problem prilikom online kupovine

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
vidi_me

#1 problem prilikom online kupovine

Post by vidi_me »

Imam jedan potencijalni problem "težak" 100 eura, pa ako neko eventualno ima ideju šta da radim, svaka pomoć je dobrodošla. Naime, na jednoj španskoj stranici, koja je sigurna i dostavlja proizvode u BiH pokušao sam jučer kupiti jedan artikl koristeći PC, međutim na drugom od tri koraka pri odabiru kreditne kartice banka je zatražila verifikaciju i na mobitelu, a ta mi je poruka poslana uz refresh otvorene stranice na tom španskom sajtu. Tu je nastao sljedeći problem - verifikaciju, odnosno isplatu novca sam na mobitelu odobrio, ali se kupovina na sajtu refreshom vratila na prvi korak - odabir kartice prije plaćanja. Dakle, nisam došao do trećeg koraka, koji je verifikacija plaćanja i Order confirmation. Pisao sam im mejl, odgovorili su kratko, generički. Šta mi predlažete ako ne bude u narednim danima odgovora s njihove strane?
tramvajtrojka

#2 Re: problem prilikom online kupovine

Post by tramvajtrojka »

vidi_me wrote: 14/12/2024 11:30 Imam jedan potencijalni problem "težak" 100 eura, pa ako neko eventualno ima ideju šta da radim, svaka pomoć je dobrodošla. Naime, na jednoj španskoj stranici, koja je sigurna i dostavlja proizvode u BiH pokušao sam jučer kupiti jedan artikl koristeći PC, međutim na drugom od tri koraka pri odabiru kreditne kartice banka je zatražila verifikaciju i na mobitelu, a ta mi je poruka poslana uz refresh otvorene stranice na tom španskom sajtu. Tu je nastao sljedeći problem - verifikaciju, odnosno isplatu novca sam na mobitelu odobrio, ali se kupovina na sajtu refreshom vratila na prvi korak - odabir kartice prije plaćanja. Dakle, nisam došao do trećeg koraka, koji je verifikacija plaćanja i Order confirmation. Pisao sam im mejl, odgovorili su kratko, generički. Šta mi predlažete ako ne bude u narednim danima odgovora s njihove strane?
Ako si potvrdio CVV i 3DS kod i transakcija ti ode na knjizenje mozes se pozdraviti sa parama nijedna banka ti nece uraditi chargeback za to
vidi_me

#3 Re: problem prilikom online kupovine

Post by vidi_me »

Riješeno, ipak banka nije sprovela uplatu već je taj povratak na početnu tačku registrovan kao pogrešan CVV.
Post Reply