HELP MY MAC

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

nadimak

#1 HELP MY MAC

Post by nadimak »

Help!
Da li postoji program za MAC, kojim bi mogao igrati igre koje su za PC ? Tipa nekog drivera ili sl.
Pomagaj te.

HVALA!
nadimak

Post by nadimak »

SEHA hvala sto si se javio da mi pomognes.

Ja se ne razumijem u komp. Mac-a sam dobio na poklon.
Mac mini Intel Core Duo 1.66 GHz 2MB cache 1.2 512MB SDRAM DDR2 do 2GB. Kako da saznam sta imam, Bootcamp ili paraleles kako kazes.

Posto ima malo igara za mac, pokusavao sam da igram sa PC-jevim igrama ali ne ide.

Jos jednom ti hvala na trudu.
shin

Post by shin »

Eto imas Core Duo procesor to je x86 arhitektura, mozes preko BootCampa pokrenut Windowse. Samo taj mac ima jadnu graficku karticu.
nadimak

Post by nadimak »

Ali kako da pokrenem igru?
Skinem sa interneta ali ne mogu da igram. Sta bih trebao da uradim?
Kartica je Intel GMA 950 sa 64MB SDRAM-a DDR2.
shin

Post by shin »

Moras instalirati Windoze, pa tek onda.
nadimak

Post by nadimak »

Hvala ti.
Sad cu pokusati da nadjem taj program pa cu se javiti.
nadimak

Post by nadimak »

Trazio sam taj program ali ga ne mogu naci. Mozes li me uputiti gdje da ga trazim? Pokusao sam preko Google-a i aMule-ta ali nista.
car-x

Post by car-x »

nadimak wrote:Trazio sam taj program ali ga ne mogu naci. Mozes li me uputiti gdje da ga trazim? Pokusao sam preko Google-a i aMule-ta ali nista.
pogledaj na http://www.apple.com/macosx/bootcamp/
nadimak

Post by nadimak »

Evo download-ujem, treba mi vremena. Javit cu se.
Hvala ti.
nadimak

Post by nadimak »

Opet ja. Znam da sam dosadan ali moram da insistiram.
Instalirao sam Boot Camp i ne znam sta dalje. Za sta mi ustvari sluzi BC? Moze li malo detaljnije?

Hvala na volji.
car-x

Post by car-x »

nadimak wrote:Opet ja. Znam da sam dosadan ali moram da insistiram.
Instalirao sam Boot Camp i ne znam sta dalje. Za sta mi ustvari sluzi BC? Moze li malo detaljnije?

Hvala na volji.
prijatelju, ja bi ti predolzio da se malo vise pozabavis literaturom, a malo manje forumom.. mi vjerovatno imamo odgovore na sva tvoja pitanja, ali to nikako nece ici dovoljnim tempom da ti na kraju budes zadovoljan..

moj ti je dobronamjeran prijedlog da se malo zadas u surfanje internetom, pa da citas, trazis, gledas, isprobavas.. tako ces najprije i najlakse saznati sve sto te zanima..
dexcox

Post by dexcox »

Hvala na volji.
pa da bi mogao instalirati windows xp na svoj mac valjda :-)

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=303572

a ako neznas engleski daj ti to u oglase :)
nadimak

Post by nadimak »

car-x

Ovo je pravi savjet. Pedagoski. Jes' da je sporije ali je ucinkovitije i na duge je staze.
Jos jednom puno hvala.
nadimak

Post by nadimak »

car-x

Ovo je pravi savjet. Pedagoski. Jes' da je sporije ali je ucinkovitije i na duge je staze.
Jos jednom puno hvala.
digger

Post by digger »

Ne moze biti jednostavnije ali izgleda da nisi citao ono na apple.com dok si download BootCamp (Vidi italics dole).

Najprije, ispod plavog Apple logo (gore/lijevo) naci ces "Software Update" pa vidi da li sta ima da se automatski skine. Ako ima (a sve ce ti se kasti...) onda klikni na "Update. " Ako vidis nekoliko programa koji treba da se upgrade, prihvati sve ponudjeno, klikni na "Update" pa vjerovatno i par puta na "I agree" (za svaku licencu instaliranog posebno). Nakon toga ce kompjuter zavrsiti upgrade. Restart.

Nista jednostavnije.

Ako imas XP windows, mozes da ih instaliras. Nakon toga restart kompjuter drzeci "option" tipku (dole/lijevo) sve dok se uz Apple logo ne pojavi kruzic koji se okrece i voila... eto te u Windows XP !

Mac, man!

Kada ti Windows dojadi, restart Mac—bez option—i bices natrag u Mac Tiger.

Evo ti sa apple.com:

Run XP natively

Once you’ve completed Boot Camp, simply hold down the option key at startup to choose between Mac OS X and Windows. (That’s the “alt” key for you longtime Windows users.) After starting up, your Mac runs Windows completely natively. Simply restart to come back to Mac.
What you’ll need

* Mac OS X Tiger v10.4.6 or later (check Software Update)
* The latest Firmware updates (check Support Page)
* 10GB free hard disk space
* An Intel-based Mac
* A blank recordable CD
* A printer for the instructions (You’ll want to print them before installing Windows, really.)
* A bona fide installation disc for Microsoft Windows XP, Service Pack 2, Home or Professional (No multi-disc, upgrade or Media Center versions.)
Last edited by digger on 05/12/2006 15:57, edited 1 time in total.
array

#16 Re: HELP MY MAC

Post by array »

nadimak wrote:Help!
Da li postoji program za MAC, kojim bi mogao igrati igre koje su za PC ? Tipa nekog drivera ili sl.
Pomagaj te.

HVALA!
Postoji, zove se Windows XP. :lol:

Nemogu nikako da razumijem ljude što kupuju MAC i onda hoće da instaliraju Windows na njega. Pošto je tvoj MAC poklon onda razbi ga od glavu onome što ti ga je dao :D .

Botcamp i paralel su veliko sranje. Izgledaju cool ali samo kad rade.
digger

#17 Re: HELP MY MAC

Post by digger »

array wrote: Botcamp i paralel su veliko sranje. Izgledaju cool ali samo kad rade.
Hej hej... polako... ima ovde Mac tvrdokornih! :D

BootCamp je jos uvijek "beta" ali radi kako treba. A ko je kriv kada je XP sranje! :D
Last edited by digger on 05/12/2006 16:03, edited 1 time in total.
nadimak

Post by nadimak »

DIGGER-u LEGENDO, HVALA.
Pocetnik sam pa mi treba vremena.
array

#19 Re: HELP MY MAC

Post by array »

digger wrote:
array wrote: Botcamp i paralel su veliko sranje. Izgledaju cool ali samo kad rade.
Hej hej... polako... ima ovde Mac tvrdokornih! :D

BootCamp je jos uvijek "beta" ali radi kako treba. A ko je kriv kada je XP sranje! :D
Bootcamp će uvijek biti beta jer je Apple rekao da nikada neće dati podršku za bootcamp. U firmi gdje ja radim ima na stotine novih MAC-ova sa parallelom i bootcampom i znam da ovi što ih održavaju imaju milion problema sa njima. Kako i neće kad bootcamp natovari dva OS-a u memoriju pa ti pokušaj nešto ozbiljno raditi sa njima.
array

Post by array »

Kako god okreneš MAC sucks. :D
pitt

Post by pitt »

ma to samo ovi u mid-life crisis ganjaju....macove i bimere :D:D:D:D
Post Reply