Reis Ceric - Prorok
- Liberalism
#1 Reis Ceric - Prorok
prorocka izjava Reisa Cerica:
Muslimani su nakon osam stoljeća nestali iz Španije..... Mi ne smijemo doživjeti sudbinu muslimana Španije! Ne smijemo se podijeliti unutar sebe na male begove, na male emire, da bi svako imao svoj atar, a da još pri tome nemamo nikakve konekcije. Ako se to desi, doživjet ćemo sudbinu muslimana Španije - poručio je reis
http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... z=7&isasp=
Napokon se u Bosni i Hercegovini pojavio Prorok od cijeg prorocanstva zavise nasi zivoti.
Imate li vi neke komentare na buducnost koju je Bosnjacima proreka reis Ceric?
Muslimani su nakon osam stoljeća nestali iz Španije..... Mi ne smijemo doživjeti sudbinu muslimana Španije! Ne smijemo se podijeliti unutar sebe na male begove, na male emire, da bi svako imao svoj atar, a da još pri tome nemamo nikakve konekcije. Ako se to desi, doživjet ćemo sudbinu muslimana Španije - poručio je reis
Napokon se u Bosni i Hercegovini pojavio Prorok od cijeg prorocanstva zavise nasi zivoti.
- Liberalism
Znam,
ali ovde ja govorim o neutemeljenom proricanju sudbine jedne grupe ljudi od strane vjerskih lidera.
Nije reisu ovo prvi put da plasi građane Bosne i Hercegovine i da metodama zastrasivanja ostvaruje svoje ciljeve...
ali ovde ja govorim o neutemeljenom proricanju sudbine jedne grupe ljudi od strane vjerskih lidera.
Nije reisu ovo prvi put da plasi građane Bosne i Hercegovine i da metodama zastrasivanja ostvaruje svoje ciljeve...
-
Grom iz vedra neba
#5 Re: Reis Ceric - Prorok
Prvo ne znam kako mozes izvlaciti tako nelogicne zakljucke.Liberalism wrote:prorocka izjava Reisa Cerica:
Drugo reis nije rekao da ce muslimani nestati, nego da trebaju preventivno djelovati da se to ne bi dogodilo.
Trece, podrzavam njegovu izjavu, ta ko ce da o tome govori, ako nece vrhovni duhovni lider jednog naroda. Neces valjda ti?
- Liberalism
#6 Re: Reis Ceric - Prorok
Podrzavaj ti koga kod hoces.... niko ti ne brani...Grom iz vedra neba wrote:Prvo ne znam kako mozes izvlaciti tako nelogicne zakljucke.Liberalism wrote:prorocka izjava Reisa Cerica:
(1) Muslimani su nakon osam stoljeća nestali iz Španije..... (2) Mi ne smijemo doživjeti sudbinu muslimana Španije...! (3) Ne smijemo se podijeliti unutar sebe.... (4)Ako se to desi, doživjet ćemo sudbinu muslimana Španije
Drugo reis nije rekao da ce muslimani nestati, nego da trebaju preventivno djelovati da se to ne bi dogodilo.
Reis je rekao da ce se Bosnjacima desiti (4) ako dopuste (3). Reis koristi istu propagandu koju je koristio treci rajh.... u stvari ideolgiju koju koriste svi diktatori - moramo se ujediniti biti svi jedno tijelo i jedna dusa - u suprotnom nema nam spasa. Ko je REIS da govori meni i svima kojima reis Ceric totalno nebitan da cemo nestati ukoliko se ne ujedinimo pod njegovom zastavom.
Tvoje znanje o logici (da sve sto reis kaze logicno je) neznam gdje si naucio, vjerovatno u mejtefu....
-
biscanka84
pa covjek govori istinu a ako ti smeta ne obracaj paznju na njegove komentare
- Nekako s proljeća
#8 Re: Reis Ceric - Prorok
Ako je izjavio da se ne dijelimo ''između sebe''...šta ti radiš?Liberalism wrote:Podrzavaj ti koga kod hoces.... niko ti ne brani...Grom iz vedra neba wrote:Prvo ne znam kako mozes izvlaciti tako nelogicne zakljucke.Liberalism wrote:prorocka izjava Reisa Cerica:
(1) Muslimani su nakon osam stoljeća nestali iz Španije..... (2) Mi ne smijemo doživjeti sudbinu muslimana Španije...! (3) Ne smijemo se podijeliti unutar sebe.... (4)Ako se to desi, doživjet ćemo sudbinu muslimana Španije
Reis je rekao da ce se Bosnjacima desiti (4) ako dopuste (3). Reis koristi istu propagandu koju je koristio treci rajh.... u stvari ideolgiju koju koriste svi diktatori - moramo se ujediniti biti svi jedno tijelo i jedna dusa - u suprotnom nema nam spasa. Ko je REIS da govori meni i svima kojima reis Ceric totalno nebitan da cemo nestati ukoliko se ne ujedinimo pod njegovom zastavom.
Tvoje znanje o logici (da sve sto reis kaze logicno je) neznam gdje si naucio, vjerovatno u mejtefu....
Ako je izjavio da ne dopustimo '' taj crni scenarij'' ...šta ti činiš?
Ako je naveo primjer Španije istovremeno ti je rekao i za Muslimane i Sefarde Jevreje...
On je Reis i ima to pravo reći onima koji ga smatraju Reisom.A samo Pelestina i Bosna imaju te titulare.
A Bosna i Palestina....neće imati istu sudbinu.
Tek da malo...pa nek' se briše ako je bezveze.Prorok...bezveze.
- Abu FEED el-Castro
Ovaj put sam na strani Groma
Upravu si. A ti Liberalism nisi u pravu. I reisova ima smisla, mada bas nema konteksta al hajd..
-
sabanss
#10 Re: Reis Ceric - Prorok
Jarane sa tvojom logikom nesto nije OK, ako te se ne tice sta Reis govori zasto ga komentarises?Liberalism wrote: Reis je rekao da ce se Bosnjacima desiti (4) ako dopuste (3). Reis koristi istu propagandu koju je koristio treci rajh.... u stvari ideolgiju koju koriste svi diktatori - moramo se ujediniti biti svi jedno tijelo i jedna dusa - u suprotnom nema nam spasa. Ko je REIS da govori meni i svima kojima reis Ceric totalno nebitan da cemo nestati ukoliko se ne ujedinimo pod njegovom zastavom.
-
vazda problemi
Reis je u potpunosti u pravu ... Muslimani spanije i jesu nestali radi unutrasnjih sukoba, a i zbog prihvatanja nemuslimanskih obicaja, alkohola, zena i raskalasenesti... isto kao sto danas Palestince danas nemilice ubijaju kako stignu i umiju Cifuti jer se Palestinci razjedinjeni iznutra i ne drze se Islama kako treba...
I Bosnjaci ce nestati ako budu slusali Cece i ostale kurve i budu kumovali s onima s kojima netreba da kumuju...
I Bosnjaci ce nestati ako budu slusali Cece i ostale kurve i budu kumovali s onima s kojima netreba da kumuju...
- Prpa.ba
Mozda bismo im trebali poslati nase domace vehabije i mudzahedine, da ih poducevazda problemi wrote:isto kao sto danas Palestince danas nemilice ubijaju kako stignu i umiju Cifuti jer se Palestinci razjedinjeni iznutra i ne drze se Islama kako treba...
A vidis nisam znao da je vrli Reis i prorok postao....pa ima li taj covjek granica
- chinese_water
Ma azira je izasla iz njegove skole prorocanstva
Bas vidim reisa neki dan kupuje novi escajg 
- Liberalism
#14 Re: Reis Ceric - Prorok
Da i ti nisi neku reisovu skolu zavrsio, pa prorok-junior postao?Nekako s proljeća wrote: A Bosna i Palestina....neće imati istu sudbinu.
- Liberalism
[quote="vazda problemi"]Reis je u potpunosti u pravu ... Muslimani spanije i jesu nestali radi unutrasnjih sukoba, a i zbog prihvatanja nemuslimanskih obicaja, alkohola, zena i raskalasenesti... isto kao sto danas Palestince danas nemilice ubijaju kako stignu i umiju Cifuti jer se Palestinci razjedinjeni iznutra i ne drze se Islama kako treba...
I Bosnjaci ce nestati ako budu slusali Cece i ostale kurve i budu kumovali s onima s kojima netreba da kumuju...[/quote]
Jos samo da te reis cuje i da objavi fetvu da umjeto narode, bosnjaci u ime spasa pocnu kolektivno slusati elektronsku muziku...
Prorocanstva znaju biti pravo privlacna.....

I Bosnjaci ce nestati ako budu slusali Cece i ostale kurve i budu kumovali s onima s kojima netreba da kumuju...[/quote]
Jos samo da te reis cuje i da objavi fetvu da umjeto narode, bosnjaci u ime spasa pocnu kolektivno slusati elektronsku muziku...
Prorocanstva znaju biti pravo privlacna.....
-
biscanka84
pa reisa vise nego dovoljno naroda slusa,ti liberalac ne moras.
- Nekako s proljeća
#18 Re: Reis Ceric - Prorok
Liberalism wrote:Da i ti nisi neku reisovu skolu zavrsio, pa prorok-junior postao?Nekako s proljeća wrote: A Bosna i Palestina....neće imati istu sudbinu.
Nema potrebe za takvom reakcijom Liberalism.Znanje sam sticala u ''svjetovnim '' visokoškolskim institucijama.No hajde...
Sviđalo se to, meni ili tebi- njima ili nama, Reis Cerić je trenutno jedina harizmatična figura koja objedinjuje energiju Bošnjaka i sve dok je tako, ja ću ti iznositi kontrastavove.
A vjerujem da imamo i zajedničkih pogleda...držimo se njih.
- Prpa.ba
#19 Re: Reis Ceric - Prorok
Nekako s proljeća wrote: Reis Cerić je trenutno jedina harizmatična figura koja objedinjuje energiju Bošnjaka
-
varcar
Reis je jedna opaka figura koja svojom vjerskom politikom i svjetovnim politickim djelovanjem (kao prvi u Bosnjaka - muslimana) razjedinjuje bosanske muslimane i vjerski i politicki.Prpa.ba wrote:Nekako s proljeća wrote: Reis Cerić je trenutno jedina harizmatična figura koja objedinjuje energiju Bošnjaka
![]()
![]()
Reis razjedinjuje bosanske muslimane na vjerskom polju - jer je za saku dolara uvezao vehabizam koji prijeti raskolu bosanskih muslimana jer vehabije grubo osporavaju nacin na koji su oni stotinama godina ispovjedali Islam.
Reis Ceric dijeli bosanske muslimane i politicki - jer on prizna RS, za razliku od mnogih muslimane koji je ne priznaju. RS je utemljena na zlocinu i genocidu protiv bosanskih gradjana, u prvom redu bosanskih muslimana, te njihove jedine drzave Bosne. RS je negacija i drzave Bosne i bosanskih muslimana. Onaj ko prizna RS, taj negira drzavu Bosnu i bosanske muslimane.
RS je drzava u drzavi u kojoj su prethodno potrijebljeni bosanski muslimani, kojima su srusene bogomolje i zatrti znakovi njihove povjesti i kulture u tom dijelu drzave BiH.
Reis je ne jednom rekao da prizna "zvanicnu Banju luku" to jeste RS.
On je cak pokusao minimizirati i genocid u Srebrenici, kao smisljen drzavni projekat, izjavama kako je to pocinila grupa neodgovornih pojedinaca, te da je tu udario brat na brata!
Reis Ceric prasta i urbicid koji su srpski barbari pocinili ruseci oko 1.000 dzamija u Bosni. Umjesto da inzistira da se pocinitelji pronadju i kazne, te da namire stetu, reis Cric uvodi kuluk nad bosanskim muslimanima i njihovim novcem podize ono sto su barbari srusili. Time su bosanski muslimani kaznjeni jos jednom, od stane Reisa i IZ.
Reis je bio za propale ustavne promjene, sto je jos jedan veliki dokaz kako je on MARKANTNI drzavotvorac RS kao negacije opstanka bosanskih muslimana.
Stoga ce bosanski muslimani prije nestati, nego ce ih reis Ceric ujediniti.
- Nekako s proljeća
Tema je koliko sam shvatila bila IZJAVA koju je dao Reis Cerić.A očito je da ga ti ne gotiviš nimalo, i to me ne zanima toliko.
Ne pada mi na pamet da ''cjepkam '' tvoje pisanje...jer je u cjelosti puno nekog čemera.
Sram te bilo, je sve što ti mogu reći.
-
biscanka84
Koliko god vam (ne)bio drag on je danas glavna licnost medju Bosnjacima..ni jedan politicar ne moze bez njegove podrske.Nije dzabe Sulejman toliko zamjerio reisovu izdaju
Sad je SBIH desna ruka IZ-i

- Buster
Varcar je djelimicno u pravu - moram priznati. Daleko je Ceric od onoga sto bi stvarno trebao raditi. Kad god se pojavi kakvo sranje vezano za muslimane on cuti kao zaliven (npr. Vehabije - Bosnjaci, a ima jos 100 stvari). Njemu je bitno uglavnom to ko ce prenositi bajram FTV ili BHT ili Hayat, odnosno ko ga vise hvalise.
Na kraju krajeva i ne ocekujem od njega bog zna sta, jer su ionako funkciju reisa izmislili Austrougari. Koliko ja znam zvanje "reis" ne postoji u islamskom svijetu (mozda se i varam - vjerovatno ce mi neko bolje pojasniti).
Na kraju krajeva i ne ocekujem od njega bog zna sta, jer su ionako funkciju reisa izmislili Austrougari. Koliko ja znam zvanje "reis" ne postoji u islamskom svijetu (mozda se i varam - vjerovatno ce mi neko bolje pojasniti).
- uozo
Istina!!!biscanka84 wrote:Koliko god vam (ne)bio drag on je danas glavna licnost medju Bosnjacima..ni jedan politicar ne moze bez njegove podrske.Nije dzabe Sulejman toliko zamjerio reisovu izdaju![]()
Samo sto smo mi na tvoju zalost sekularna drzava!!!
Sto znaci da on ima ili nema mjesta u politici???