Zasto Bosnjaci nemaju radikalnu stranku?
- Mahalac
#1 Zasto Bosnjaci nemaju radikalnu stranku?
Svjedoci smo postojanja radikalnih pokreta na svim stranama ali eto nema nijedne sa bosnjackim predznakom.
Da li to znaci da je stvarno nema tj da ne postoji takvih razmisljanja/pravaca i da li bi ona uopste bila potrebna danas u BiH?
..sta bi bili programski ciljevi te stranke?
...lider?
Da li to znaci da je stvarno nema tj da ne postoji takvih razmisljanja/pravaca i da li bi ona uopste bila potrebna danas u BiH?
...lider?
-
auto de fe
#5 Re: Zasto Bosnjaci nemaju radikalnu stranku?
Zapali, unisti,osvoji,uglavnom ratuj.Mahalac wrote:Svjedoci smo postojanja radikalnih pokreta na svim stranama ali eto nema nijedne sa bosnjackim predznakom.
...lider?
Lider? Vehabija definitivno.
- Mahalac
Pa potreba da radikalno mjenja stavove naroda iz kojeg dolazi (s obzirom da je radikalna) a ne granice, ustave i sta sve ne drugih naroda kojima ne pripadaju kao sto je to zelja i program ovih danas.
BECHO mi je dobar kandidat za lidera
bleka ga u stopu prati
bleka ga u stopu prati
-
novel
Mahalac wrote:Pa potreba da radikalno mjenja stavove naroda iz kojeg dolazi (s obzirom da je radikalna) a ne granice, ustave i sta sve ne drugih naroda kojima ne pripadaju kao sto je to zelja i program ovih danas.
bleka ga u stopu prati
- Mahalac
http://lentovi.blogger.ba/
Auuuuuuu izvini BECHO al mislim da imamo boljeg kandidata, bolje reci dozivotnog predsjednika...eh eto onda sa srecom
Auuuuuuu izvini BECHO al mislim da imamo boljeg kandidata, bolje reci dozivotnog predsjednika...eh eto onda sa srecom
-
Prenj
Violent je naprosto 'born to run' za ovo mjestoMahalac wrote:http://lentovi.blogger.ba/
![]()
-
Shoba
SDA uopste nije radikalna ni po cemu. Cak stavise.....davis.ba wrote:Takvih razmišljanja ima samo što su oni sastavni dio SDA iako kao manjina istina. A da li bi bila potrebna? Pa gdje će biti potreba radikalna stranka bez obzira koju stranu zastupala.
Bilo bi radikalno da imamo nesto kao Hamas ili Al Aqsa...sva sreca pa nemamo.
Bilo bi bolje da imamo neku ekstremno lijevu partiju, to bi "osvjezilo" stvar
-
davis.ba
Nisam tvrdio da je SDA radikalna već da tu ima članova koji tako razmišljaju. Još sam namjerno napisao:Shoba wrote:SDA uopste nije radikalna ni po cemu. Cak stavise.....davis.ba wrote:Takvih razmišljanja ima samo što su oni sastavni dio SDA iako kao manjina istina. A da li bi bila potrebna? Pa gdje će biti potreba radikalna stranka bez obzira koju stranu zastupala.
Bilo bi radikalno da imamo nesto kao Hamas ili Al Aqsa...sva sreca pa nemamo.
Bilo bi bolje da imamo neku ekstremno lijevu partiju, to bi "osvjezilo" stvar
kao manjina istina
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
opet on po saxu udara...valjda njegov forum nije bio dovoljno posjecen...cudi me da nije postirao nas sukob oko visine... e jackie....novel wrote:Mahalac wrote:Pa potreba da radikalno mjenja stavove naroda iz kojeg dolazi (s obzirom da je radikalna) a ne granice, ustave i sta sve ne drugih naroda kojima ne pripadaju kao sto je to zelja i program ovih danas.
bleka ga u stopu pratiKako bolan' BECHO prije naseg violentjack
hajd lijepo posjeti covjeka
![]()
na ovoj stranici i odluci sam http://lentovi.blogger.ba/
![]()
- vatana
Mi (Bosanci - Muslimani) i jesmo ovako nastradali i ubuduce cemo stradati upravo zato sto nemamo tu radikalnu stranku.
Ne radi se konkretno o stranci, nego o misljenju, osjecaju, patriotizmu, pozitivnom nacionalizmu i moralu koji mi ocito nemamo.
Mi smo za 10 dana njima sve oprostili i zaboravili, sto pokazujemo kroz 1.000 nacina, da ih sad ne nabrajam.
Nebi bilo lose imati jednu radikalnu stranku. Svaka normalna drzava to ima.
Al mi nismo normalna drzava, u tom i jest fazon
Ne radi se konkretno o stranci, nego o misljenju, osjecaju, patriotizmu, pozitivnom nacionalizmu i moralu koji mi ocito nemamo.
Mi smo za 10 dana njima sve oprostili i zaboravili, sto pokazujemo kroz 1.000 nacina, da ih sad ne nabrajam.
-
Prenj
Ako bi mogao uporediti politike Srba i Slovenaca u zadnjih dvadeset godina i onda izvuci odgovarajuce zakljucke o efektima radikalne srece ...vatana wrote:Mi (Bosanci - Muslimani) i jesmo ovako nastradali i ubuduce cemo stradati upravo zato sto nemamo tu radikalnu stranku.
- Mahalac
Prenj wrote:vatana wrote:Mi (Bosanci - Muslimani) i jesmo ovako nastradali i ubuduce cemo stradati upravo zato sto nemamo tu radikalnu stranku.
Ako bi mogao uporediti politike Srba i Slovenaca u zadnjih dvadeset godina i onda izvuci odgovarajuce zakljucke o efektima radikalne srece ...
Po meni bi njeno postojanje bilo vise stvar protuteze a ne opcija moguce srece
-
forUMASH
....haj' se ti presaberi jer podebljano nikako ne moze stajati u istom kontekstu...vatana wrote:Mi (Bosanci - Muslimani) i jesmo ovako nastradali i ubuduce cemo stradati upravo zato sto nemamo tu radikalnu stranku.
- Mahalac
Lose postavljena komparacija (Slovenija/BiH) da bih ti mogao dati relevantan odgovor.Prenj wrote:Zar su Slovenci ikada imali protutezu srbijanskom populistickom nacionalizmu?Mahalac wrote: Po meni bi njeno postojanje bilo vise stvar protuteze a ne opcija moguce srece
Gdje su oni sad, gdje je Srbija?