Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mama29 wrote:evo, donijela sam malo domaceg proizvoda u dijasporu, pa da nesto ucinim za BiH.... Promocija kravljeg sira u Austriji
Kao prvo, nesto bih napravila od ovog naseg sira, ali ne znam sta?
Imate li kakav prijedlog? Filovati paprike???
Drugo, sta uciniti da nije ovako preslan? da ga namocim u vodu i pustim da odstoji???
Domacice, molim savjete
prelij ga kajmakom koji si zaboravila ponijeti, kravljim, neslanim... i omochi s pogachom
a mozesh napraviti i kifle
p.s.
...filovati paprike nije bash jednostavno..meni su prvi put bile tako mekane, haman struhle, pa sam sve bacila jer to nisam umjela odrzavati... dok nisu stigle mamine instrukcije za drugu turu
Travnicki ili Vlašički sir nije kravlji...nego ovciji sir...eto toliko o tome...da se zna!!!
mama29 wrote:
Drugo, sta uciniti da nije ovako preslan? da ga namocim u vodu i pustim da odstoji???
potopi ga u vodi i malo posoli tu vodu...i u frizider naravno da ostoji...pitas se zasto posoliti vodu??? pa da ne bi voda izvukla svu slanocu sira ...uzivaj!!!
pa paaa
Last edited by NaZZe on 27/10/2006 14:15, edited 1 time in total.
mama29 wrote:evo, donijela sam malo domaceg proizvoda u dijasporu, pa da nesto ucinim za BiH.... Promocija kravljeg sira u Austriji
Kao prvo, nesto bih napravila od ovog naseg sira, ali ne znam sta?
Imate li kakav prijedlog? Filovati paprike???
Domacice, molim savjete
prelij ga kajmakom koji si zaboravila ponijeti, kravljim, neslanim... i omochi s pogachom
a mozesh napraviti i kifle
p.s.
...filovati paprike nije bash jednostavno..meni su prvi put bile tako mekane, haman struhle, pa sam sve bacila jer to nisam umjela odrzavati... dok nisu stigle mamine instrukcije za drugu turu
ma ne bih ja filovala one sandzacke paprike... Nisam tako dobra kuharica Nego, ima onaj recept po kojem nafilujes paprike sa travnickim sirom, jajima i ne znam cime jos.... onda to sve fino ispeces.
NaZZe wrote:Travnicki ili Vlašički sir nije kravlji...nego ovciji sir...eto toliko o tome...da se zna!!!
mama29 wrote:
potopi ga u vodi i malo posoli tu vodu...i u frizider naravno da ostoji...pitas se zasto posoliti vodu??? pa da ne bi voda izvukla svu slanocu sira ...uzivaj!!!
pa paaa
ma pise "travnicki sir od kravljeg mlijeka"
a baska je onaj od ovce
Uzmi krompir. Popolovi, uvaljaj u kukuruzno bra¹no. Ispeci u rerni. Naspi kajmaka u jedan tanjir sira u drugi, suhog sira u treæi. Izre¾i luka crvenog i lagano se ubij ko stoka s tim
da ispravim nepravdu o travnickom siru, travnicki sir je iz Sipraga, sa kotorvaroske opstine, a samo se pakuje u Travniku, doduse moze Vlasicki sir.....
sa Petrovog Polja.
Dobar je uz komad kuruze ili pogace ili uz somun i to je sve,
Seljacki sir.
2 pileće šnicle,
200 g tvrdog sira,
so, biber, ulje
Priprema:
Šnicle rasjeći tako da od jedne šnicle dobijete dvije. Začiniti, u sredinu staviti krišku sira, staviti odozgo drugu šniclu, zakačiti čačkalicom i pržiti dok lijepo ne porumene. Servirati uz krompir ili rizu.
2 pileće šnicle,
200 g tvrdog sira,
so, biber, ulje
Priprema:
Šnicle rasjeći tako da od jedne šnicle dobijete dvije. Začiniti, u sredinu staviti krišku sira, staviti odozgo drugu šniclu, zakačiti čačkalicom i pržiti dok lijepo ne porumene. Servirati uz krompir ili rizu.
ztluhcs wrote:Uzmi krompir. Popolovi, uvaljaj u kukuruzno brašno. Ispeci u rerni. Naspi kajmaka u jedan tanjir sira u drugi, suhog sira u treći. Izreži luka crvenog i lagano se ubij ko stoka s tim
ne znam za vas ali ja prste grizem kako ovo procitah. jos ako je sporet na drva...jaooo
ja ga drzim u tecnosti, pola voda pola mlijeko i odrzi se dobro!...ako imas vecu kolicinu mijenjaj povremeno tecnost!
recept:
Ispeci mesnate paprike u rerni, ubaci vruce u plasticnu kesu, da se potpare...izvadi i oguli kozicu...sir pomijesaj sa jajetom i malo pavlake i s tim polako napuni paprike...uvaljati u brasno, jaje pa u prezlu!...ispeci u tavi da porumeni!....mmmmm....mnogo je ukusno...maaalo je peckav posao, ali je rezultat boli glava!
ztluhcs wrote:Uzmi krompir. Popolovi, uvaljaj u kukuruzno brašno. Ispeci u rerni. Naspi kajmaka u jedan tanjir sira u drugi, suhog sira u treći. Izreži luka crvenog i lagano se ubij ko stoka s tim