu prije nego sto je instaliram opet.
Ako vec hoces virtuelnu masinu, VMware je najbolje rijesenje.
Ako vec hoces virtuelnu masinu, VMware je najbolje rijesenje.
-
malizeleni
Vmware nije besplatan ali ko te pita 
-
tek_stigo
jedina mana VPC je sto ne moze koristit virtualne windowse napravljene pod Wmware..dok ovaj drugi to radi bez muke al kod njega je malo zavfkanija konfiguracija mreze al se i to zna sriktat...
ko god ima dosta memorija: dodatni virutalni windows je extra stvar..i nije spor kosto neki govore..samo se treba podesiti..
Npr; ko ima free zonu na recimo europronetu..moguce je imati dvije konekcije odjednom preko VPC-a...host racunar ima npr: konekciju preko freezone a virtualni windows preko interneta (i vamo surfas dok ti se tamo skida movie il nest ljevo)..
Preporuka u bilo koju ruku
ko god ima dosta memorija: dodatni virutalni windows je extra stvar..i nije spor kosto neki govore..samo se treba podesiti..
Npr; ko ima free zonu na recimo europronetu..moguce je imati dvije konekcije odjednom preko VPC-a...host racunar ima npr: konekciju preko freezone a virtualni windows preko interneta (i vamo surfas dok ti se tamo skida movie il nest ljevo)..
Preporuka u bilo koju ruku
-
hitman05
'vako: napavi novu virtualnu masinu (odaberi Longhorn ili vista, sta vec pise).shiljak wrote:evo pokusao sam i sa ovim progamom i bas ista poruka
Ja vec imam xp i vistu, samo sad hocu da imam vistu u xp-u!
Ubaci butabilni dvd vista i prati instalaciju, ne moze biti lakse. Ovo sto ti radis izgleda kao boot/install sa mreze.
- uozo
Ja sam na tablet PC sa Acronisom instalirao tri vrste windowsa i sve funkcionira bez trabl! Pokusavao sam i sa ostalim programima ali je Acronis nekako najjednostavniji! Inace Vistu zamotaj u sest maraka i hiti je gdje ne bil' je ko podig'o sa zemlje! Nemoj se cudit' ako uzme sest maraka a vistu ostavi!

- aNTropocentrio
http://www.megashare.com/128944shiljak wrote:jel mi moze dati neko crack za vistu ultimate, ova mi vista istice za 30 dana
http://rapidshare.com/files/20949859/a.rar.html
Na oba linka je ista datoteka, u slučaju da jedan ne bude radio.
- aNTropocentrio
http://www.megashare.com/128944shiljak wrote:jel mi moze dati neko crack za vistu ultimate, ova mi vista istice za 30 dana
http://rapidshare.com/files/20949859/a.rar.html
Na oba linka je ista datoteka, u slučaju da jedan ne bude radio.