Kino Una u Bihacu

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Tisina

#1 Kino Una u Bihacu

Post by Tisina »

U cetcrtak 23.02. u gradu Bihacu je otvoren miniplex Una sa tri kino dvorane kvalitetno opremljene , pored kino dvorana u objektu se nalazi i caffe koji pruza ugodnu atmosferu, i nudi niz mogucnosti za eventualne prezencatije, promocije, izlozbe i sl..
Prenj

Post by Prenj »

:)
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Super. :):)

Image
Qler

Post by Qler »

zida se Bihac polako...

svaka cast :) ni mu Sa to nemamo :) :x
japaja

Post by japaja »

Bihac konacno dobiva ono sto je zasluzijo. I ko ne bi volio Hamdiju 8-)
vedderedi

Post by vedderedi »

Bas mi je drago za Bihac, al' bih volio i da Sarajevo dobije multipleks. Eto nek nek ne bude da "odose sve pare u Sarajevo". :)
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

svaka čast, čestitamo.

ovo sarajvo je kurac pravi.
felichi

Post by felichi »

svaka čast, čestitamo.

ovo sarajvo je kurac pravi.

qurac od ovce,
Stitch__

Post by Stitch__ »

kino dubrovnik ce bit pretvoreno u multiplex, ocekuje se da ce radovi biti zavrseni otprilike kad i radovi na BBI centru (sarajka) :D

kad ce poceti, ne znam :D
Prenj

Post by Prenj »

Stitch__ wrote:kino dubrovnik ce bit pretvoreno u multiplex, ocekuje se da ce radovi biti zavrseni otprilike kad i radovi na BBI centru (sarajka) :D

kad ce poceti, ne znam :D
Fahro investira?
Stitch__

Post by Stitch__ »

ne (nazalost :D)

Forum investira. Sredstva su vec obezbjedjena :D (bar su bila kad sam razgovarao sa direktorom) :D
Prenj

Post by Prenj »

Stitch__ wrote:ne (nazalost :D)

Forum investira. Sredstva su vec obezbjedjena :D (bar su bila kad sam razgovarao sa direktorom) :D
Zasto u Sarajevu sve traje godinama?
Podzemne garaze se grade od '96 ....
Stitch__

Post by Stitch__ »

Za "sve" ne znam, ali za multiplex ti mogu odgovoriti.

Vezali su radove za izgradnju BBI centra, ili bar njegovog podzemnog dijela. Bilo bi glupo da na svecanom otvaranju sa uglednim gostima (whatever :D) 10 metara od ulaza u kino zjapi rupa ogromnog precnika, i dubine 10ak metara...koliko vec ce podzemni dio zgrade biti visok.
Prenj

Post by Prenj »

Stitch__ wrote:Za "sve" ne znam, ali za multiplex ti mogu odgovoriti.

Vezali su radove za izgradnju BBI centra, ili bar njegovog podzemnog dijela. Bilo bi glupo da na svecanom otvaranju sa uglednim gostima (whatever :D) 10 metara od ulaza u kino zjapi rupa ogromnog precnika, i dubine 10ak metara...koliko vec ce podzemni dio zgrade biti visok.
Zasto su cekali 11 godina?
Stitch__

Post by Stitch__ »

11 godina....? Za multiplex? Izvini al poslije rata kino nikome nije bilo ni na pameti...
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

Prije 4 godine, ja sam pravio interview sa Cvikom u vezi Multiplexa Dubrovnik. Čovjek je bio toliko pun entuzijazma da sam ja pomislio sutra ću u novo kino već. Kao što vidite, do danas ništa. Oni kažu da imaju pare, u što ja opet donekle sumnjam jer kubure i sa platama a kamoli s čime golemijim. Trenutno je problem, po njima opet, taj famozni BBI centar koji je evo krenuo napokon, a s kojim multiplex treba da dijeli jedan pasage kao i podzemnu garažu. Sad, fazon u vezi toga je što ovi ne mogu ni početi radove dok BBI ne digne svoju građevinu barem do prve etaže.

A sasvim je druga priča Art Company, koji je sa identičnim entuzijazmom najavio multiplex pored RTV Doma, još prije 3 godine, ali od kojeg također nema ništa. Njima je očito važnije da naprave multiplexe u Mostaru, Bihaću i drugim gradovima BiH (što uopšte nije loša stvar), prije nego u Sarajevu. Ja imam svoje mišljenje o tome, ali neka svi za sebe odrede šta je bolje u ovom trenutku.

Istina je da smo mi, kao glavni grad i grad sa najviše stanovnika u BiH bez multiplexa, sa samo dva kina koja tehnički zadovoljavaju zahtjeve tržišta, a nije zgoreg pomenuti da smo i bez festivalskog centra, koji postaje neophodan za najbolji i najutjecajniji filmski festival u jugoistočnoj Evropi. Tu bi multiplex odigrao fantastičnu ulogu.
Stitch__

Post by Stitch__ »

ja sam s Cvikom razgovarao proljetos :) a reci mi, koje to kino osim meeting pointa zadovoljava ikakve standarde? imperijal - horror, stolice da bog sacuva. apollo - dvorana nije uopste predvidjena za kino projekcije, kad glavonja sjedne nista ne vidis, zimmmmmmmmma i usred ljeta. bosna - jos bi donekle i mogla, al kafancura u prostoru kina, nebriga i neodrzavanje ga diskvalifikuju. tesla - puh-leease. Unitic - stolice do pola ledja, ne mozes se naslonit kako treba, a ako gledas kakav duzi film - najebo si (doduse i u mp je slicno :roll: )

zato fino u zagreb u cinestar da vidis sta je kino :D ja sam film gledao u dvorani 12 (!) a koliko ih ima, ne znam

nadam se da ce dubrovnik biti makar priblizno tako dobar, sa svoje 4 dvorane :roll:
japaja

Post by japaja »

Stitch__ wrote:zato fino u zagreb u cinestar da vidis sta je kino :D ja sam film gledao u dvorani 12 (!) a koliko ih ima, ne znam
jebiga sad, tema o bihackom kino minipleksu a ti pozivas raju u zagreb. domace, stitch, domace... :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Stitch, zar u prostoru gdje je bilo Kino Dubrovnik ima mjesta za cetiri dvorane?!

Koliko se ja sjecam bijase nekih 16 redova u tom kinu sa po dvadesetak sjedala, plus dva balkona ili kako su se vec prodavale te karte, zajedno sa malo vecim predvorjem to je bilo to.
FaceOff

Post by FaceOff »

Kino Una u Bihacu je savrseno. Jucer bio na projekciji i moram priznati da sam ugodno iznenadjen kako su to ljudi iz Art Company-ja odradili.

S obzirom da studiram u Sarajevu, moram priznati da je moja prva impresija bila da definitivno Sarajevu treba nesto onako, naravno mnogo vece.

Usporedbe radi 3 sale u Uni su daleko bolje od Meeting Pointa u Sa, koje je najbolje sarajevsko kino. Kako su "stolice" u Meeting Pointu super udobne, u Uni su bar tri puta udobnije.

Mislim da se sto prije treba u Sa napraviti dobar multiplex, nesto kao Cinestar u Zagrebu, jer ipak je to glavni grad, a uz to domacin filmskog festivala sa super reputacijom.
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

Stitch... kino Apolo je najstarije kino u Sarajevu i ima mu oko 100 godina. Apolo ima najljepši interijer u BiH, a problem koji navodiš u vezi s njim, tj. razrješenje istog je vezano za narušavanje tog prostora. Kada su ga pravili, vjerovatno nisu imali na umu tehnološke inovacije poput nagnutih ili kosih ili padajućih redova sa stolicama. A Apolo ima tehničke mogućnosti kao i MP, potpuno iste. A ako želiš govoriti o neuslovnim dvoranama, šta reći za Unitic, koji ne ispunjava nijednu stavku a najmlađe je kino u Sarajevu? Ono je u stvari, 'anti-kino'.

Cinestar je posebna priča, kao što je posebna priča i drugi multiplex kojeg također Blitz gradi u Zagrebu, kao što je u stvari i čitava Hrvatska potpuno druga priča. Mogao bih i ja pričati kako sam uživao u Fresnu u facilityju sa preko 20 dvorana, o filmskom gradu... Ali čemu to? Sarajevo ga puši ali niko ne mari meščini...
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

Informacija - kino Dubrovnik je bilo najveće kino u gradu i moglo je primiti oko 600 gledalaca. Postiraću vam integralni intervju sa Cvikom pa saznajte više.

A stvarni razlog zašto mi nemamo multiplex možete naći i na istom ovom forumu ili na bloggeru.ba, tamo gdje ljudi raspravljaju o kvaliteti filmova tipa Hostel ili Minhen, već nekoliko mjeseci. Svi gledaju nelegalne kopije filmova i normalno je da nikoga nema u kinima i normalno je da onda kina i ne trebaju da postoje u ovako glupoj državi sa ovako glupim narodom.
Tisina

Post by Tisina »

zivjelo kino Una! dobice i Sarajevo jednom sta god takvo
Stari

Post by Stari »

Zelio bih upitati one koji su postavili ovu temu...a i one druge koji su u to upuceni...da mi objasne gdje se u Bihacu nalazi to novo kino...? Jel to u nekadasnjem domu JNA...
ziggy

Post by ziggy »

Stari wrote:Zelio bih upitati one koji su postavili ovu temu...a i one druge koji su u to upuceni...da mi objasne gdje se u Bihacu nalazi to novo kino...? Jel to u nekadasnjem domu JNA...
Kino Una se nalazi preko puta glavne gradske dzamije Fethije.To je ustvari ono kino sto je i prije bilo,samo prije rata se zvalo 29. novembar (je li postojao takav praznik :? )koliko me sjecanje sluzi.

A to da ulgaci vise vole napraviti kino u Bihacu,Mostaru...Pa zar mi jednom ne mozemo imati nesto bolje i naprednije?Uostalom, Sarajevo ima nekoliko kina a Bihac samo jedno.Znaci trebali bismo i dalje ostati provincija bez i jednog kulturnog objekta?
Post Reply