kako umreziti dva kompjutera pomocu mreznog kabla
Moderator: Benq
-
samir_omerovic
#1 kako umreziti dva kompjutera pomocu mreznog kabla
Hej,
zna li neko, a sigurno zna, mogu li se dva racunara umreziti samo s mreznim kablom. I naravno sta treba uraditi, konfigurisati da to fino radi.
Samir
zna li neko, a sigurno zna, mogu li se dva racunara umreziti samo s mreznim kablom. I naravno sta treba uraditi, konfigurisati da to fino radi.
Samir
- TheWatcher
jel zbog interneta il ?
-
samir_omerovic
ma zbog igrica i fajlova.TheWatcher wrote:jel zbog interneta il ?
- TheWatcher
mozes preko modema ako ga imassamir_omerovic wrote:ma zbog igrica i fajlova.TheWatcher wrote:jel zbog interneta il ?
-
samir_omerovic
a jel moze samo preko crossover kabla? postavim ip na 192.168.0.1 i .2 i subnet masku i gateway i to je to?TheWatcher wrote:mozes preko modema ako ga imassamir_omerovic wrote:ma zbog igrica i fajlova.TheWatcher wrote:jel zbog interneta il ?
nadam se da je tako jednostavno.
- TheWatcher
naravno da mozes ako znassamir_omerovic wrote:a jel moze samo preko crossover kabla? postavim ip na 192.168.0.1 i .2 i subnet masku i gateway i to je to?TheWatcher wrote:mozes preko modema ako ga imassamir_omerovic wrote: ma zbog igrica i fajlova.
nadam se da je tako jednostavno.
-
revolutia
ja ih povezujem pomocu lan kabla, podesis default workgroup, a IP adresu stavis na automatsko podesavanje da se njih dvojica "nadju"
nego, moze li mi neko reci, posto samo jedan komp mi ima prikljucak na net (kompjuter A), kako mogu kad su njih dvojica povezani, surfati na internet sa kompjuterom B (koji nema prikljucak na net) preko kompjutera A koji ima pristup internetu ??
hvala za odgovore
nego, moze li mi neko reci, posto samo jedan komp mi ima prikljucak na net (kompjuter A), kako mogu kad su njih dvojica povezani, surfati na internet sa kompjuterom B (koji nema prikljucak na net) preko kompjutera A koji ima pristup internetu ??
hvala za odgovore
- bmx
#10 Re: kako umreziti dva kompjutera pomocu mreznog kabla
imas ovdje neke stvari pojasnjenje, pa probaj:samir_omerovic wrote:Hej,
Samir
http://www.elitesecurity.org/tema/81455 ... mrezavanja
-
revolutia
aaa evo ga fercera, dobra furka!! he-henelo wrote:vrlo jednostavno, prikljucis se na jedan i na properties konekcije (koja je aktivna) checkiras opciju ICS-internet connection sharing i surfas na oba preko jednog.
Al obavezno ostavi da IP konfiguraciju kupi automatski.
tnx a lot!