HELP MY MAC
Moderator: Benq
-
nadimak
#1 HELP MY MAC
Help!
Da li postoji program za MAC, kojim bi mogao igrati igre koje su za PC ? Tipa nekog drivera ili sl.
Pomagaj te.
HVALA!
Da li postoji program za MAC, kojim bi mogao igrati igre koje su za PC ? Tipa nekog drivera ili sl.
Pomagaj te.
HVALA!
-
nadimak
SEHA hvala sto si se javio da mi pomognes.
Ja se ne razumijem u komp. Mac-a sam dobio na poklon.
Mac mini Intel Core Duo 1.66 GHz 2MB cache 1.2 512MB SDRAM DDR2 do 2GB. Kako da saznam sta imam, Bootcamp ili paraleles kako kazes.
Posto ima malo igara za mac, pokusavao sam da igram sa PC-jevim igrama ali ne ide.
Jos jednom ti hvala na trudu.
Ja se ne razumijem u komp. Mac-a sam dobio na poklon.
Mac mini Intel Core Duo 1.66 GHz 2MB cache 1.2 512MB SDRAM DDR2 do 2GB. Kako da saznam sta imam, Bootcamp ili paraleles kako kazes.
Posto ima malo igara za mac, pokusavao sam da igram sa PC-jevim igrama ali ne ide.
Jos jednom ti hvala na trudu.
-
car-x
pogledaj na http://www.apple.com/macosx/bootcamp/nadimak wrote:Trazio sam taj program ali ga ne mogu naci. Mozes li me uputiti gdje da ga trazim? Pokusao sam preko Google-a i aMule-ta ali nista.
-
car-x
prijatelju, ja bi ti predolzio da se malo vise pozabavis literaturom, a malo manje forumom.. mi vjerovatno imamo odgovore na sva tvoja pitanja, ali to nikako nece ici dovoljnim tempom da ti na kraju budes zadovoljan..nadimak wrote:Opet ja. Znam da sam dosadan ali moram da insistiram.
Instalirao sam Boot Camp i ne znam sta dalje. Za sta mi ustvari sluzi BC? Moze li malo detaljnije?
Hvala na volji.
moj ti je dobronamjeran prijedlog da se malo zadas u surfanje internetom, pa da citas, trazis, gledas, isprobavas.. tako ces najprije i najlakse saznati sve sto te zanima..
- dexcox
pa da bi mogao instalirati windows xp na svoj mac valjdanadimak wrote:Opet ja. Znam da sam dosadan ali moram da insistiram.
Instalirao sam Boot Camp i ne znam sta dalje. Za sta mi ustvari sluzi BC? Moze li malo detaljnije?
Hvala na volji.
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=303572
a ako neznas engleski daj ti to u oglase
-
digger
Ne moze biti jednostavnije ali izgleda da nisi citao ono na apple.com dok si download BootCamp (Vidi italics dole).nadimak wrote:Opet ja. Znam da sam dosadan ali moram da insistiram.
Najprije, ispod plavog Apple logo (gore/lijevo) naci ces "Software Update" pa vidi da li sta ima da se automatski skine. Ako ima (a sve ce ti se kasti...) onda klikni na "Update. " Ako vidis nekoliko programa koji treba da se upgrade, prihvati sve ponudjeno, klikni na "Update" pa vjerovatno i par puta na "I agree" (za svaku licencu instaliranog posebno). Nakon toga ce kompjuter zavrsiti upgrade. Restart.
Nista jednostavnije.
Ako imas XP windows, mozes da ih instaliras. Nakon toga restart kompjuter drzeci "option" tipku (dole/lijevo) sve dok se uz Apple logo ne pojavi kruzic koji se okrece i voila... eto te u Windows XP !
Mac, man!
Kada ti Windows dojadi, restart Mac—bez option—i bices natrag u Mac Tiger.
Evo ti sa apple.com:
Run XP natively
Once you’ve completed Boot Camp, simply hold down the option key at startup to choose between Mac OS X and Windows. (That’s the “alt” key for you longtime Windows users.) After starting up, your Mac runs Windows completely natively. Simply restart to come back to Mac.
What you’ll need
* Mac OS X Tiger v10.4.6 or later (check Software Update)
* The latest Firmware updates (check Support Page)
* 10GB free hard disk space
* An Intel-based Mac
* A blank recordable CD
* A printer for the instructions (You’ll want to print them before installing Windows, really.)
* A bona fide installation disc for Microsoft Windows XP, Service Pack 2, Home or Professional (No multi-disc, upgrade or Media Center versions.)
Last edited by digger on 05/12/2006 15:57, edited 1 time in total.
-
array
#16 Re: HELP MY MAC
Postoji, zove se Windows XP.nadimak wrote:Help!
Pomagaj te.
HVALA!
Nemogu nikako da razumijem ljude što kupuju MAC i onda hoće da instaliraju Windows na njega. Pošto je tvoj MAC poklon onda razbi ga od glavu onome što ti ga je dao
Botcamp i paralel su veliko sranje. Izgledaju cool ali samo kad rade.
-
digger
#17 Re: HELP MY MAC
Hej hej... polako... ima ovde Mac tvrdokornih!array wrote: Botcamp i paralel su veliko sranje. Izgledaju cool ali samo kad rade.
BootCamp je jos uvijek "beta" ali radi kako treba. A ko je kriv kada je XP sranje!
Last edited by digger on 05/12/2006 16:03, edited 1 time in total.
-
array
#19 Re: HELP MY MAC
Bootcamp će uvijek biti beta jer je Apple rekao da nikada neće dati podršku za bootcamp. U firmi gdje ja radim ima na stotine novih MAC-ova sa parallelom i bootcampom i znam da ovi što ih održavaju imaju milion problema sa njima. Kako i neće kad bootcamp natovari dva OS-a u memoriju pa ti pokušaj nešto ozbiljno raditi sa njima.digger wrote:Hej hej... polako... ima ovde Mac tvrdokornih!array wrote: Botcamp i paralel su veliko sranje. Izgledaju cool ali samo kad rade.![]()
BootCamp je jos uvijek "beta" ali radi kako treba. A ko je kriv kada je XP sranje!