Bojler mi izbacuje sklopku
-
emi_eft
#1 Bojler mi izbacuje sklopku
Ljudi pomoc
Veceras mi nestade struje, i vidim da je sklopku izbacilo. Kada sam upalila vidim da su ona tri osiguraca sto su u jednom *sorry, ne znam termine, sta cu.., dakle grijanje, bojler i nesto jos valjda isto iskocila, to jest oborena jer je automatski onaj sanducic. Elem, ja sam digla osigurace, i nakon minut i po opet sve iskoci.. Sad sam ugasila sve, ali moram se ujutro tusirati, moram oprati sudje, ves, treba mi i bojler a i grijanje jer je stan hladan i lako temperatura padne na 15/16 stepeni pogotovo kad ovako puse..Sta da radim, do cega je, i mogu li bez majstora proci jer mi je mjesec bas, bas frkali.. Help!
Veceras mi nestade struje, i vidim da je sklopku izbacilo. Kada sam upalila vidim da su ona tri osiguraca sto su u jednom *sorry, ne znam termine, sta cu.., dakle grijanje, bojler i nesto jos valjda isto iskocila, to jest oborena jer je automatski onaj sanducic. Elem, ja sam digla osigurace, i nakon minut i po opet sve iskoci.. Sad sam ugasila sve, ali moram se ujutro tusirati, moram oprati sudje, ves, treba mi i bojler a i grijanje jer je stan hladan i lako temperatura padne na 15/16 stepeni pogotovo kad ovako puse..Sta da radim, do cega je, i mogu li bez majstora proci jer mi je mjesec bas, bas frkali.. Help!
-
emi_eft
#2 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
I da, grijanje mi je etazno an struju, a bojler nov, kupljen prije godinu i po
- victom
#3 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
bojler, marka i tip ?
Last edited by victom on 01/03/2021 05:04, edited 2 times in total.
-
asker
#4 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
Osim tog "tri u jednom", ima li jos pojedinacnih osiguraca i jesu li i oni iskocili?
-
emi_eft
#5 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
valliant e block 24 cini mi sevictom wrote:bojler, marka i tip ?
-
emi_eft
#6 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
ne znaci , kad "pukne" iskljuci se SVE, znaci glavni osigurac iskoci i ta tri. Sad sam opet ukljucila tri, ali sam ugasila bojler koji je grijanje , znaci taj Valliantov e block, i sad ne iskace osigurac kako sam e block ugasila, ali na bojleru na vodu ne gori lampica pa ne znam jel radi ali sam ga upalila i nista nije iskocilo. Plin je na trecem ali plin ne koristim pa i ne znam, ali ne vjerujem da je do njega jer ga nikad ni upalila nisam. Bice da je nesto sa tim e blokom, samo se pitam sta, i sta da radim i da li moze proci bez majstora - i ako ne, koliko ce me ovo zadovoljstvo kostati, tj sta bi moglo biti..asker wrote:Osim tog "tri u jednom", ima li jos pojedinacnih osiguraca i jesu li i oni iskocili?
- victom
#7 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
je stvarno očekuješ da neko zna odgovore na sva ova pitanja bez da je imao fizički pristup bojleru ?Bice da je nesto sa tim e blokom, samo se pitam sta, i sta da radim i da li moze proci bez majstora - i ako ne, koliko ce me ovo zadovoljstvo kostati, tj sta bi moglo biti..
Last edited by victom on 01/03/2021 05:03, edited 2 times in total.
- muha_sa
#8 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
jesil razmišljala da zovneš nekog majstora-emi_eft wrote:I da, grijanje mi je etazno an struju, a bojler nov, kupljen prije godinu i po
-
golman
#9 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
A đe ti je čoek? 
-
iz Mostara
#10 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
a ti bi golmane puco penale a?golman wrote:A đe ti je čoek?
-
golman
#11 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
Golmani su poznati kao dobri izvođači penala,vazda biliiz Mostara wrote:a ti bi golmane puco penale a?golman wrote:A đe ti je čoek?
-
emi_eft
#12 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
Jel to castis elektricarskom posjetommuha_sa wrote:jesil razmišljala da zovneš nekog majstora-emi_eft wrote:I da, grijanje mi je etazno an struju, a bojler nov, kupljen prije godinu i porecimo elektricara
-
emi_eft
#13 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
Da, ocekujem da ima ljudi koji imaju neku ideju, ako su u tom poslu ili vjesti. Ne ocekujem da ljudi koji nemaju pojma o tematici zna odgovore, isto kao ste ne ocekujem ni da ce svoje vrijeme trositi javljanjem, kao sto se nija ne odazivam na teme gdje ne znam odgovorevictom wrote:je stvarno očekuješ da neko zna odgovore na sva ova pitanja bez da je imao fizički pristup bojleru ?Bice da je nesto sa tim e blokom, samo se pitam sta, i sta da radim i da li moze proci bez majstora - i ako ne, koliko ce me ovo zadovoljstvo kostati, tj sta bi moglo biti..
-
emi_eft
#14 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
nejma ga tu, a i kad ga ima zna ko i jagolman wrote:A đe ti je čoek?
- victom
#15 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
uz dužno poštavanje, tvoje pitanje je kao da kažeš: "auto mi ne pali, šta bi moglo biti i koliko je popravak" ?emi_eft wrote:Da, ocekujem da ima ljudi koji imaju neku ideju, ako su u tom poslu ili vjesti. Ne ocekujem da ljudi koji nemaju pojma o tematici zna odgovore, isto kao ste ne ocekujem ni da ce svoje vrijeme trositi javljanjem, kao sto se nija ne odazivam na teme gdje ne znam odgovorevictom wrote:je stvarno očekuješ da neko zna odgovore na sva ova pitanja bez da je imao fizički pristup bojleru ?Bice da je nesto sa tim e blokom, samo se pitam sta, i sta da radim i da li moze proci bez majstora - i ako ne, koliko ce me ovo zadovoljstvo kostati, tj sta bi moglo biti..
svaki majstor bi samo zakolutao očima.
uostalom, vidjećemo kakve ćeš odgovore dobiti.
- victom
#16 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
imaš dosta majstora na pik-u za vaillant. nazovi i pitaj direktno.
ovdje na forumu ćeš teško šta saznati, barem ovako na daljinu.
ovdje na forumu ćeš teško šta saznati, barem ovako na daljinu.
-
emi_eft
#17 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
Izgleda da je u zgradi pao napon i zato se desilo, i osim toga je eblok prikopcan na fid sklopku sto ne bi smjelo, to mi je rakla jedna vrlo informisana osoba bez da je bila blizu mog bojlera
Uglavnom, sad fercera, i evo eblok radi 5 minuta bezz da je raspad sistema. Ja zivim u staroj zgradi, a kad puse to odnese, mozda je generalno bio problem sa strujom, Uglavnom hvala ljudi, sto ste se odvojili vrijeme i odgovarali
Veliki pozdrav, sad se odoh tusirati dok mogu 
-
radostan dan
#18 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
Evo me sa ispiitivacem ispred haustora...
Koji sprat, i jel on tu?
Koji sprat, i jel on tu?
- muha_sa
#19 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
u jedno sam siguran--tastaturom se kvar ne mERe otklonitemi_eft wrote:Jel to castis elektricarskom posjetommuha_sa wrote:jesil razmišljala da zovneš nekog majstora-emi_eft wrote:I da, grijanje mi je etazno an struju, a bojler nov, kupljen prije godinu i porecimo elektricara
-
emi_eft
#20 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
Moze moze, dobar savjet zna zamjenit i hecima i majstora
- victom
#21 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#22 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
ko je ovo izjavioemi_eft wrote:Izgleda da je u zgradi pao napon i zato se desilo, i osim toga je eblok prikopcan na fid sklopku sto ne bi smjelo, to mi je rakla jedna vrlo informisana osoba bez da je bila blizu mog bojleraUglavnom, sad fercera, i evo eblok radi 5 minuta bezz da je raspad sistema. Ja zivim u staroj zgradi, a kad puse to odnese, mozda je generalno bio problem sa strujom, Uglavnom hvala ljudi, sto ste se odvojili vrijeme i odgovarali
Ako je fid iskakao, a sad ga neko odspojio i sve radi?
- KB9
#23 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
grijac ti je otiso u bojleru 100%
-
emi_eft
#24 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
Jeste bio grijac! Nisam mijenjala, majstor je samo iskljuci te sto ne rade i sad ne izbacuje i sve radi ok. Hvala, drugi put se tebi obratimKB9 wrote:grijac ti je otiso u bojleru 100%
-
emi_eft
#25 Re: Bojler mi izbacuje sklopku
To je jedan majstor rekao kad sam opisala problem. Poslije mi je serviser rekao da i treba biti na fidovu prikopcan, nije niko odkopcavao. Mislila sam da je do pritiska i9li napona, ali se problem vratio, tj bio je pritisak slab i prestalo je iskakati ali nije grijanje radilo. Kasnije je proradilo, ali opet poceo osigurac iskakti. UGlavnom , bilo je do grijaca koji je otisao, ne do sklopke, pritiska ili neceg drugog. Otkopcali su grijace, sad ferceramk ultra wrote:ko je ovo izjavioemi_eft wrote:Izgleda da je u zgradi pao napon i zato se desilo, i osim toga je eblok prikopcan na fid sklopku sto ne bi smjelo, to mi je rakla jedna vrlo informisana osoba bez da je bila blizu mog bojleraUglavnom, sad fercera, i evo eblok radi 5 minuta bezz da je raspad sistema. Ja zivim u staroj zgradi, a kad puse to odnese, mozda je generalno bio problem sa strujom, Uglavnom hvala ljudi, sto ste se odvojili vrijeme i odgovarali
Ako je fid iskakao, a sad ga neko odspojio i sve radi?