pasoš za bebu roditelji maloljetni i nevjenčani.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
goran1122

#1 pasoš za bebu roditelji maloljetni i nevjenčani.

Post by goran1122 »

poštovani forumaši

imam jednu nimalo jednostavnu situaciju u porodici. naime brat mi ima 16 godina i oženijo je se sa djevojkom koja je isto njegovo godište te su prije malo više od 2 mjeseca dobili i bebu. što se vjenčanja tiče još po tom pitanju ništa nije rješavano a sada bih htjeli ić za švicu kod mamine sestre (tetke) ali problem se javlja kako izvaditi djetetu pasoš.

što se tiče djeteta djete je prijavljeno izvadjen mu je rodni list i prijavljeno je na dječiji doplatak. e sada da li mi neko može onako malo detaljnije objasniti koja je sada procedura u ovoj situaciji. za vađenje putne isprave s obzirom da njih dovje nisu vjenčani a i maloljetni su još oboje su 99 godište.

da li roditelji njihovi morju davat kaka odobrenja,saglasnosti i sotalo.koliko se čeka i sve ono što bih mi moglo bit od koristi.

hvala u naprijed.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2 Re: pasoš za bebu roditelji maloljetni i nevjenčani.

Post by _BataZiv_0809 »

Nazovite MUP ili jos bolje otidjite i pitajte.
goran1122

#3 Re: pasoš za bebu roditelji maloljetni i nevjenčani.

Post by goran1122 »

to jeste ali bih volijo da čujem mišljenje nekoga ko se već susredo sa ovakvom situacijom.
dildi

#4 Re: pasoš za bebu roditelji maloljetni i nevjenčani.

Post by dildi »

goran1122 wrote:to jeste ali bih volijo da čujem mišljenje nekoga ko se već susredo sa ovakvom situacijom.
Zsto ce ti tudje misljenje kad svaki KANTON rjesava to drugacije, svaki MUP, svaki uposlenik MUP-a.

Idi rjesi svoj problem licno sta ce ti misljenja ? (u vecini slucajeva netacna) ?

Treba da ti dodje Zviz da napise 50.000 rijeci clanak o izdavanju pasosa u BiH u Danskoj u Ceskoj u Africi i odnos prema roditeljima i djeci, itd..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5 Re: pasoš za bebu roditelji maloljetni i nevjenčani.

Post by _BataZiv_0809 »

dildi wrote:
goran1122 wrote:to jeste ali bih volijo da čujem mišljenje nekoga ko se već susredo sa ovakvom situacijom.
Zsto ce ti tudje misljenje kad svaki KANTON rjesava to drugacije, svaki MUP, svaki uposlenik MUP-a.

Idi rjesi svoj problem licno sta ce ti misljenja ? (u vecini slucajeva netacna) ?

Treba da ti dodje Zviz da napise 50.000 rijeci clanak o izdavanju pasosa u BiH u Danskoj u Ceskoj u Africi i odnos prema roditeljima i djeci, itd..
:lol: :lol:

Da nije forumski rahmet, tacno bi vec dosao :lol:

P.S. Trol alert mi izbacuje visoke vrijednosti :D
dildi

#6 Re: pasoš za bebu roditelji maloljetni i nevjenčani.

Post by dildi »

_BataZiv_0809 wrote:
dildi wrote:

:lol: :lol:

Da nije forumski rahmet, tacno bi vec dosao :lol:

P.S. Trol alert mi izbacuje visoke vrijednosti :D
Ima HRLE, sve isto samo je on u Njemackoj/Svicarskoj/Danskoj i ima milione EUR.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7 Re: pasoš za bebu roditelji maloljetni i nevjenčani.

Post by _BataZiv_0809 »

dildi wrote:
Ima HRLE, sve isto samo je on u Njemackoj/Svicarskoj/Danskoj i ima milione EUR.
Isti lik ;-)
Post Reply