zivin toplomjer?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

uglavnomja

#1 zivin toplomjer?

Post by uglavnomja »

Da li je moguce naci? citam - pise nema vise, osim za ustanove.

ovi digitalni su bezze, i pod ruku, i oralni i rektalni i u uho i na celo... za svaki se mora razlicito dodavati ... nidje tacne temperature
John Cleese

#2 Re: zivin toplomjer?

Post by John Cleese »

Imam ja, ho's kupit'? :D
uglavnomja

#3 Re: zivin toplomjer?

Post by uglavnomja »

:D

nista polovno, samo sa garancijom :oops:
Edin H.

#4 Re: zivin toplomjer?

Post by Edin H. »

John Cleese wrote:Imam ja, ho's kupit'? :D
Kolk'o para?

Image
karanana

#5 Re: zivin toplomjer?

Post by karanana »

cuj nema?
nisam ni znao da nema a ja prije neki dan razbih zadnji. jos uvijek gonjam one kuglice po parketu, nikako ih uhvatiti.

nemam digitalac za svako podrucIje. imam samo jedan i koristim ga i za rektalno i za oralno mjerenje. odradim oba mjerenja cisto da potvrdim tacnost.
Opal_89

#6 Re: zivin toplomjer?

Post by Opal_89 »

Ima vec godina da se prica kako ih nema u apotekama, navodno jedino ako nadjes neku da imaju medju zalihama. Kao izbacuje se iz upotrebe jer je i EU to uradila. Dobro, pored onoga kako je opasno i nezdravo i bla bla. Mi sreca imamo jos jedan za nasu upotrebu i jedan digitalni za djecu. Ali ne mjerimo sa njim i rektalno i oralno :shock:
SanskiBiser

#7 Re: zivin toplomjer?

Post by SanskiBiser »

uglavnomja wrote:Da li je moguce naci? citam - pise nema vise, osim za ustanove.

ovi digitalni su bezze, i pod ruku, i oralni i rektalni i u uho i na celo... za svaki se mora razlicito dodavati ... nidje tacne temperature

Na OLX tj. na PIKu ima po 3 KM komad...
zlo zlo

#8 Re: zivin toplomjer?

Post by zlo zlo »

zašto ne uzmeš alkoholni toplomjer? većina ih ionako ima doma pa misli da su živini :lol: :lol:

btw .alkoholni su oni što trebaš dušu istresti da spustiš ga :lol:

i majko moja gdje vi se mjerite temperaturu :lol: :lol: , nikad nisam drugdje nego minut pod pazuhe i to je to :lol: :lol:

Dupe nedam :lol:
Last edited by zlo zlo on 19/12/2017 21:51, edited 1 time in total.
superiska

#9 Re: zivin toplomjer?

Post by superiska »

karanana wrote:cuj nema?
nisam ni znao da nema a ja prije neki dan razbih zadnji. jos uvijek gonjam one kuglice po parketu, nikako ih uhvatiti.

nemam digitalac za svako podrucIje. imam samo jedan i koristim ga i za rektalno i za oralno mjerenje. odradim oba mjerenja cisto da potvrdim tacnost.
Je li se zezas za ovo ganjanje kuglica?
uglavnomja

#10 Re: zivin toplomjer?

Post by uglavnomja »

SanskiBiser wrote:
uglavnomja wrote:Da li je moguce naci? citam - pise nema vise, osim za ustanove.

Na OLX tj. na PIKu ima po 3 KM komad...

super hvala, provjerim :) :thumbup:
Edin H.

#11 Re: zivin toplomjer?

Post by Edin H. »

Skupo.
karanana

#12 Re: zivin toplomjer?

Post by karanana »

superiska wrote:

Je li se zezas za ovo ganjanje kuglica?
ne zezam, fakat interesantno...pa se onda spajaju jedna u drugu, kao terminator 2.
znam, znam....otrov, rak, ovo, ono....ali ne valjam kuglu za snjeska bijelica, u pitanju je kuglica od grama. i ne jedem. poigram se, uhvatim ili usisam i u smece.
uglavnomja

#13 Re: zivin toplomjer?

Post by uglavnomja »

zlo zlo wrote:zašto ne uzmeš alkoholni toplomjer? većina ih ionako ima doma pa misli da su živini :lol: :lol:

btw .alkoholni su oni što trebaš dušu istresti da spustiš ga :lol:
ne znam :?: , imam neki, kad mi je pukao film od svih razlika na raznim toplomjerima :roll: narucim preko e-baya, ali je njemacki, nije cajniska roba (btw ni oni nemaju mercury :-? ), isto izgleda kao pravi, mora se tresti, nije digitalac, ali temperatura nidje veze ... manja nego ona u uhu, a na taj se mora dodati jos najmanje 0,5 da bude zivina temperatura

a mi smo uvijek imali zivine, ovo ganjanje kuglica :D

mama ima ovaj zivin
zlo zlo

#14 Re: zivin toplomjer?

Post by zlo zlo »

par minuta ispod pazuha i radi :D

btw. najtočniji i ekološki najprihvatljiviji je toplomjer s galijem ali treba 4 minute mjerit temperaturu. i on se treba tresti :D
uglavnomja

#15 Re: zivin toplomjer?

Post by uglavnomja »

evo ga taze, 4 dana star, dvije markice

https://www.olx.ba/artikal/24874557/zivini-toplomjeri/

e, jos da je to sto pise da jeste ... :D ali provjericu
uglavnomja

#16 Re: zivin toplomjer?

Post by uglavnomja »

zlo zlo wrote:par minuta ispod pazuha i radi :D

btw. najtočniji i ekološki najprihvatljiviji je toplomjer s galijem ali treba 4 minute mjerit temperaturu. i on se treba tresti :D

ovaj moj:

"with Galinstan– the non toxic measuring fluid"

nemam pojma sta je, valjda galij

nakon 5 min pod pazuhom pokazivao manje nego onaj usni kad pisne da je gotov nakon par sekundi
zlo zlo

#17 Re: zivin toplomjer?

Post by zlo zlo »

uglavnomja wrote:
zlo zlo wrote:par minuta ispod pazuha i radi :D

ovaj moj:

"with Galinstan– the non toxic measuring fluid"

nemam pojma sta je, valjda galij

nakon 5 min pod pazuhom pokazivao manje nego onaj usni kad pisne da je gotov nakon par sekundi
to je taj, ima zanemariva odstupanja i prije je njemu za vjerovat :-D
Zejnep

#18 Re: zivin toplomjer?

Post by Zejnep »

:pisnula:

Ja neki dan poklonila zivin toplomjet kolegici. Ima malo dijete a veli zeznuto bez zivinog toplomjera. Moze pogresno pokazati temp. :-)
Imam jos jedan al ga mogu stresti samo ako sam prije toga nesto dobro jela :mrgreen:
zlo zlo

#19 Re: zivin toplomjer?

Post by zlo zlo »

ja i dalje tvrdim da većina ljudi ima alkoholne ili s galijem a misli da ima živin :D oni bar koji kupovali zadnjih godina. btw. galij izgleda slično živi :D
Zejnep

#20 Re: zivin toplomjer?

Post by Zejnep »

zlo zlo wrote:ja i dalje tvrdim da većina ljudi ima alkoholne ili s galijem a misli da ima živin :D oni bar koji kupovali zadnjih godina. btw. galij izgleda slično živi :D
Pa kako cu znati? Ne pise :eh:
Edin H.

#21 Re: zivin toplomjer?

Post by Edin H. »

Zejnep wrote:
zlo zlo wrote:ja i dalje tvrdim da većina ljudi ima alkoholne ili s galijem a misli da ima živin :D oni bar koji kupovali zadnjih godina. btw. galij izgleda slično živi :D
Polomis ga, pa vidis. Ako poput karanane moras ganjati kuglice po kuci, onda JESTE zivin. :izet:
Zejnep

#22 Re: zivin toplomjer?

Post by Zejnep »

Edin H. wrote:
Zejnep wrote:
Polomis ga, pa vidis. Ako poput karanane moras ganjati kuglice po kuci, onda JESTE zivin. :izet:
Genijalno :thumbup:
zlo zlo

#23 Re: zivin toplomjer?

Post by zlo zlo »

to je to, ljudi odu kupit toplomjer i ne pitaju kakav je. a vjerovatno ni one u ljekarni ne znaju. Stvar je ovi s živom se odavno ne proizvode a izgledaju isto kao s galijem.
Edin H.

#24 Re: zivin toplomjer?

Post by Edin H. »

Zejnep wrote:
Polomis ga, pa vidis. Ako poput karanane moras ganjati kuglice po kuci, onda JESTE zivin. :izet:[/quote]

Genijalno :thumbup:[/quote]

Dedo mi je bio izumitelj. :D
uglavnomja

#25 Re: zivin toplomjer?

Post by uglavnomja »

Edin H. wrote:
Zejnep wrote:
:lol: :lol: :D :thumbup:
Post Reply