Isplati li se biti aktivista? Izaći na solo protest.
-
_opstojnost_
#1 Isplati li se biti aktivista? Izaći na solo protest.
...
Last edited by _opstojnost_ on 16/07/2020 16:06, edited 2 times in total.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2 Re: Isplati li se biti aktivista? Izaći na solo protest.
Spasavati brod koji tone je suludo i nemoguce za izvesti.
-
Xillenn
#3 Re: Isplati li se biti aktivista? Izaći na solo protest.
Nisam odmah odgovorio, nadao sam se sa su ljudi na ovom forumu više zainteresovani u zemlju u kojoj žive, i kojom se ponose kad odu vani, pričaju o ljiljanima, kako je lijepo "tamo dole", al' sad su "kod nas ovdje gore".
To me ljuti.
Evo, od ovog posta jučer, sedam odgovora na druge teme:

Izgleda bitnija je Crna Gora, Turska, USA, Srbija i Libija. Kada se povrijede prava nekog čovjeka u Americi, kada počne rat u nekoj zemlji, kada Arapi počnu da se miješaju u sve, a nije bitno to što kod nas u BiH već 20 godina jedni te isti ljudi su na vlasti i samo nas vuku dole, dole, dole.
Zašto imamo takav mentalitet?
Odgovor na vašu rečenicu:
Brodovi ne tonu zbog vode okolo njih. Brodovi tonu zbog vode koja ulazi u njih i vuku ih dole, sve dok nisu ispod nje, pod pritiskom, uništeni. Međutim, sve dok je brod održavan i jak, može da se digne iznad vode i da graciozno prelama njene valove i napade, pa čak i male barke prije hljadu godina su se znale oduprijeti ogromnim valovima i izaći pobjedosno.
To je upravo što mi ne radimo, a trebali bismo. Puštamo njihove riječi da truju naše viđenje Bosne, njihove akcije nas tjeraju u druge krajeve. A od kada je politička vlast/vlada/politički sistem bitniji/a od čovjekovog prava i njegovog naroda?
Ja mislim da se zaista može spasiti, i te kako da može. Kako nas nije stid? Drugi narodi svoje zemlje su znali u jeku rata spasiti, ne dati diktaturu i vlast, nego samo prosperitet i poštenje ljudima koje i zaslužuju, a mi nećemo ni to.
Upravo zato mislim da u BiH treba aktivista, pa makar jedan, sam došao, i sjedio, jer za mene sve dok se bar jedna osoba brine za Bosnu i Hercegovinu i Bosance i Hercegovce, vrijedi se boriti. Pa makar ta osoba bio ja.
A nadam se da nas ima još.
- fijesta7
#4 Re: Isplati li se biti aktivista? Izaći na solo protest.
Ako si po prirodi mazohista i volis da radis sizifov posao onda se definitivno isplati. 
- dr_Evil
#5 Re: Isplati li se biti aktivista? Izaći na solo protest.
Kod nas lik u Mostaru sam stajao na trgu 3 godine, raja ga samo prohakala da ga neko placa.
- dr_Evil
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#7 Re: Isplati li se biti aktivista? Izaći na solo protest.
Kako bi promijenio? Evo htio bih da procitam kako tacno bi ti nesto promijenio.
Evo moj plan: ovakvu drzavu je nemoguce promijeniti. Jedini nacin je da neko dodje, kaze ovako mora i gotovo. To je jedini nacin.
Evo moj plan: ovakvu drzavu je nemoguce promijeniti. Jedini nacin je da neko dodje, kaze ovako mora i gotovo. To je jedini nacin.
-
broj dva
#8 Re: Isplati li se biti aktivista? Izaći na solo protest.
Trebas pricekati da svi rodjeni do 90e riknu i onda ce moooooozda nove generacije imati bolji materijal u glavi i biti u stanju napraviti bolje drustvo.
Generaciju mojih roditelja i moju generaciju (74') slobodno odpisi po tom pitanju, mi to nismo u stanju ni moralno ni fizicki ni ekonomski ni duhovno ni durstveno ni...ma nikako.
Ali gledajuci vas mlade, cisto sumnjam i u to. Zato ili idi u Partiju (nije bitno koju od 3) i ostri laktove ili idi preko grane, gdje obicni ljudi jos imaju sanse za normalan zivot.
Generaciju mojih roditelja i moju generaciju (74') slobodno odpisi po tom pitanju, mi to nismo u stanju ni moralno ni fizicki ni ekonomski ni duhovno ni durstveno ni...ma nikako.
Ali gledajuci vas mlade, cisto sumnjam i u to. Zato ili idi u Partiju (nije bitno koju od 3) i ostri laktove ili idi preko grane, gdje obicni ljudi jos imaju sanse za normalan zivot.
- J u v e n t u s
- Vozim: desnom stranom
#9 Re: Isplati li se biti aktivista? Izaći na solo protest.
Za promenu strukture sistema nije potrebno niti dovoljno sedenje na stiroporu i solo protest. Stvari su mnooogo pipavije i zaguljenije od toga. Raznorazne sile moći i interesa, kako domaće tako i strane, su isprepletane u klupko čije premazane i prilagođene krajičke gledamo na dnevnicima.
Za početak treba da okupiš oko sebe iskrene istomišljenike i školovane stručnjake iz raznih oblasti koji nisu nikada bili u politici a koji su spremni da se posvete zadatku promene na državnom nivou umesto da idu i predaju na evropskim i američkim univerzitetima, zatim da zajedno osmislite, proračunate i napišete program i plan o izvođenju tih ideja, posle toga osnuješ stranku tj. skupiš potreban broj potpisa i novca za to i to je prvi korak. Onda počinješ da stvaraš i širiš stranačke strukture, da juriš od mitinga do mitinga kako bi ljude upoznao sa svojim idejama i ciljevima, pre toga da naučiš kako da budeš manipulativan (isto kao ostali političari čak iako si ti iskren), da se svidiš i naučiš šta i kako da govoriš ljudima jer je narod stado ovaca koje bije glas da su ljudi...
Neka bude to za početak pa ćemo posle dalje.
Za početak treba da okupiš oko sebe iskrene istomišljenike i školovane stručnjake iz raznih oblasti koji nisu nikada bili u politici a koji su spremni da se posvete zadatku promene na državnom nivou umesto da idu i predaju na evropskim i američkim univerzitetima, zatim da zajedno osmislite, proračunate i napišete program i plan o izvođenju tih ideja, posle toga osnuješ stranku tj. skupiš potreban broj potpisa i novca za to i to je prvi korak. Onda počinješ da stvaraš i širiš stranačke strukture, da juriš od mitinga do mitinga kako bi ljude upoznao sa svojim idejama i ciljevima, pre toga da naučiš kako da budeš manipulativan (isto kao ostali političari čak iako si ti iskren), da se svidiš i naučiš šta i kako da govoriš ljudima jer je narod stado ovaca koje bije glas da su ljudi...
Neka bude to za početak pa ćemo posle dalje.