Ostecenje prednje sajbe

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sve na kvadrat

#1 Ostecenje prednje sajbe

Post by sve na kvadrat »

Prilkikom voznje da li je ispod guma kamiona ili sta vec izletilo par kamencica i udarilo u prednju sajbu gdje su nastala znatna ostecenja iste. Sva stakla na autu su osigurana, kako sad ide to prilikom naplate od osiguranja da se ta steta saniratj,sajba zamijeni?
Last edited by sve na kvadrat on 27/05/2017 16:15, edited 1 time in total.
muminovic

#2 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by muminovic »

Uzmes telefon u ruku, uzmes ugovor kasko, nazoves broj koji pise na ugovoru i sve dalje dogvoris sa njima.
Edin H.

#3 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by Edin H. »

muminovic wrote:Uzmes telefon u ruku, uzmes ugovor kasko, nazoves broj koji pise na ugovoru i sve dalje dogvoris sa njima.
Sjajno. :D

A mozes i na shpagu zamijeniti. :oops:
Forsaken

#4 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by Forsaken »

moras prijavit policiji i imat zapisnik
Edin H.

#5 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by Edin H. »

Forsaken wrote:moras prijavit policiji i imat zapisnik

Koji kretenski propis, kao da policija nema pametnijeg posla.
muminovic

#6 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by muminovic »

ne moras
Maraschino

#7 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by Maraschino »

muminovic wrote:
ne moras
moras :oops:
Qler

#8 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by Qler »

Nedavno je i meni tako pukla sajba, zvao policiju oni napravili zapisnik, sutradan otisao u osiguranje, oni slikali, ja otisao u ford, 1671,40KM :D prednja sajba :) ljudi zamijenili, ja odnio racun u osiguranje... iz osiguranja pitali imam li zapisnik, tako da ne znam sta bi rekli da ga nisam imao, iako mi je nekako djelovao cisto formalno da pita, kao da i nije bitno...
muminovic

#9 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by muminovic »

Qler wrote:Nedavno je i meni tako pukla sajba, zvao policiju oni napravili zapisnik, sutradan otisao u osiguranje, oni slikali, ja otisao u ford, 1671,40KM :D prednja sajba :) ljudi zamijenili, ja odnio racun u osiguranje... iz osiguranja pitali imam li zapisnik, tako da ne znam sta bi rekli da ga nisam imao, iako mi je nekako djelovao cisto formalno da pita, kao da i nije bitno...
Kazes nemam zapisnik, zurio kuci.

Nece biti nikakvih problema bez zapisnika, osim ako svaki mjesec imas stetu na autu (prevare osiguranja).
sve na kvadrat

#10 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by sve na kvadrat »

muminovic wrote:
Qler wrote:Nedavno je i meni tako pukla sajba, zvao policiju oni napravili zapisnik, sutradan otisao u osiguranje, oni slikali, ja otisao u ford, 1671,40KM :D prednja sajba :) ljudi zamijenili, ja odnio racun u osiguranje... iz osiguranja pitali imam li zapisnik, tako da ne znam sta bi rekli da ga nisam imao, iako mi je nekako djelovao cisto formalno da pita, kao da i nije bitno...

Nece biti nikakvih problema bez zapisnika, osim ako svaki mjesec imas stetu na autu (prevare osiguranja).
Zapisnika nemam, nije mi bilo ni na umu da zovem policiju,..Vidjet cemo sutra sta ce reci iz osiguranja. Ovo je prva steta na autu sto osiguranje pokriva.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by Truba »

Nazovi sutra drotove i reci puklo pred kucom
Edin H.

#12 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by Edin H. »

Cega ba 1600, nadjes sajbu na otpadu I malo shpage. :oops:

Maraschino

#13 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by Maraschino »

Black swan wrote:Nazovi sutra drotove i reci puklo pred kucom
zbog ovakvih mucki nama u osiguranju ne vjeruju. :oops:
Qler

#14 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by Qler »

Edin H. wrote:
Cega ba 1600, nadjes sajbu na otpadu I malo shpage. :oops:

jebi ga, imam grijace u njoj, one senzore... nisam htio da se zajebavam...
Maraschino

#15 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by Maraschino »

Qler wrote:
jebi ga, imam grijace u njoj, one senzore... nisam htio da se zajebavam...
nas mentalitet, dobije novu sajbu i da mu je jos i koju stoju usput zaraditi. :-)
Ci-Nick

#16 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by Ci-Nick »

sve na kvadrat wrote:
muminovic wrote:

Zapisnika nemam, nije mi bilo ni na umu da zovem policiju,..Vidjet cemo sutra sta ce reci iz osiguranja. Ovo je prva steta na autu sto osiguranje pokriva.
Ja sam prijavljivao štetu bez zapisnika policije i nije bilo problema.
Sjeo ujutro u auto i primjetio da je staklo razbijeno.
Parkirao sam metar od zgrade i pretpostavljam da je palo nešto sa krova zgrade ili neki komadić fasade.
sve na kvadrat

#17 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by sve na kvadrat »

Zanmjenih ja sajbu, osiguranje priznalo stetu. Popravka uradjena u guma m servisu u Sarajevu. Ne znam ko je od servisera radio ali su katastrofa, dvije plastike polomljenje na donjem dijelu gdje sajba. I kontali takvo vozilo mi predati sa dodatnim ostecenjem, Sreca pa sam primjetio danas kad sam preuzimao vozilo, sutra moram ici da se i to popravi, o trosku servisa guma m. Et, toliko.
graue_maus

#18 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by graue_maus »

sve na kvadrat wrote:Zanmjenih ja sajbu, osiguranje priznalo stetu. Popravka uradjena u guma m servisu u Sarajevu. Ne znam ko je od servisera radio ali su katastrofa, dvije plastike polomljenje na donjem dijelu gdje sajba. I kontali takvo vozilo mi predati sa dodatnim ostecenjem, Sreca pa sam primjetio danas kad sam preuzimao vozilo, sutra moram ici da se i to popravi, o trosku servisa guma m. Et, toliko.
:lol: e jest te krenulo.......
sve na kvadrat

#19 Re: Ostecenje prednje sajbe

Post by sve na kvadrat »

graue_maus wrote:
sve na kvadrat wrote:Zanmjenih ja sajbu, osiguranje priznalo stetu. Popravka uradjena u guma m servisu u Sarajevu. Ne znam ko je od servisera radio ali su katastrofa, dvije plastike polomljenje na donjem dijelu gdje sajba. I kontali takvo vozilo mi predati sa dodatnim ostecenjem, Sreca pa sam primjetio danas kad sam preuzimao vozilo, sutra moram ici da se i to popravi, o trosku servisa guma m. Et, toliko.
:lol: e jest te krenulo.......
Jasta je. Danas zaboravili keder da vrate, ja kuci dosao dignem haubu, nema ga. Osto kod njih i ponovo se vratim. Troskove goriva zbog njih sto sam potrosio oni ce platiti.
Post Reply