Internet preko TV Kablovske mreze

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
rodjo

#1 Internet preko TV Kablovske mreze

Post by rodjo »

Pozdrav,

Uskoro dozlim u Saraj i zelio bih znati koje su mi opcije za Internet, dali je jos uvijek imamo samo dail-up ili ima mogucnosti da se uvede Modem preko TV kablovske mreze.

Rodjo
stidljiv

#2 Re: Internet preko TV Kablovske mreze

Post by stidljiv »

rodjo wrote:Pozdrav,

Uskoro dozlim u Saraj i zelio bih znati koje su mi opcije za Internet, dali je jos uvijek imamo samo dail-up ili ima mogucnosti da se uvede Modem preko TV kablovske mreze.

Rodjo
Svasta...mora da dolazis iz neke visoko-obazovano-tehnoloske zemlje...Da...mi imamo samo dialup....nismo culi na za kablovski net niti za adsl niti za wireless a kamoli za satelitski internet...

Svasta....
rodjo

Post by rodjo »

Dakle odgovor je?
zvijerka

Post by zvijerka »

rodjo wrote:Dakle odgovor je?
http://www.google.com

:D :D
bug

#5 Re: Internet preko TV Kablovske mreze

Post by bug »

rodjo wrote:Pozdrav,

Rodjo
moram te dodati :D na listu

vi tamo imate univerzitete???
a je l' u bosni ima muskaraca?
je l' imaju po 4 zene?
jesu li vam putevi asfaltirani :( :oops:
Karabaja

Post by Karabaja »

ma haj ne serite, do prije par godina nam osim dial upa ništa drugo nije bilo opcija koliko je bilo skupo...
bug

Post by bug »

ne jedi...godina dana u informatickom napretku je vjecnost..
...ja adsl furam od jula pretprosle godine.... cijena bila veca za 5 km od sadasnje...
bpsang

Post by bpsang »

rodjo wrote:Dakle odgovor je?
zavisi gdje dolazis u grad ili selo ,ako si za grad imas vec ponude od kablovskog koji je gori od dial-up pa do onih koji su u kategoriji sa svjetskim
ako ces na selo ,onda biraj neko uzvisenje sa pogledom na Sarajevo i onda se prikacis na bezicni satelitski preko logosofta
bmx

Post by bmx »

rodjo

Post by rodjo »

Dolazim na Ilidzu (sto se moze smatrati kao malim selom), kada sam bio tu prije nekoliko mjeseci bilo je neki WIFI ali bez dobrog signala. Dolzim u posjet roditeljima na 10 dana tako da mi treba privremena solucija koja ce da radi brze od dail up.
bmx

Post by bmx »

rodjo wrote:Dolazim na Ilidzu (sto se moze smatrati kao malim selom), kada sam bio tu prije nekoliko mjeseci bilo je neki WIFI ali bez dobrog signala. Dolzim u posjet roditeljima na 10 dana tako da mi treba privremena solucija koja ce da radi brze od dail up.
najbolje rjesenje, ako imas laptop, jeste da svratis po potrebi u neki od kafica u gradu koji ima wireless konekciju (sada ih ima dosta) :D ne znam da ti se za 10 dana isplati uvoditi kablovski internet kuci :?
vela-ze

Post by vela-ze »

draga moja Zenica, mozes u zenici prikljuciti net za 10 KM deset dana, i jos moras platiti 30 KM za mjesec dana, tako da bi te izaslo 40 KM 40 dana.
bpsang

Post by bpsang »

[quote="rodjo"]Dolazim na Ilidzu (sto se moze smatrati kao malim selom), kada sam bio tu prije nekoliko mjeseci bilo je neki WIFI ali bez dobrog signala. Dolzim u posjet roditeljima na 10 dana tako da mi treba privremena solucija koja ce da radi brze od dail up.[/quote

u tom slucaju najjednostavnija solucija ti je Internet club u hotelu Holliwood
ljasima

Post by ljasima »

imas mogucnost preko modema .preko kablovske,koje, zavisi od mjesta stanovanja,sto je moja preporuka,jer je puno jednostavnije i cini mi se jeftinije.
Post Reply