poštovani forumaši
imam jednu nimalo jednostavnu situaciju u porodici. naime brat mi ima 16 godina i oženijo je se sa djevojkom koja je isto njegovo godište te su prije malo više od 2 mjeseca dobili i bebu. što se vjenčanja tiče još po tom pitanju ništa nije rješavano a sada bih htjeli ić za švicu kod mamine sestre (tetke) ali problem se javlja kako izvaditi djetetu pasoš.
što se tiče djeteta djete je prijavljeno izvadjen mu je rodni list i prijavljeno je na dječiji doplatak. e sada da li mi neko može onako malo detaljnije objasniti koja je sada procedura u ovoj situaciji. za vađenje putne isprave s obzirom da njih dovje nisu vjenčani a i maloljetni su još oboje su 99 godište.
da li roditelji njihovi morju davat kaka odobrenja,saglasnosti i sotalo.koliko se čeka i sve ono što bih mi moglo bit od koristi.
hvala u naprijed.
pasoš za bebu roditelji maloljetni i nevjenčani.
-
goran1122
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2 Re: pasoš za bebu roditelji maloljetni i nevjenčani.
Nazovite MUP ili jos bolje otidjite i pitajte.
-
goran1122
#3 Re: pasoš za bebu roditelji maloljetni i nevjenčani.
to jeste ali bih volijo da čujem mišljenje nekoga ko se već susredo sa ovakvom situacijom.
- dildi
#4 Re: pasoš za bebu roditelji maloljetni i nevjenčani.
Zsto ce ti tudje misljenje kad svaki KANTON rjesava to drugacije, svaki MUP, svaki uposlenik MUP-a.goran1122 wrote:to jeste ali bih volijo da čujem mišljenje nekoga ko se već susredo sa ovakvom situacijom.
Idi rjesi svoj problem licno sta ce ti misljenja ? (u vecini slucajeva netacna) ?
Treba da ti dodje Zviz da napise 50.000 rijeci clanak o izdavanju pasosa u BiH u Danskoj u Ceskoj u Africi i odnos prema roditeljima i djeci, itd..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5 Re: pasoš za bebu roditelji maloljetni i nevjenčani.
dildi wrote:Zsto ce ti tudje misljenje kad svaki KANTON rjesava to drugacije, svaki MUP, svaki uposlenik MUP-a.goran1122 wrote:to jeste ali bih volijo da čujem mišljenje nekoga ko se već susredo sa ovakvom situacijom.
Idi rjesi svoj problem licno sta ce ti misljenja ? (u vecini slucajeva netacna) ?
Treba da ti dodje Zviz da napise 50.000 rijeci clanak o izdavanju pasosa u BiH u Danskoj u Ceskoj u Africi i odnos prema roditeljima i djeci, itd..
Da nije forumski rahmet, tacno bi vec dosao
P.S. Trol alert mi izbacuje visoke vrijednosti
- dildi
#6 Re: pasoš za bebu roditelji maloljetni i nevjenčani.
Ima HRLE, sve isto samo je on u Njemackoj/Svicarskoj/Danskoj i ima milione EUR._BataZiv_0809 wrote:dildi wrote:Zsto ce ti tudje misljenje kad svaki KANTON rjesava to drugacije, svaki MUP, svaki uposlenik MUP-a.goran1122 wrote:to jeste ali bih volijo da čujem mišljenje nekoga ko se već susredo sa ovakvom situacijom.
Treba da ti dodje Zviz da napise 50.000 rijeci clanak o izdavanju pasosa u BiH u Danskoj u Ceskoj u Africi i odnos prema roditeljima i djeci, itd..![]()
![]()
Da nije forumski rahmet, tacno bi vec dosao![]()
P.S. Trol alert mi izbacuje visoke vrijednosti
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7 Re: pasoš za bebu roditelji maloljetni i nevjenčani.
Isti likdildi wrote:
Ima HRLE, sve isto samo je on u Njemackoj/Svicarskoj/Danskoj i ima milione EUR.