o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post Reply
muha_sa

#1 o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by muha_sa »

Jesmo li to zaboravili dan kad je odbranjena međunarodno priznata Republika Bosna i Hercegovina.Na današnji dan prije 22 godina stvaraoci genocidne tvorevine su krenuli na predsjedništvo i dobili po guzici.
Hvala Vikiću i njegovim specijalcima--hvala Juki i njegovoj raji i veliko hvala hrabrim građanima koji su goloruki onemogučili "oslobodioce"da zauzmu predsjednistvo BIH -uh kako je žestoko bilo.

ps.
prepravih datum u naslovu teme---a i godisnjicu jer je danas 22 godine od odlucujuce bitke za drzavu BiH.
Last edited by muha_sa on 02/05/2014 09:33, edited 5 times in total.
semir007

#2 Re: o2.o5.1992.-----02.05.2006.

Post by semir007 »

muha_sa wrote:Jesmo li to zaboravili dan kad je odbranjena međunarodno priznata Republika Bosna i Hercegovina.Na današnji dan prije 14.godina stvaraoci genocidne tvorevine su krenuli na predsjedništvo i dobili po guzici.
Hvala Vikiću i njegovim specijalcima--hvala Juki i njegovoj raji i veliko hvala hrabrim građanima koji su goloruki onemogučili "oslobodioce"da pređu preko mosta na Skenderiji-uh kako je žestoko bilo-

RESPECT!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#3 Re: o2.o5.1992.-----02.05.2006.

Post by mIRCerka »

muha_sa wrote:Jesmo li to zaboravili dan kad je odbranjena međunarodno priznata Republika Bosna i Hercegovina.Na današnji dan prije 14.godina stvaraoci genocidne tvorevine su krenuli na predsjedništvo i dobili po guzici.
Hvala Vikiću i njegovim specijalcima--hvala Juki i njegovoj raji i veliko hvala hrabrim građanima koji su goloruki onemogučili "oslobodioce"da pređu preko mosta na Skenderiji-uh kako je žestoko bilo-
cika muha....valjda si do sada naucio da ne valja hvaliti ni vikica ni juku ni bilo koga ko je tada bio na ulici...
zalosno je da su nas doveli u poziciju da se haman stidimo tog perioda...
a ja kazem HVALA JUKI a svi koji budu pricali protiv (ko i obicno) znaju gdje mogu poljubiti TutanmIRCi :D
muha_sa

Post by muha_sa »

Briga me za njih---njegova đeta se vidi na Skenderiji i to je nepobitan dokaz--uostalom da se ne hvalim--bio sam tu negdje
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

muha_sa wrote:Briga me za njih---njegova đeta se vidi na Skenderiji i to je nepobitan dokaz--uostalom da se ne hvalim--bio sam tu negdje
na svom bajsu si vozio u suprotnom smjeru u jednosmjernoj... :D

znas cika muha, iako si pitar evo ti saljem jedan veliki *hug* ...
muha_sa

Post by muha_sa »

mIRCerka wrote:
muha_sa wrote:Briga me za njih---njegova đeta se vidi na Skenderiji i to je nepobitan dokaz--uostalom da se ne hvalim--bio sam tu negdje
na svom bajsu si vozio u suprotnom smjeru u jednosmjernoj... :D

znas cika muha, iako si pitar evo ti saljem jedan veliki *hug* ...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
senada

#7 Re: o2.o5.1992.-----02.05.2006.

Post by senada »

mIRCerka wrote:(...)
zalosno je da su nas doveli u poziciju da se haman stidimo tog perioda...
a ja kazem HVALA JUKI a svi koji budu pricali protiv (ko i obicno) znaju gdje mogu poljubiti TutanmIRCi :D
capry

Post by capry »

ko zaboravi tu bitku, te dane i te ljude nije covjek
svaka cast za temu
jest da se nema sta raspravljat ali eto, trebalo bi bar da se svi puspasimo ako nista
muha_sa

Post by muha_sa »

Ma ja vam pojma nemam oko skidanja slika pa bih molio nekog ko zna da nam postavi sliku "oslobodioca" i njihovih picgauera pored zapaljenog tramvaja na Skenderiji---da se ne zaboravi dan kad je država odbranjena.
Hvala,
vesela

Post by vesela »

taj dan sam se nasla pred ekonomijom, kad se pocelo pucati...radilo se o ulasku u dom armije...i, naravno od 11 sati do ujutro ono STRAVICNO granatiranje...tad je posta na obali unistena...mi, sto smo bili na ulici smo se sakrili u kafice u magazine, citavu noc...granatiranje je prestalo rano zorom...tad su raja izlazila iz skrovista i ona slika porusenosti titove!...nije bilo centimetra asfalta bez stakla i dijelova granata...STRAVA!
zzzzz

Post by zzzzz »

Svaka cast Juki za ono sto je uradio u Sarajevu tog 2 maja 92, a dabogda gorio za ono sto je napravio u Mostaru 93'
muha_sa

Post by muha_sa »

Niški specijalci čekali u Vojnoj bolnici kod Taušana---pohvatani su i u "Teatru"----Vikiću-živ i zdrav ti nama bio i treba ti spomenik u prirodnoj veličini u sred Titove podić. Valjala nam je tad i dede Šišića čuvena rora.
muha_sa

Post by muha_sa »

zzzzz wrote:
Svaka cast Juki za ono sto je uradio u Sarajevu tog 2 maja 92, a dabogda gorio za ono sto je napravio u Mostaru 93'
Slažem se potpuno--nije imao mozga i stat-
senada

Post by senada »

muha_sa wrote:Ma ja vam pojma nemam oko skidanja slika pa bih molio nekog ko zna da nam postavi sliku "oslobodioca" i njihovih picgauera pored zapaljenog tramvaja na Skenderiji---da se ne zaboravi dan kad je država odbranjena.
Hvala,
ni ja ne znam skidati slike mada bih zeljela skinuti, istrgnuti iz duse, iz sjecanja slike uzasa, one koje me opsjedaju od tog prvog, do danasnjih dana "D" ..... sve i da hocu ne mogu a hajmo biti patriote i ljudi pa pomoci invalidima iz tog perioda? ha Muha sta mislis ti o tome? kako bi bilo da malo poradimo na zacjeljivanju jos zivih rana zivih, anonimnih zrtava??
muha_sa

Post by muha_sa »

Vazda sam za.
mr2

Post by mr2 »

vesela wrote:taj dan sam se nasla pred ekonomijom, kad se pocelo pucati...radilo se o ulasku u dom armije...i, naravno od 11 sati do ujutro ono STRAVICNO granatiranje...tad je posta na obali unistena...mi, sto smo bili na ulici smo se sakrili u kafice u magazine, citavu noc...granatiranje je prestalo rano zorom...tad su raja izlazila iz skrovista i ona slika porusenosti titove!...nije bilo centimetra asfalta bez stakla i dijelova granata...STRAVA!
tada mi je u domu jna pogino rodak...jedan od prvih sehida sarajeva....Asaf Hadzic....nek mu je rafmet dusi....
Revolucionar

Post by Revolucionar »

najezih se:) Ne moze se i ne smije zaboraviti,bio sam mlad doduse.:)
senada

Post by senada »

mr2 wrote:
vesela wrote:taj dan sam se nasla pred ekonomijom, kad se pocelo pucati...radilo se o ulasku u dom armije...i, naravno od 11 sati do ujutro ono STRAVICNO granatiranje...tad je posta na obali unistena...mi, sto smo bili na ulici smo se sakrili u kafice u magazine, citavu noc...granatiranje je prestalo rano zorom...tad su raja izlazila iz skrovista i ona slika porusenosti titove!...nije bilo centimetra asfalta bez stakla i dijelova granata...STRAVA!
tada mi je u domu jna pogino rodak...jedan od prvih sehida sarajeva....Asaf Hadzic....nek mu je rafmet dusi....
i ja se najezih jer tada je svoj zivot sam sebi prekratio istoimeni covjek ljudina... nije mogao izdrzati svrstavanje na vase i njihove jer je i sam bio "mijesan"....pored svih drugih tragedija i to su te uzasne popratne pojave radjanja nase drzave... koja je jos uvijek podijeljena i jos uvijek puca po najtanjim savovima - po zivotima neduznih ljudi... po obicnom covjeku.....
Last edited by senada on 02/05/2006 19:07, edited 1 time in total.
vesela

Post by vesela »

mr2 wrote:
nek mu je rahmet dusi :(
muha_sa

Post by muha_sa »

Čaršijska raja je goloruka uletila u dom Armije i četnicima oružje otimala--Rahmet heroju Asafu--mom ahbabu.
senada

Post by senada »

ne postoji to materijalno "dobro" radi kojeg bih izdala COVJEKA ..... dakle svi moji interesi fokusirani su SAMO na COVJEKA a samim tim i na drzavu.
to je PRAVI patriotizam, kojim se ne mogu pohvaliti samo ja nego 70% obespravljenih i povrijedjenih gradjana ove zemlje (u raljama) priznate od Medjunarodne Zajednice i nase tripartitetne elite92.
addem

Post by addem »

Neka slava i vjecni rahmet borcima koji su taj dan braneci Sarajevo, branili citavu BiH i civilizirani svijet. Na taj dan odbili smo da budemo iciji robovi.
zzzzz

Post by zzzzz »

BASTA wrote:
muha_sa wrote:
zzzzz wrote: Svaka cast Juki za ono sto je uradio u Sarajevu tog 2 maja 92, a dabogda gorio za ono sto je napravio u Mostaru 93'
Slažem se potpuno--nije imao mozga i stat-
da ga nisu sa igmana otjerali, ne bi taj nikad u Mostar otisao
Ne znam jel' te bilo na temama o Seferu...ako jeste, vjerujem da znam kakvi su ti komentari bili.
cHupjahalic@

#24 Re: o2.o5.1992.-----02.05.2006.

Post by cHupjahalic@ »

mIRCerka wrote:a ja kazem HVALA JUKI a svi koji budu pricali protiv (ko i obicno) znaju gdje mogu poljubiti TutanmIRCi :D
... ma boli dzon mirci sta je Juka drugim ljudima i po drugim opstinama radio. Bravo! :roll:
mostarac

#25 Re: o2.o5.1992.-----02.05.2006.

Post by mostarac »

cHupjahalic@ wrote:
mIRCerka wrote:a ja kazem HVALA JUKI a svi koji budu pricali protiv (ko i obicno) znaju gdje mogu poljubiti TutanmIRCi :D
... ma boli dzon mirci sta je Juka drugim ljudima i po drugim opstinama radio. Bravo! :roll:
Ovako Juka je pomogao mnogo u odbrani Sarajeva sto naravno ne znaci
da je on jedan obicni

RATNI ZLOCINAC I BANDIT.

Nazalost i takva banda se ubraja medju heroje.
Post Reply