Nancy Drew wrote:Zar nije strašno da se ovdje javi samo dvoje ljudi....
Mene ovo nekako više uznemirava nego Dodik i Hare i Zlaja zajedno....to kako niko ništa o ovome ne govori.....
koliko vidim više je to pogodilo Crnogorce nego nas ovdje .........strašno.......

Mada razumijem tvoj revolt, ne znam sto ciniti? Da li se iko od nas ( o politicarima je vise bespotrebno raspravljati) oglasavao kada su se koncentracioni logori od strane uvezenih organizacija za ljudska prava, karakterisani kao sklonista muslimana od mudzahedina ( kao i sam Pedi Esdaun)? Koliko mi je poznato, te "afere" nisu digle prasinu u javnosti.Ni trunke.
Da li smo se bunili na smjesne raporte holandske vlade, koji su spirali krivicu holandskog bataljona i unistavanje (citaj -uklanjanje) filma holandskog vojnika, kojeg je laborant eto greskom unistio popivsi casu vina noc prije.

Filma koji je svjedocio o egzikucijama Srebrenicana.
Da li se bunimo na ratne zlocince koji sjede u opstinama, vladama i javno proklamuju da su im ocevi bili cetnici i da se oni tako osjecaju?
Jesmo li stavili tacku na slovo i, presudom o genocidu. Ne oni, vec mi?
I ovaj zadnji slucaj, Zelic, Dom Ljubica Ivezic, govori valjda dovoljno o nagradama i zasluznima?
Ali sta ciniti? Ja doduse ne mogu vise da upratim sve moguce informacije ( i nije neki razlog!) a i kada ih se dotaknem, shvatam da je iskrivljeni svijet u kojem zivimo rezultat nase teske inferiornosti.I sta ciniti? Kako se boriti protiv ovakvih odlikovanja i zasluga? Kako ?