o2.o5.1992.----02.05.2014.
- muha_sa
#1 o2.o5.1992.----02.05.2014.
Jesmo li to zaboravili dan kad je odbranjena međunarodno priznata Republika Bosna i Hercegovina.Na današnji dan prije 22 godina stvaraoci genocidne tvorevine su krenuli na predsjedništvo i dobili po guzici.
Hvala Vikiću i njegovim specijalcima--hvala Juki i njegovoj raji i veliko hvala hrabrim građanima koji su goloruki onemogučili "oslobodioce"da zauzmu predsjednistvo BIH -uh kako je žestoko bilo.
ps.
prepravih datum u naslovu teme---a i godisnjicu jer je danas 22 godine od odlucujuce bitke za drzavu BiH.
Hvala Vikiću i njegovim specijalcima--hvala Juki i njegovoj raji i veliko hvala hrabrim građanima koji su goloruki onemogučili "oslobodioce"da zauzmu predsjednistvo BIH -uh kako je žestoko bilo.
ps.
prepravih datum u naslovu teme---a i godisnjicu jer je danas 22 godine od odlucujuce bitke za drzavu BiH.
Last edited by muha_sa on 02/05/2014 09:33, edited 5 times in total.
-
semir007
#2 Re: o2.o5.1992.-----02.05.2006.
muha_sa wrote:Jesmo li to zaboravili dan kad je odbranjena međunarodno priznata Republika Bosna i Hercegovina.Na današnji dan prije 14.godina stvaraoci genocidne tvorevine su krenuli na predsjedništvo i dobili po guzici.
Hvala Vikiću i njegovim specijalcima--hvala Juki i njegovoj raji i veliko hvala hrabrim građanima koji su goloruki onemogučili "oslobodioce"da pređu preko mosta na Skenderiji-uh kako je žestoko bilo-
RESPECT!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#3 Re: o2.o5.1992.-----02.05.2006.
cika muha....valjda si do sada naucio da ne valja hvaliti ni vikica ni juku ni bilo koga ko je tada bio na ulici...muha_sa wrote:Jesmo li to zaboravili dan kad je odbranjena međunarodno priznata Republika Bosna i Hercegovina.Na današnji dan prije 14.godina stvaraoci genocidne tvorevine su krenuli na predsjedništvo i dobili po guzici.
Hvala Vikiću i njegovim specijalcima--hvala Juki i njegovoj raji i veliko hvala hrabrim građanima koji su goloruki onemogučili "oslobodioce"da pređu preko mosta na Skenderiji-uh kako je žestoko bilo-
zalosno je da su nas doveli u poziciju da se haman stidimo tog perioda...
a ja kazem HVALA JUKI a svi koji budu pricali protiv (ko i obicno) znaju gdje mogu poljubiti TutanmIRCi
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
na svom bajsu si vozio u suprotnom smjeru u jednosmjernoj...muha_sa wrote:Briga me za njih---njegova đeta se vidi na Skenderiji i to je nepobitan dokaz--uostalom da se ne hvalim--bio sam tu negdje
znas cika muha, iako si pitar evo ti saljem jedan veliki *hug* ...
- muha_sa
mIRCerka wrote:na svom bajsu si vozio u suprotnom smjeru u jednosmjernoj...muha_sa wrote:Briga me za njih---njegova đeta se vidi na Skenderiji i to je nepobitan dokaz--uostalom da se ne hvalim--bio sam tu negdje
znas cika muha, iako si pitar evo ti saljem jedan veliki *hug* ...
-
senada
#7 Re: o2.o5.1992.-----02.05.2006.
mIRCerka wrote:(...)
zalosno je da su nas doveli u poziciju da se haman stidimo tog perioda...
a ja kazem HVALA JUKI a svi koji budu pricali protiv (ko i obicno) znaju gdje mogu poljubiti TutanmIRCi
-
vesela
taj dan sam se nasla pred ekonomijom, kad se pocelo pucati...radilo se o ulasku u dom armije...i, naravno od 11 sati do ujutro ono STRAVICNO granatiranje...tad je posta na obali unistena...mi, sto smo bili na ulici smo se sakrili u kafice u magazine, citavu noc...granatiranje je prestalo rano zorom...tad su raja izlazila iz skrovista i ona slika porusenosti titove!...nije bilo centimetra asfalta bez stakla i dijelova granata...STRAVA!
- muha_sa
Slažem se potpuno--nije imao mozga i stat-zzzzz wrote:Svaka cast Juki za ono sto je uradio u Sarajevu tog 2 maja 92, a dabogda gorio za ono sto je napravio u Mostaru 93'muha_sa wrote:Briga me za njih---njegova đeta se vidi na Skenderiji i to je nepobitan dokaz--uostalom da se ne hvalim--bio sam tu negdje
-
senada
ni ja ne znam skidati slike mada bih zeljela skinuti, istrgnuti iz duse, iz sjecanja slike uzasa, one koje me opsjedaju od tog prvog, do danasnjih dana "D" ..... sve i da hocu ne mogu a hajmo biti patriote i ljudi pa pomoci invalidima iz tog perioda? ha Muha sta mislis ti o tome? kako bi bilo da malo poradimo na zacjeljivanju jos zivih rana zivih, anonimnih zrtava??muha_sa wrote:Ma ja vam pojma nemam oko skidanja slika pa bih molio nekog ko zna da nam postavi sliku "oslobodioca" i njihovih picgauera pored zapaljenog tramvaja na Skenderiji---da se ne zaboravi dan kad je država odbranjena.
Hvala,
-
mr2
tada mi je u domu jna pogino rodak...jedan od prvih sehida sarajeva....Asaf Hadzic....nek mu je rafmet dusi....vesela wrote:taj dan sam se nasla pred ekonomijom, kad se pocelo pucati...radilo se o ulasku u dom armije...i, naravno od 11 sati do ujutro ono STRAVICNO granatiranje...tad je posta na obali unistena...mi, sto smo bili na ulici smo se sakrili u kafice u magazine, citavu noc...granatiranje je prestalo rano zorom...tad su raja izlazila iz skrovista i ona slika porusenosti titove!...nije bilo centimetra asfalta bez stakla i dijelova granata...STRAVA!
-
Revolucionar
najezih se:) Ne moze se i ne smije zaboraviti,bio sam mlad doduse.
-
senada
i ja se najezih jer tada je svoj zivot sam sebi prekratio istoimeni covjek ljudina... nije mogao izdrzati svrstavanje na vase i njihove jer je i sam bio "mijesan"....pored svih drugih tragedija i to su te uzasne popratne pojave radjanja nase drzave... koja je jos uvijek podijeljena i jos uvijek puca po najtanjim savovima - po zivotima neduznih ljudi... po obicnom covjeku.....mr2 wrote:tada mi je u domu jna pogino rodak...jedan od prvih sehida sarajeva....Asaf Hadzic....nek mu je rafmet dusi....vesela wrote:taj dan sam se nasla pred ekonomijom, kad se pocelo pucati...radilo se o ulasku u dom armije...i, naravno od 11 sati do ujutro ono STRAVICNO granatiranje...tad je posta na obali unistena...mi, sto smo bili na ulici smo se sakrili u kafice u magazine, citavu noc...granatiranje je prestalo rano zorom...tad su raja izlazila iz skrovista i ona slika porusenosti titove!...nije bilo centimetra asfalta bez stakla i dijelova granata...STRAVA!
Last edited by senada on 02/05/2006 19:07, edited 1 time in total.
-
vesela
nek mu je rahmet dusimr2 wrote:tada mi je u domu jna pogino rodak...jedan od prvih sehida sarajeva....Asaf Hadzic....nek mu je rafmet dusi....vesela wrote:taj dan sam se nasla pred ekonomijom, kad se pocelo pucati...radilo se o ulasku u dom armije...i, naravno od 11 sati do ujutro ono STRAVICNO granatiranje...tad je posta na obali unistena...mi, sto smo bili na ulici smo se sakrili u kafice u magazine, citavu noc...granatiranje je prestalo rano zorom...tad su raja izlazila iz skrovista i ona slika porusenosti titove!...nije bilo centimetra asfalta bez stakla i dijelova granata...STRAVA!
-
senada
ne postoji to materijalno "dobro" radi kojeg bih izdala COVJEKA ..... dakle svi moji interesi fokusirani su SAMO na COVJEKA a samim tim i na drzavu.
to je PRAVI patriotizam, kojim se ne mogu pohvaliti samo ja nego 70% obespravljenih i povrijedjenih gradjana ove zemlje (u raljama) priznate od Medjunarodne Zajednice i nase tripartitetne elite92.
to je PRAVI patriotizam, kojim se ne mogu pohvaliti samo ja nego 70% obespravljenih i povrijedjenih gradjana ove zemlje (u raljama) priznate od Medjunarodne Zajednice i nase tripartitetne elite92.
-
zzzzz
Ne znam jel' te bilo na temama o Seferu...ako jeste, vjerujem da znam kakvi su ti komentari bili.BASTA wrote:da ga nisu sa igmana otjerali, ne bi taj nikad u Mostar otisaomuha_sa wrote:Slažem se potpuno--nije imao mozga i stat-zzzzz wrote: Svaka cast Juki za ono sto je uradio u Sarajevu tog 2 maja 92, a dabogda gorio za ono sto je napravio u Mostaru 93'
- cHupjahalic@
#24 Re: o2.o5.1992.-----02.05.2006.
... ma boli dzon mirci sta je Juka drugim ljudima i po drugim opstinama radio. Bravo!mIRCerka wrote:a ja kazem HVALA JUKI a svi koji budu pricali protiv (ko i obicno) znaju gdje mogu poljubiti TutanmIRCi
-
mostarac
#25 Re: o2.o5.1992.-----02.05.2006.
Ovako Juka je pomogao mnogo u odbrani Sarajeva sto naravno ne znacicHupjahalic@ wrote:... ma boli dzon mirci sta je Juka drugim ljudima i po drugim opstinama radio. Bravo!mIRCerka wrote:a ja kazem HVALA JUKI a svi koji budu pricali protiv (ko i obicno) znaju gdje mogu poljubiti TutanmIRCi
da je on jedan obicni
RATNI ZLOCINAC I BANDIT.
Nazalost i takva banda se ubraja medju heroje.