Bojler mi izbacuje sklopku

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

emi_eft

#1 Bojler mi izbacuje sklopku

Post by emi_eft »

Ljudi pomoc

Veceras mi nestade struje, i vidim da je sklopku izbacilo. Kada sam upalila vidim da su ona tri osiguraca sto su u jednom *sorry, ne znam termine, sta cu.., dakle grijanje, bojler i nesto jos valjda isto iskocila, to jest oborena jer je automatski onaj sanducic. Elem, ja sam digla osigurace, i nakon minut i po opet sve iskoci.. Sad sam ugasila sve, ali moram se ujutro tusirati, moram oprati sudje, ves, treba mi i bojler a i grijanje jer je stan hladan i lako temperatura padne na 15/16 stepeni pogotovo kad ovako puse..Sta da radim, do cega je, i mogu li bez majstora proci jer mi je mjesec bas, bas frkali.. Help!
emi_eft

#2 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by emi_eft »

I da, grijanje mi je etazno an struju, a bojler nov, kupljen prije godinu i po
victom

#3 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by victom »

bojler, marka i tip ?
Last edited by victom on 01/03/2021 05:04, edited 2 times in total.
asker

#4 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by asker »

Osim tog "tri u jednom", ima li jos pojedinacnih osiguraca i jesu li i oni iskocili?
emi_eft

#5 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by emi_eft »

victom wrote:bojler, marka i tip ?
valliant e block 24 cini mi se
emi_eft

#6 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by emi_eft »

asker wrote:Osim tog "tri u jednom", ima li jos pojedinacnih osiguraca i jesu li i oni iskocili?
ne znaci , kad "pukne" iskljuci se SVE, znaci glavni osigurac iskoci i ta tri. Sad sam opet ukljucila tri, ali sam ugasila bojler koji je grijanje , znaci taj Valliantov e block, i sad ne iskace osigurac kako sam e block ugasila, ali na bojleru na vodu ne gori lampica pa ne znam jel radi ali sam ga upalila i nista nije iskocilo. Plin je na trecem ali plin ne koristim pa i ne znam, ali ne vjerujem da je do njega jer ga nikad ni upalila nisam. Bice da je nesto sa tim e blokom, samo se pitam sta, i sta da radim i da li moze proci bez majstora - i ako ne, koliko ce me ovo zadovoljstvo kostati, tj sta bi moglo biti..
victom

#7 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by victom »

Bice da je nesto sa tim e blokom, samo se pitam sta, i sta da radim i da li moze proci bez majstora - i ako ne, koliko ce me ovo zadovoljstvo kostati, tj sta bi moglo biti..
je stvarno očekuješ da neko zna odgovore na sva ova pitanja bez da je imao fizički pristup bojleru ? :)
Last edited by victom on 01/03/2021 05:03, edited 2 times in total.
muha_sa

#8 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by muha_sa »

emi_eft wrote:I da, grijanje mi je etazno an struju, a bojler nov, kupljen prije godinu i po
jesil razmišljala da zovneš nekog majstora- :? recimo elektricara
golman

#9 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by golman »

A đe ti je čoek? :D
iz Mostara

#10 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by iz Mostara »

golman wrote:A đe ti je čoek? :D
a ti bi golmane puco penale a?
golman

#11 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by golman »

iz Mostara wrote:
a ti bi golmane puco penale a?
Golmani su poznati kao dobri izvođači penala,vazda bili :D
emi_eft

#12 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by emi_eft »

muha_sa wrote:
emi_eft wrote:I da, grijanje mi je etazno an struju, a bojler nov, kupljen prije godinu i po
Jel to castis elektricarskom posjetom :D
emi_eft

#13 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by emi_eft »

victom wrote:
Bice da je nesto sa tim e blokom, samo se pitam sta, i sta da radim i da li moze proci bez majstora - i ako ne, koliko ce me ovo zadovoljstvo kostati, tj sta bi moglo biti..
je stvarno očekuješ da neko zna odgovore na sva ova pitanja bez da je imao fizički pristup bojleru ? :)
Da, ocekujem da ima ljudi koji imaju neku ideju, ako su u tom poslu ili vjesti. Ne ocekujem da ljudi koji nemaju pojma o tematici zna odgovore, isto kao ste ne ocekujem ni da ce svoje vrijeme trositi javljanjem, kao sto se nija ne odazivam na teme gdje ne znam odgovore :-)
emi_eft

#14 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by emi_eft »

nejma ga tu, a i kad ga ima zna ko i ja :lol:
victom

#15 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by victom »

emi_eft wrote:
victom wrote:
Da, ocekujem da ima ljudi koji imaju neku ideju, ako su u tom poslu ili vjesti. Ne ocekujem da ljudi koji nemaju pojma o tematici zna odgovore, isto kao ste ne ocekujem ni da ce svoje vrijeme trositi javljanjem, kao sto se nija ne odazivam na teme gdje ne znam odgovore :-)
uz dužno poštavanje, tvoje pitanje je kao da kažeš: "auto mi ne pali, šta bi moglo biti i koliko je popravak" ?
svaki majstor bi samo zakolutao očima.
uostalom, vidjećemo kakve ćeš odgovore dobiti.
victom

#16 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by victom »

imaš dosta majstora na pik-u za vaillant. nazovi i pitaj direktno.
ovdje na forumu ćeš teško šta saznati, barem ovako na daljinu.
emi_eft

#17 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by emi_eft »

Izgleda da je u zgradi pao napon i zato se desilo, i osim toga je eblok prikopcan na fid sklopku sto ne bi smjelo, to mi je rakla jedna vrlo informisana osoba bez da je bila blizu mog bojlera :D Uglavnom, sad fercera, i evo eblok radi 5 minuta bezz da je raspad sistema. Ja zivim u staroj zgradi, a kad puse to odnese, mozda je generalno bio problem sa strujom, Uglavnom hvala ljudi, sto ste se odvojili vrijeme i odgovarali :) Veliki pozdrav, sad se odoh tusirati dok mogu :-D
radostan dan

#18 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by radostan dan »

Evo me sa ispiitivacem ispred haustora...
Koji sprat, i jel on tu?
muha_sa

#19 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by muha_sa »

emi_eft wrote:
muha_sa wrote:
Jel to castis elektricarskom posjetom :D
u jedno sam siguran--tastaturom se kvar ne mERe otklonit :D
emi_eft

#20 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by emi_eft »

Moze moze, dobar savjet zna zamjenit i hecima i majstora
victom

#21 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by victom »

:thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#22 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by mk ultra »

emi_eft wrote:Izgleda da je u zgradi pao napon i zato se desilo, i osim toga je eblok prikopcan na fid sklopku sto ne bi smjelo, to mi je rakla jedna vrlo informisana osoba bez da je bila blizu mog bojlera :D Uglavnom, sad fercera, i evo eblok radi 5 minuta bezz da je raspad sistema. Ja zivim u staroj zgradi, a kad puse to odnese, mozda je generalno bio problem sa strujom, Uglavnom hvala ljudi, sto ste se odvojili vrijeme i odgovarali :) Veliki pozdrav, sad se odoh tusirati dok mogu :-D
ko je ovo izjavio :)
Ako je fid iskakao, a sad ga neko odspojio i sve radi?
KB9

#23 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by KB9 »

grijac ti je otiso u bojleru 100%
emi_eft

#24 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by emi_eft »

KB9 wrote:grijac ti je otiso u bojleru 100%
Jeste bio grijac! Nisam mijenjala, majstor je samo iskljuci te sto ne rade i sad ne izbacuje i sve radi ok. Hvala, drugi put se tebi obratim :)
emi_eft

#25 Re: Bojler mi izbacuje sklopku

Post by emi_eft »

mk ultra wrote:
emi_eft wrote:Izgleda da je u zgradi pao napon i zato se desilo, i osim toga je eblok prikopcan na fid sklopku sto ne bi smjelo, to mi je rakla jedna vrlo informisana osoba bez da je bila blizu mog bojlera :D Uglavnom, sad fercera, i evo eblok radi 5 minuta bezz da je raspad sistema. Ja zivim u staroj zgradi, a kad puse to odnese, mozda je generalno bio problem sa strujom, Uglavnom hvala ljudi, sto ste se odvojili vrijeme i odgovarali :) Veliki pozdrav, sad se odoh tusirati dok mogu :-D
ko je ovo izjavio :)
Ako je fid iskakao, a sad ga neko odspojio i sve radi?
To je jedan majstor rekao kad sam opisala problem. Poslije mi je serviser rekao da i treba biti na fidovu prikopcan, nije niko odkopcavao. Mislila sam da je do pritiska i9li napona, ali se problem vratio, tj bio je pritisak slab i prestalo je iskakati ali nije grijanje radilo. Kasnije je proradilo, ali opet poceo osigurac iskakti. UGlavnom , bilo je do grijaca koji je otisao, ne do sklopke, pritiska ili neceg drugog. Otkopcali su grijace, sad fercera
Post Reply