Kino Una u Bihacu
Moderator: _BataZiv_0809
-
Tisina
#1 Kino Una u Bihacu
U cetcrtak 23.02. u gradu Bihacu je otvoren miniplex Una sa tri kino dvorane kvalitetno opremljene , pored kino dvorana u objektu se nalazi i caffe koji pruza ugodnu atmosferu, i nudi niz mogucnosti za eventualne prezencatije, promocije, izlozbe i sl..
-
Max.Cherry
svaka čast, čestitamo.
ovo sarajvo je kurac pravi.
ovo sarajvo je kurac pravi.
-
Stitch__
Za "sve" ne znam, ali za multiplex ti mogu odgovoriti.
Vezali su radove za izgradnju BBI centra, ili bar njegovog podzemnog dijela. Bilo bi glupo da na svecanom otvaranju sa uglednim gostima (whatever
) 10 metara od ulaza u kino zjapi rupa ogromnog precnika, i dubine 10ak metara...koliko vec ce podzemni dio zgrade biti visok.
Vezali su radove za izgradnju BBI centra, ili bar njegovog podzemnog dijela. Bilo bi glupo da na svecanom otvaranju sa uglednim gostima (whatever
-
Prenj
Zasto su cekali 11 godina?Stitch__ wrote:Za "sve" ne znam, ali za multiplex ti mogu odgovoriti.
Vezali su radove za izgradnju BBI centra, ili bar njegovog podzemnog dijela. Bilo bi glupo da na svecanom otvaranju sa uglednim gostima (whatever) 10 metara od ulaza u kino zjapi rupa ogromnog precnika, i dubine 10ak metara...koliko vec ce podzemni dio zgrade biti visok.
-
Max.Cherry
Prije 4 godine, ja sam pravio interview sa Cvikom u vezi Multiplexa Dubrovnik. Čovjek je bio toliko pun entuzijazma da sam ja pomislio sutra ću u novo kino već. Kao što vidite, do danas ništa. Oni kažu da imaju pare, u što ja opet donekle sumnjam jer kubure i sa platama a kamoli s čime golemijim. Trenutno je problem, po njima opet, taj famozni BBI centar koji je evo krenuo napokon, a s kojim multiplex treba da dijeli jedan pasage kao i podzemnu garažu. Sad, fazon u vezi toga je što ovi ne mogu ni početi radove dok BBI ne digne svoju građevinu barem do prve etaže.
A sasvim je druga priča Art Company, koji je sa identičnim entuzijazmom najavio multiplex pored RTV Doma, još prije 3 godine, ali od kojeg također nema ništa. Njima je očito važnije da naprave multiplexe u Mostaru, Bihaću i drugim gradovima BiH (što uopšte nije loša stvar), prije nego u Sarajevu. Ja imam svoje mišljenje o tome, ali neka svi za sebe odrede šta je bolje u ovom trenutku.
Istina je da smo mi, kao glavni grad i grad sa najviše stanovnika u BiH bez multiplexa, sa samo dva kina koja tehnički zadovoljavaju zahtjeve tržišta, a nije zgoreg pomenuti da smo i bez festivalskog centra, koji postaje neophodan za najbolji i najutjecajniji filmski festival u jugoistočnoj Evropi. Tu bi multiplex odigrao fantastičnu ulogu.
A sasvim je druga priča Art Company, koji je sa identičnim entuzijazmom najavio multiplex pored RTV Doma, još prije 3 godine, ali od kojeg također nema ništa. Njima je očito važnije da naprave multiplexe u Mostaru, Bihaću i drugim gradovima BiH (što uopšte nije loša stvar), prije nego u Sarajevu. Ja imam svoje mišljenje o tome, ali neka svi za sebe odrede šta je bolje u ovom trenutku.
Istina je da smo mi, kao glavni grad i grad sa najviše stanovnika u BiH bez multiplexa, sa samo dva kina koja tehnički zadovoljavaju zahtjeve tržišta, a nije zgoreg pomenuti da smo i bez festivalskog centra, koji postaje neophodan za najbolji i najutjecajniji filmski festival u jugoistočnoj Evropi. Tu bi multiplex odigrao fantastičnu ulogu.
-
Stitch__
ja sam s Cvikom razgovarao proljetos
a reci mi, koje to kino osim meeting pointa zadovoljava ikakve standarde? imperijal - horror, stolice da bog sacuva. apollo - dvorana nije uopste predvidjena za kino projekcije, kad glavonja sjedne nista ne vidis, zimmmmmmmmma i usred ljeta. bosna - jos bi donekle i mogla, al kafancura u prostoru kina, nebriga i neodrzavanje ga diskvalifikuju. tesla - puh-leease. Unitic - stolice do pola ledja, ne mozes se naslonit kako treba, a ako gledas kakav duzi film - najebo si (doduse i u mp je slicno
)
zato fino u zagreb u cinestar da vidis sta je kino
ja sam film gledao u dvorani 12 (!) a koliko ih ima, ne znam
nadam se da ce dubrovnik biti makar priblizno tako dobar, sa svoje 4 dvorane
zato fino u zagreb u cinestar da vidis sta je kino
nadam se da ce dubrovnik biti makar priblizno tako dobar, sa svoje 4 dvorane
-
The_Fluid
Stitch, zar u prostoru gdje je bilo Kino Dubrovnik ima mjesta za cetiri dvorane?!
Koliko se ja sjecam bijase nekih 16 redova u tom kinu sa po dvadesetak sjedala, plus dva balkona ili kako su se vec prodavale te karte, zajedno sa malo vecim predvorjem to je bilo to.
Koliko se ja sjecam bijase nekih 16 redova u tom kinu sa po dvadesetak sjedala, plus dva balkona ili kako su se vec prodavale te karte, zajedno sa malo vecim predvorjem to je bilo to.
-
FaceOff
Kino Una u Bihacu je savrseno. Jucer bio na projekciji i moram priznati da sam ugodno iznenadjen kako su to ljudi iz Art Company-ja odradili.
S obzirom da studiram u Sarajevu, moram priznati da je moja prva impresija bila da definitivno Sarajevu treba nesto onako, naravno mnogo vece.
Usporedbe radi 3 sale u Uni su daleko bolje od Meeting Pointa u Sa, koje je najbolje sarajevsko kino. Kako su "stolice" u Meeting Pointu super udobne, u Uni su bar tri puta udobnije.
Mislim da se sto prije treba u Sa napraviti dobar multiplex, nesto kao Cinestar u Zagrebu, jer ipak je to glavni grad, a uz to domacin filmskog festivala sa super reputacijom.
S obzirom da studiram u Sarajevu, moram priznati da je moja prva impresija bila da definitivno Sarajevu treba nesto onako, naravno mnogo vece.
Usporedbe radi 3 sale u Uni su daleko bolje od Meeting Pointa u Sa, koje je najbolje sarajevsko kino. Kako su "stolice" u Meeting Pointu super udobne, u Uni su bar tri puta udobnije.
Mislim da se sto prije treba u Sa napraviti dobar multiplex, nesto kao Cinestar u Zagrebu, jer ipak je to glavni grad, a uz to domacin filmskog festivala sa super reputacijom.
-
Max.Cherry
Stitch... kino Apolo je najstarije kino u Sarajevu i ima mu oko 100 godina. Apolo ima najljepši interijer u BiH, a problem koji navodiš u vezi s njim, tj. razrješenje istog je vezano za narušavanje tog prostora. Kada su ga pravili, vjerovatno nisu imali na umu tehnološke inovacije poput nagnutih ili kosih ili padajućih redova sa stolicama. A Apolo ima tehničke mogućnosti kao i MP, potpuno iste. A ako želiš govoriti o neuslovnim dvoranama, šta reći za Unitic, koji ne ispunjava nijednu stavku a najmlađe je kino u Sarajevu? Ono je u stvari, 'anti-kino'.
Cinestar je posebna priča, kao što je posebna priča i drugi multiplex kojeg također Blitz gradi u Zagrebu, kao što je u stvari i čitava Hrvatska potpuno druga priča. Mogao bih i ja pričati kako sam uživao u Fresnu u facilityju sa preko 20 dvorana, o filmskom gradu... Ali čemu to? Sarajevo ga puši ali niko ne mari meščini...
Cinestar je posebna priča, kao što je posebna priča i drugi multiplex kojeg također Blitz gradi u Zagrebu, kao što je u stvari i čitava Hrvatska potpuno druga priča. Mogao bih i ja pričati kako sam uživao u Fresnu u facilityju sa preko 20 dvorana, o filmskom gradu... Ali čemu to? Sarajevo ga puši ali niko ne mari meščini...
-
Max.Cherry
Informacija - kino Dubrovnik je bilo najveće kino u gradu i moglo je primiti oko 600 gledalaca. Postiraću vam integralni intervju sa Cvikom pa saznajte više.
A stvarni razlog zašto mi nemamo multiplex možete naći i na istom ovom forumu ili na bloggeru.ba, tamo gdje ljudi raspravljaju o kvaliteti filmova tipa Hostel ili Minhen, već nekoliko mjeseci. Svi gledaju nelegalne kopije filmova i normalno je da nikoga nema u kinima i normalno je da onda kina i ne trebaju da postoje u ovako glupoj državi sa ovako glupim narodom.
A stvarni razlog zašto mi nemamo multiplex možete naći i na istom ovom forumu ili na bloggeru.ba, tamo gdje ljudi raspravljaju o kvaliteti filmova tipa Hostel ili Minhen, već nekoliko mjeseci. Svi gledaju nelegalne kopije filmova i normalno je da nikoga nema u kinima i normalno je da onda kina i ne trebaju da postoje u ovako glupoj državi sa ovako glupim narodom.
-
ziggy
Kino Una se nalazi preko puta glavne gradske dzamije Fethije.To je ustvari ono kino sto je i prije bilo,samo prije rata se zvalo 29. novembar (je li postojao takav praznikStari wrote:Zelio bih upitati one koji su postavili ovu temu...a i one druge koji su u to upuceni...da mi objasne gdje se u Bihacu nalazi to novo kino...? Jel to u nekadasnjem domu JNA...
A to da ulgaci vise vole napraviti kino u Bihacu,Mostaru...Pa zar mi jednom ne mozemo imati nesto bolje i naprednije?Uostalom, Sarajevo ima nekoliko kina a Bihac samo jedno.Znaci trebali bismo i dalje ostati provincija bez i jednog kulturnog objekta?