Ostecenje prednje sajbe
- sve na kvadrat
#1 Ostecenje prednje sajbe
Prilkikom voznje da li je ispod guma kamiona ili sta vec izletilo par kamencica i udarilo u prednju sajbu gdje su nastala znatna ostecenja iste. Sva stakla na autu su osigurana, kako sad ide to prilikom naplate od osiguranja da se ta steta saniratj,sajba zamijeni?
Last edited by sve na kvadrat on 27/05/2017 16:15, edited 1 time in total.
- muminovic
#2 Re: Ostecenje prednje sajbe
Uzmes telefon u ruku, uzmes ugovor kasko, nazoves broj koji pise na ugovoru i sve dalje dogvoris sa njima.
- Edin H.
#3 Re: Ostecenje prednje sajbe
Sjajno.muminovic wrote:Uzmes telefon u ruku, uzmes ugovor kasko, nazoves broj koji pise na ugovoru i sve dalje dogvoris sa njima.
A mozes i na shpagu zamijeniti.
-
Forsaken
#4 Re: Ostecenje prednje sajbe
moras prijavit policiji i imat zapisnik
- Edin H.
#5 Re: Ostecenje prednje sajbe
Forsaken wrote:moras prijavit policiji i imat zapisnik
Koji kretenski propis, kao da policija nema pametnijeg posla.
- muminovic
#6 Re: Ostecenje prednje sajbe
ne morasForsaken wrote:moras prijavit policiji i imat zapisnik
- Maraschino
#7 Re: Ostecenje prednje sajbe
morasmuminovic wrote:ne morasForsaken wrote:moras prijavit policiji i imat zapisnik
- Qler
#8 Re: Ostecenje prednje sajbe
Nedavno je i meni tako pukla sajba, zvao policiju oni napravili zapisnik, sutradan otisao u osiguranje, oni slikali, ja otisao u ford, 1671,40KM
prednja sajba
ljudi zamijenili, ja odnio racun u osiguranje... iz osiguranja pitali imam li zapisnik, tako da ne znam sta bi rekli da ga nisam imao, iako mi je nekako djelovao cisto formalno da pita, kao da i nije bitno...
- muminovic
#9 Re: Ostecenje prednje sajbe
Kazes nemam zapisnik, zurio kuci.Qler wrote:Nedavno je i meni tako pukla sajba, zvao policiju oni napravili zapisnik, sutradan otisao u osiguranje, oni slikali, ja otisao u ford, 1671,40KMprednja sajba
ljudi zamijenili, ja odnio racun u osiguranje... iz osiguranja pitali imam li zapisnik, tako da ne znam sta bi rekli da ga nisam imao, iako mi je nekako djelovao cisto formalno da pita, kao da i nije bitno...
Nece biti nikakvih problema bez zapisnika, osim ako svaki mjesec imas stetu na autu (prevare osiguranja).
- sve na kvadrat
#10 Re: Ostecenje prednje sajbe
Zapisnika nemam, nije mi bilo ni na umu da zovem policiju,..Vidjet cemo sutra sta ce reci iz osiguranja. Ovo je prva steta na autu sto osiguranje pokriva.muminovic wrote:Kazes nemam zapisnik, zurio kuci.Qler wrote:Nedavno je i meni tako pukla sajba, zvao policiju oni napravili zapisnik, sutradan otisao u osiguranje, oni slikali, ja otisao u ford, 1671,40KMprednja sajba
Nece biti nikakvih problema bez zapisnika, osim ako svaki mjesec imas stetu na autu (prevare osiguranja).
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11 Re: Ostecenje prednje sajbe
Nazovi sutra drotove i reci puklo pred kucom
- Edin H.
#12 Re: Ostecenje prednje sajbe
Cega ba 1600, nadjes sajbu na otpadu I malo shpage.Qler wrote:Nedavno je i meni tako pukla sajba, zvao policiju oni napravili zapisnik, sutradan otisao u osiguranje, oni slikali, ja otisao u ford, 1671,40KMprednja sajba
- Maraschino
#13 Re: Ostecenje prednje sajbe
zbog ovakvih mucki nama u osiguranju ne vjeruju.Black swan wrote:Nazovi sutra drotove i reci puklo pred kucom
- Qler
#14 Re: Ostecenje prednje sajbe
jebi ga, imam grijace u njoj, one senzore... nisam htio da se zajebavam...Edin H. wrote:Cega ba 1600, nadjes sajbu na otpadu I malo shpage.Qler wrote:Nedavno je i meni tako pukla sajba, zvao policiju oni napravili zapisnik, sutradan otisao u osiguranje, oni slikali, ja otisao u ford, 1671,40KMprednja sajba
![]()
- Maraschino
#15 Re: Ostecenje prednje sajbe
nas mentalitet, dobije novu sajbu i da mu je jos i koju stoju usput zaraditi.Qler wrote:
jebi ga, imam grijace u njoj, one senzore... nisam htio da se zajebavam...
-
Ci-Nick
#16 Re: Ostecenje prednje sajbe
Ja sam prijavljivao štetu bez zapisnika policije i nije bilo problema.sve na kvadrat wrote:Zapisnika nemam, nije mi bilo ni na umu da zovem policiju,..Vidjet cemo sutra sta ce reci iz osiguranja. Ovo je prva steta na autu sto osiguranje pokriva.muminovic wrote:Kazes nemam zapisnik, zurio kuci.Qler wrote:Nedavno je i meni tako pukla sajba, zvao policiju oni napravili zapisnik, sutradan otisao u osiguranje, oni slikali, ja otisao u ford, 1671,40KMprednja sajba
Sjeo ujutro u auto i primjetio da je staklo razbijeno.
Parkirao sam metar od zgrade i pretpostavljam da je palo nešto sa krova zgrade ili neki komadić fasade.
- sve na kvadrat
#17 Re: Ostecenje prednje sajbe
Zanmjenih ja sajbu, osiguranje priznalo stetu. Popravka uradjena u guma m servisu u Sarajevu. Ne znam ko je od servisera radio ali su katastrofa, dvije plastike polomljenje na donjem dijelu gdje sajba. I kontali takvo vozilo mi predati sa dodatnim ostecenjem, Sreca pa sam primjetio danas kad sam preuzimao vozilo, sutra moram ici da se i to popravi, o trosku servisa guma m. Et, toliko.
- graue_maus
#18 Re: Ostecenje prednje sajbe
sve na kvadrat wrote:Zanmjenih ja sajbu, osiguranje priznalo stetu. Popravka uradjena u guma m servisu u Sarajevu. Ne znam ko je od servisera radio ali su katastrofa, dvije plastike polomljenje na donjem dijelu gdje sajba. I kontali takvo vozilo mi predati sa dodatnim ostecenjem, Sreca pa sam primjetio danas kad sam preuzimao vozilo, sutra moram ici da se i to popravi, o trosku servisa guma m. Et, toliko.
- sve na kvadrat
#19 Re: Ostecenje prednje sajbe
Jasta je. Danas zaboravili keder da vrate, ja kuci dosao dignem haubu, nema ga. Osto kod njih i ponovo se vratim. Troskove goriva zbog njih sto sam potrosio oni ce platiti.graue_maus wrote:sve na kvadrat wrote:Zanmjenih ja sajbu, osiguranje priznalo stetu. Popravka uradjena u guma m servisu u Sarajevu. Ne znam ko je od servisera radio ali su katastrofa, dvije plastike polomljenje na donjem dijelu gdje sajba. I kontali takvo vozilo mi predati sa dodatnim ostecenjem, Sreca pa sam primjetio danas kad sam preuzimao vozilo, sutra moram ici da se i to popravi, o trosku servisa guma m. Et, toliko.e jest te krenulo.......