problem prilikom online kupovine
Moderator: anex
-
vidi_me
#1 problem prilikom online kupovine
Imam jedan potencijalni problem "težak" 100 eura, pa ako neko eventualno ima ideju šta da radim, svaka pomoć je dobrodošla. Naime, na jednoj španskoj stranici, koja je sigurna i dostavlja proizvode u BiH pokušao sam jučer kupiti jedan artikl koristeći PC, međutim na drugom od tri koraka pri odabiru kreditne kartice banka je zatražila verifikaciju i na mobitelu, a ta mi je poruka poslana uz refresh otvorene stranice na tom španskom sajtu. Tu je nastao sljedeći problem - verifikaciju, odnosno isplatu novca sam na mobitelu odobrio, ali se kupovina na sajtu refreshom vratila na prvi korak - odabir kartice prije plaćanja. Dakle, nisam došao do trećeg koraka, koji je verifikacija plaćanja i Order confirmation. Pisao sam im mejl, odgovorili su kratko, generički. Šta mi predlažete ako ne bude u narednim danima odgovora s njihove strane?
- tramvajtrojka
#2 Re: problem prilikom online kupovine
Ako si potvrdio CVV i 3DS kod i transakcija ti ode na knjizenje mozes se pozdraviti sa parama nijedna banka ti nece uraditi chargeback za tovidi_me wrote: ↑14/12/2024 11:30 Imam jedan potencijalni problem "težak" 100 eura, pa ako neko eventualno ima ideju šta da radim, svaka pomoć je dobrodošla. Naime, na jednoj španskoj stranici, koja je sigurna i dostavlja proizvode u BiH pokušao sam jučer kupiti jedan artikl koristeći PC, međutim na drugom od tri koraka pri odabiru kreditne kartice banka je zatražila verifikaciju i na mobitelu, a ta mi je poruka poslana uz refresh otvorene stranice na tom španskom sajtu. Tu je nastao sljedeći problem - verifikaciju, odnosno isplatu novca sam na mobitelu odobrio, ali se kupovina na sajtu refreshom vratila na prvi korak - odabir kartice prije plaćanja. Dakle, nisam došao do trećeg koraka, koji je verifikacija plaćanja i Order confirmation. Pisao sam im mejl, odgovorili su kratko, generički. Šta mi predlažete ako ne bude u narednim danima odgovora s njihove strane?
-
vidi_me
#3 Re: problem prilikom online kupovine
Riješeno, ipak banka nije sprovela uplatu već je taj povratak na početnu tačku registrovan kao pogrešan CVV.