p.s. gdje se mogu kupiti i koje su marke i koliko su maraka
Modem - kablovski internet
Moderator: Benq
-
bih_finest
#1 Modem - kablovski internet
Ovak, ovih dana bi trebao priključiti kablovski net, pa me zanima je li bolje iznajmiti modem i plaćati svaki mjesec ili kupiti modem, jer sam čuo da se modemi brzo kvare, i da se ne isplati kupovati
-
ifbbpro
#2 Re: Modem - kablovski internet
Moj izbor je: KUPIbih_finest wrote:Ovak, ovih dana bi trebao priključiti kablovski net, pa me zanima je li bolje iznajmiti modem i plaćati svaki mjesec ili kupiti modem, jer sam čuo da se modemi brzo kvare, i da se ne isplati kupovati![]()
Kupi Motorolu i nista drugo! Kupi ga u Grohs HG-u (Skenderija ili preko puta Bosmala u onom malom Bosmalu dole u suterenu)
Kosta oko 130km, jos ako koristis HS kablovsku dace ti ga na 4 rate.
Motorola se ne kvari.
-
bih_finest
Ma ev čitao sam na forumu o bhcabel netu, a i kod mene su onishin wrote:Samo skontaj da dosta raje odustaje od kablovske, iznajmi modem dva tri mjeseca vidi kako fercera, lako je kupiti.
- Anell
#5 Re: Modem - kablovski internet
ifbbpro wrote:Moj izbor je: KUPIbih_finest wrote:Ovak, ovih dana bi trebao priključiti kablovski net, pa me zanima je li bolje iznajmiti modem i plaćati svaki mjesec ili kupiti modem, jer sam čuo da se modemi brzo kvare, i da se ne isplati kupovati![]()
Kupi Motorolu i nista drugo! Kupi ga u Grohs HG-u (Skenderija ili preko puta Bosmala u onom malom Bosmalu dole u suterenu)
Motorola se ne kvari.
U GRHS HG-u pojeftinio modem na 99,99KM!!!
Ostalo je sve tacno sto si tekao, na 4 rate za korisnike kablovske televizije HS... A sto se mog misljenja tice ja bih ti preporucio ADSL ako ikako mozes da njega uvedes, jer na kablovskom internetu cim su vremenske nepogode imat ces problema sa konekcijom... Pozdrav
-
ifbbpro
#6 Re: Modem - kablovski internet
Nisi potpuno upravu.. ja sam bio na Logosoftu prvih godinu dana, zadnjih pola godina sam na Europronetu (HS kablovska, Cengic Vila), i radi mi internet ko sat.. nisam imao problema sve ukupno mozda 10 dana u tih godinu i po.Anell wrote:ifbbpro wrote:Moj izbor je: KUPIbih_finest wrote:Ovak, ovih dana bi trebao priključiti kablovski net, pa me zanima je li bolje iznajmiti modem i plaćati svaki mjesec ili kupiti modem, jer sam čuo da se modemi brzo kvare, i da se ne isplati kupovati![]()
Motorola se ne kvari.
U GRHS HG-u pojeftinio modem na 99,99KM!!!
Ostalo je sve tacno sto si tekao, na 4 rate za korisnike kablovske televizije HS... A sto se mog misljenja tice ja bih ti preporucio ADSL ako ikako mozes da njega uvedes, jer na kablovskom internetu cim su vremenske nepogode imat ces problema sa konekcijom... Pozdrav
Sve zavisi od lokacije, ako si u Novom Sarajevu nemas brige, radice ti internet (cable) odlicno.
Meni jaran ima adsl 1024 i ne prelazi mu 100 kB/s, meni na kablovskom zna zakucati i na 130
ali dobro to su sve sitnice..
-
nedims
#8 modem - kablovski internet
Isplati se kupiti...Motorola je dobra...ima je u Logosoftu - 90 km + PDV i to je najjeftinije u gradu.