Odlikovanja za zlocin

Kula08

#1 Odlikovanja za zlocin

Post by Kula08 »

Odlikovanja crnogorskim vođama iz devedesetih

Petar KOMNENIĆ
Vijest da su čelnici vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović i Svetozar Marović, kao mirotvorci predloženi za nagradu sarajevske Internacionalne lige humanista, naišla je na oprečne reakcije u Crnoj Gori, jer hroničari bliske crnogorske prošlosti nijesu zaboravili njihove uloge s početka ratnih devedesetih godina.
:shock: :x
http://www.danas.org/article/2006/12/13 ... c925a.html

Možel' neko nešto više reći o ovim vrlim "Sarajlijama"? :shock:
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Nije fer, a gdje je Najnoviji Kilibrada?
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:22, edited 1 time in total.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Pa i Ceca mozda sta sa Hankom odradi, ne ureklo se. Kad moze Tunjo, sto da ne. Kakav duet, k'o ona "sve je isto, samo njega nema".
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:32, edited 1 time in total.
brdo

Post by brdo »

sramota nema sta :? :sad:
hobit

Post by hobit »

Nista me vise ne cudi. Nakon sto je jedan Nebojsa Radmanovic bivsi srbijanski DB-ovac clan predsjednistva, Nikola Spiric bivsi radikal i ekstrem postaje novi predsjedavajuci predsjednistva, sta reci vise.
Mozda ta "liga" jednog dana i milosevicu posthumno dodijeli neko priznanje, moguce je da i u Sarajevu jednom osvane park ili trg Radovana Karadzica.
:roll:
Nancy Drew

#8 Re: Odlikovanja za zlocin

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 16:05, edited 1 time in total.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

"Očekujem da bi nakon rešenja statusa Kosova ponovo mogli uslediti pritisci na RS i da bi se mogla vratiti stara praksa, prisutna pogotovo za vreme Pedija Ešdauna.", izjavio je nedavno Mladen Ivanic i dodao da bi manji entitet trebao da "svoje krupne izazove definiše u periodu dok se situacija na Kosovu ne završi".

Zato Dodikovo pozurivanje i Silajdzicevo odugovlacenje. Medjutim, ako se velikosrbi odluce na neke radikalnije metode, barikade i slicno, Bosni i Hercegovini ce trebati saveznici. Odlikovanje potencijalnim saveznicima koji su zaledjina trebinjskom dzepu, moze biti korisno. Ako do pogorsanja stanja ne dodje, stvar je lako relativizirati cinjenicom da se radi o nevladinoj organizaciji koja ima pravo dijeliti priznanja kako i kome zeli.

Put do pravde je nazalost cesto krivudav.
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Jastreb35 wrote:Medjutim, ako se velikosrbi odluce na neke radikalnije metode, barikade i slicno...

:-) :-) :-)
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Prpa.ba wrote:
Jastreb35 wrote:Medjutim, ako se velikosrbi odluce na neke radikalnije metode, barikade i slicno...
:-) :-) :-)
Nije to fantazija kolega. Prvo, nesto nam se slicno vec desilo, i drugo;

Novinar Globusa : "Može li vam održavanje refereduma itko u BiH zabraniti? Možda visoki predstavnik EU u BiH Christian Schwarz-Schilling?"

Navodni reformator naseg drustva Dodik : "Što bi zabranio? Dobro, može zabraniti, ali mi opet održimo referendum. I što onda? Visoki predstavnik je, kao, stalno pod pritiskom da smijeni Milorada Dodika zato što Milorad Dodik otvoreno govori. Slušajte, bivša Jugoslavija je upravo zato i propala! Što je pravila imaginaciju. Od suživota, bratstva i jedinstva, i od mnogih drugih stvari. Visoki predstavnik dobar je čovjek i dobro je što je on u ovome vremenu ovdje. Da je netko drugi, napravio bi goleme probleme. Ja sad imam podršku značajnog broja ljudi u RS. Moja je partija dobila podršku 50 posto glasova na izborima. Ako visoki predstavnik želi da mu pokažem da mogu skupiti ovdje, u Banja Luci, 200.000 ljudi, neka proba, neka me smijeni, pa da vidimo. Hoćete li da sad odvedem 50.000 Srba da demonstriraju u Sarajevu? Ako netko hoće tu vrstu priče, može je dobiti."

Velikosrpstvo nema vise potencijal kojeg je imalo pocetkom devedesetih, ali jos nije mrtvo. Zato ti treba saveznistvo (i) Crnogoraca koji nekom hoce biti saveznici, tebi ili velikosrbima. Sta je u tom procesu jedno odlikovanje gore dole.....
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Druze, oni vise nemaju niti ekonomske, niti vojne, a bogme i politicka moc im je ogranicena. Ovo podanistvo medjunarodne zajednice u odnosu na srbiju je samo s ciljem da se izbjegne "call to arms" na Balkanu dok kosovari odlaze a kod nas vlada jaka "retorika", no ako do rata dodje, sumnjam da ce saburati 4-5 godina ko' prosli put. A ni mi vise nismo ovce. :)
Fair Life

Post by Fair Life »

Nancy Drew wrote:Zar nije strašno da se ovdje javi samo dvoje ljudi.... :(
Mene ovo nekako više uznemirava nego Dodik i Hare i Zlaja zajedno....to
kako niko ništa o ovome ne govori..... :shock:
koliko vidim više je to pogodilo Crnogorce nego nas ovdje
.........strašno....... :sad:
Ispravno !!

Svako treba da se svojih stidi... sto iskreno receno nije bas uvrijezeno u
nasoj praksi.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 16:05, edited 1 time in total.
tempora

Post by tempora »

Mene ovo nekako više uznemirava nego Dodik i Hare i Zlaja zajedno....to kako niko ništa o ovome ne govori..... :shock:
koliko vidim više je to pogodilo Crnogorce nego nas ovdje .........strašno....... :sad:

Mada razumijem tvoj revolt, ne znam sto ciniti? Da li se iko od nas ( o politicarima je vise bespotrebno raspravljati) oglasavao kada su se koncentracioni logori od strane uvezenih organizacija za ljudska prava, karakterisani kao sklonista muslimana od mudzahedina ( kao i sam Pedi Esdaun)? Koliko mi je poznato, te "afere" nisu digle prasinu u javnosti.Ni trunke.
Da li smo se bunili na smjesne raporte holandske vlade, koji su spirali krivicu holandskog bataljona i unistavanje (citaj -uklanjanje) filma holandskog vojnika, kojeg je laborant eto greskom unistio popivsi casu vina noc prije. :? Filma koji je svjedocio o egzikucijama Srebrenicana.
Da li se bunimo na ratne zlocince koji sjede u opstinama, vladama i javno proklamuju da su im ocevi bili cetnici i da se oni tako osjecaju?
Jesmo li stavili tacku na slovo i, presudom o genocidu. Ne oni, vec mi?
I ovaj zadnji slucaj, Zelic, Dom Ljubica Ivezic, govori valjda dovoljno o nagradama i zasluznima?
Ali sta ciniti? Ja doduse ne mogu vise da upratim sve moguce informacije ( i nije neki razlog!) a i kada ih se dotaknem, shvatam da je iskrivljeni svijet u kojem zivimo rezultat nase teske inferiornosti.I sta ciniti? Kako se boriti protiv ovakvih odlikovanja i zasluga? Kako ?
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 16:04, edited 1 time in total.
spongebob

Post by spongebob »

tempora wrote:
Mene ovo nekako više uznemirava nego Dodik i Hare i Zlaja zajedno....to kako niko ništa o ovome ne govori..... :shock:
koliko vidim više je to pogodilo Crnogorce nego nas ovdje .........strašno....... :sad:

Mada razumijem tvoj revolt, ne znam sto ciniti? Da li se iko od nas ( o politicarima je vise bespotrebno raspravljati) oglasavao kada su se koncentracioni logori od strane uvezenih organizacija za ljudska prava, karakterisani kao sklonista muslimana od mudzahedina ( kao i sam Pedi Esdaun)? Koliko mi je poznato, te "afere" nisu digle prasinu u javnosti.Ni trunke.
Da li smo se bunili na smjesne raporte holandske vlade, koji su spirali krivicu holandskog bataljona i unistavanje (citaj -uklanjanje) filma holandskog vojnika, kojeg je laborant eto greskom unistio popivsi casu vina noc prije. :? Filma koji je svjedocio o egzikucijama Srebrenicana.
Da li se bunimo na ratne zlocince koji sjede u opstinama, vladama i javno proklamuju da su im ocevi bili cetnici i da se oni tako osjecaju?
Jesmo li stavili tacku na slovo i, presudom o genocidu. Ne oni, vec mi?
I ovaj zadnji slucaj, Zelic, Dom Ljubica Ivezic, govori valjda dovoljno o nagradama i zasluznima?
Ali sta ciniti? Ja doduse ne mogu vise da upratim sve moguce informacije ( i nije neki razlog!) a i kada ih se dotaknem, shvatam da je iskrivljeni svijet u kojem zivimo rezultat nase teske inferiornosti.I sta ciniti? Kako se boriti protiv ovakvih odlikovanja i zasluga? Kako ?
nista mi ne drzimo do sebe i zato je sve ovako kako je i zato ce tako i biti.
mostarac

Post by mostarac »

Obzirom da nismo okruzeni bas prijateljski nastrojenim drzavama, prirodno je da od ove 3 bar jednu probamo pridobiti za sebe. Obzirom da Crna Gora nema svoju destruktivnu ekspozituru u Bosni i Hercegovini ona se namece kao prirodan i logican izbor. U situaciji u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina mi smo prisiljeni naci prijatelja koji nam moze cuvati ledja ili eventualno biti nas izlaz u svijet. Obzirom da i Crna Gora ima problema sa velikosrpskom idejom prirodno je da postanemo saveznici i nagrada Milu Djukanovicu ili nekom od crnogorskih drzavnika nije moralan, ali svakako jeste politicki mudar potez, jer u ovom trenutku nama Crna Gora itekako treba kao saveznik u zajednickoj borbi protiv ideje velike srbije.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

mostarac wrote:Obzirom da nismo okruzeni bas prijateljski nastrojenim drzavama, prirodno je da od ove 3 bar jednu probamo pridobiti za sebe. Obzirom da Crna Gora nema svoju destruktivnu ekspozituru u Bosni i Hercegovini ona se namece kao prirodan i logican izbor. U situaciji u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina mi smo prisiljeni naci prijatelja koji nam moze cuvati ledja ili eventualno biti nas izlaz u svijet. Obzirom da i Crna Gora ima problema sa velikosrpskom idejom prirodno je da postanemo saveznici i nagrada Milu Djukanovicu ili nekom od crnogorskih drzavnika nije moralan, ali svakako jeste politicki mudar potez, jer u ovom trenutku nama Crna Gora itekako treba kao saveznik u zajednickoj borbi protiv ideje velike srbije.
CG kao saveznik
treba li te napomenuti da je radovan iz CG?
mostarac

Post by mostarac »

Vozdra_123 wrote:
mostarac wrote:Obzirom da nismo okruzeni bas prijateljski nastrojenim drzavama, prirodno je da od ove 3 bar jednu probamo pridobiti za sebe. Obzirom da Crna Gora nema svoju destruktivnu ekspozituru u Bosni i Hercegovini ona se namece kao prirodan i logican izbor. U situaciji u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina mi smo prisiljeni naci prijatelja koji nam moze cuvati ledja ili eventualno biti nas izlaz u svijet. Obzirom da i Crna Gora ima problema sa velikosrpskom idejom prirodno je da postanemo saveznici i nagrada Milu Djukanovicu ili nekom od crnogorskih drzavnika nije moralan, ali svakako jeste politicki mudar potez, jer u ovom trenutku nama Crna Gora itekako treba kao saveznik u zajednickoj borbi protiv ideje velike srbije.
CG kao saveznik
OK, je li imamo vise koristi od toga da ih imamo za saveznike ili za neprijatelje? Oni bar nemaju ambicije za nasim teritorijem. Dakle u ovom odnosu snaga sta je za NAS bolje da nam je CG saveznik ili neprijatelj
Šandor

Post by Šandor »

Mostarac, da bismo mogli računat na Crnu Goru neophodan je građanski rat u njoj da se tačno utvrdi ko je ko. Ne treba isključiti ovu mogućnost iako zvuči nemoguće. :D

U vrijeme Tita tamo se manje od 7% stanovnišva Crne Gore izjašnjavalo kao Srbi. Sad ih ima 32% i njihov broj raste. Crnogorci koji su za nezavisnost su sada haman manjina. Dobiše državu zahvaljujući Albancima i ovim "našim". :D Dakle, ili će se ovi Milovi ponovo prešaltat u Rašove ili će se poklat međusobno u bliskoj budućnosti. Osim toga, dijeli nas i prijateljski raspoložena Istočna Hercegovina. :-)
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 15:59, edited 1 time in total.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Vozdra_123 wrote:
CG kao saveznik
E jes´ ti argument! :-) :-) :D

:oops:
mostarac

Post by mostarac »

Vozdra_123 wrote:
CG kao saveznik
a alija iz srbije :lol: :lol: :lol:
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

betonski zid na granicu sa srbijom i CG :D
i svi problemi rijeseni
Post Reply