Dakle trazim osiguranje, ne lose a ne ni najbolje, srednja zalost
Imao sam nekih preporuka, ali sve mi je to sareno
Koje bi ste osiguranje mogli mi predloziti da su ono OK ?
Da li tebe zanima stanica za tehnički pregled , ili osiguravajuća kuća koja će biti povoljnija, konfuzan si priličnoibrahimovic93 wrote:Vozdra raja, ovako, dosao red i na mene da imam auto, pa bih da vas pitam, gdje bi bilo dobro da registrujem vozilo ?
Dakle trazim osiguranje, ne lose a ne ni najbolje, srednja zalost, da su solidni, sa cijenom i sa svim, i sto je najbitnije da ne prave probleme.
Imao sam nekih preporuka, ali sve mi je to sareno. I da, ako je bitno, u pitanju je vozilo sa ugradjenim plinom
, kako je koje osiguranje odnosi prema takvim vozilima, jer mislim da je ipak u nijansama razlika, opet ne znam i nisam siguran.
![]()
Posto mi je prvo auto, prvi put registrujem, nije me ko imao posebno savjetovati i pricati o tome kako sta ide, tako da naravno ce mozda neke stvari nejasne biti sto napisem. Trazim osiguravajucu kucu da su povoljni.mayab wrote:Da li tebe zanima stanica za tehnički pregled , ili osiguravajuća kuća koja će biti povoljnija, konfuzan si priličnoibrahimovic93 wrote:Vozdra raja, ovako, dosao red i na mene da imam auto, pa bih da vas pitam, gdje bi bilo dobro da registrujem vozilo ?
Dakle trazim osiguranje, ne lose a ne ni najbolje, srednja zalost, da su solidni, sa cijenom i sa svim, i sto je najbitnije da ne prave probleme.
Imao sam nekih preporuka, ali sve mi je to sareno. I da, ako je bitno, u pitanju je vozilo sa ugradjenim plinom
, kako je koje osiguranje odnosi prema takvim vozilima, jer mislim da je ipak u nijansama razlika, opet ne znam i nisam siguran.
![]()
Ipak si razumio, to sam pitao.karanana wrote:ne razumijem ni ja sta je pitanje.
ovdje ti nema nekih pretjeranih razlika kad su osiguranja u pitanju. naravno, neces uzeti neko mehino osiguranje, ali imaju 3-4 osiguranja koji su cini mi se standardni i pouzdani, BSO, merkur, sarajevo osiguranje, asa, vgt....
cijena...ja ne znam da tu ima nekih razlika, mozda u 5-10 maraka ali mozda ni to.
odes na alipasino i sve uradis na jednom mjestu u merkuru/bso. to ti je moja preporuka radi toga sto se sve uradi tu.
Pošto ti je prvi auto izletićeš para i onako i onako. Platit ćeš punu policu osiguranja bez popusta. Koje je vozilo u pitanju koliko kubika, kilowata, koje godište pa da nešto okvirno se sračuna koliko moraš izvalitiibrahimovic93 wrote: Posto mi je prvo auto, prvi put registrujem, nije me ko imao posebno savjetovati i pricati o tome kako sta ide, tako da naravno ce mozda neke stvari nejasne biti sto napisem. Trazim osiguravajucu kucu da su povoljni.
Toga sam svjestan da cu platiti masno prvo auto i prvu registraciju.O'zone wrote:Pošto ti je prvi auto izletićeš para i onako i onako. Platit ćeš punu policu osiguranja bez popusta. Koje je vozilo u pitanju koliko kubika, kilowata, koje godište pa da nešto okvirno se sračuna koliko moraš izvalitiibrahimovic93 wrote: Posto mi je prvo auto, prvi put registrujem, nije me ko imao posebno savjetovati i pricati o tome kako sta ide, tako da naravno ce mozda neke stvari nejasne biti sto napisem. Trazim osiguravajucu kucu da su povoljni.
I jednog i drugog cca 950 KM pošto je prva registracija. Samo obavezna polica auto osiguranja je skoro 700 KM pošto ti je prvo vozilo. Bolje traži šta manje kubikaže ti bi izgleda odmah da letiš a prvo vozilo...ibrahimovic93 wrote:Toga sam svjestan da cu platiti masno prvo auto i prvu registraciju.O'zone wrote:Pošto ti je prvi auto izletićeš para i onako i onako. Platit ćeš punu policu osiguranja bez popusta. Koje je vozilo u pitanju koliko kubika, kilowata, koje godište pa da nešto okvirno se sračuna koliko moraš izvalitiibrahimovic93 wrote: Posto mi je prvo auto, prvi put registrujem, nije me ko imao posebno savjetovati i pricati o tome kako sta ide, tako da naravno ce mozda neke stvari nejasne biti sto napisem. Trazim osiguravajucu kucu da su povoljni.
Trenutno sam jos u potrazi ali to ce biti u kratkom roku nabavka automobila, imam dva na izbor a to su :
Audi A4 2002 god., 1.9 TDI, 96kW , Samo ocarinjen
A3 2005 god., 2.0 TDI, 100kW , Samo ocarinjen
Da li bi znao od prilike punu cijenu jednog ili drugog koliko bi me osiguranje registracija kostala ?
Daryl Dixon wrote:đe ću registrovati automobil? preporuka.. hvala