Da i ja zapocnem jednu temu
Molim za vase misljenje.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
ho oponopono wrote:...treba bolan maticaru ukinuti onaj dio..." dok vas smrt ne rastavi..."samo zajebe stvara personama, jer odnos je ziv...
...odakle tebi garancija da ti ili partner necete odlijepiti za nekim trecim, da se vise necete slagati kao prije, da cete vazda biti happy jedno s drugim...
...da te nece lemati jer mu eto nesto bude okidac, da ga sa komsijom neces varati a on tebe sa najboljom drugaricom, kad bez love ostanete, sa osmijehom cete trepcati jedno drugome a dok crijeva igraju svoj ples gladi...nije kao u muviju nista...pobogu...
...budi sa nekim dok je obostrano i nist nazor i to je to pa makar trajalo to pet dana ili 15 godina uz pride 3 kindera...
...pri tome mislim da i nakon svadje opet funkcionisete jer covjek sam sebi redovno pici po nervima a kamoli odnos dvoje ljudi gdje je prolom mana uz kompatibilnost to dvoje fercera dobro, prija ti jebiga, makar lonci letjeli...
...brak kao brak nije garancija da ce biti uspjesniji odnos od obicne veze gdje svako svojoj kuci ide...samo zato sto izgovoris jebeno DA...
A zene +25?Belay Queen wrote:ho oponopono wrote:...treba bolan maticaru ukinuti onaj dio..." dok vas smrt ne rastavi..."samo zajebe stvara personama, jer odnos je ziv...
...odakle tebi garancija da ti ili partner necete odlijepiti za nekim trecim, da se vise necete slagati kao prije, da cete vazda biti happy jedno s drugim...
...da te nece lemati jer mu eto nesto bude okidac, da ga sa komsijom neces varati a on tebe sa najboljom drugaricom, kad bez love ostanete, sa osmijehom cete trepcati jedno drugome a dok crijeva igraju svoj ples gladi...nije kao u muviju nista...pobogu...
...budi sa nekim dok je obostrano i nist nazor i to je to pa makar trajalo to pet dana ili 15 godina uz pride 3 kindera...
...pri tome mislim da i nakon svadje opet funkcionisete jer covjek sam sebi redovno pici po nervima a kamoli odnos dvoje ljudi gdje je prolom mana uz kompatibilnost to dvoje fercera dobro, prija ti jebiga, makar lonci letjeli...
...brak kao brak nije garancija da ce biti uspjesniji odnos od obicne veze gdje svako svojoj kuci ide...samo zato sto izgovoris jebeno DA...
kako dobro receno![]()
![]()
Upravo takoEuridika wrote:Kako vrijeme prolazi, ja sam sve više ubijeđena da su naši stari imali pravo što su ženili/udavali pravo mladi (18 – 20 godina) i ulazili u brak bez nekih posebnih želja/vizija, ali i bez prethodnih trauma. Kako starimo, postajemo sve namćorastiji, sve nam smeta, ne odustajemo od svoje 'slobode' … i na kraju dođemo do famoznog pitanja treba li nama brak uopće…
Taj dio, "dok vas smrt ne rastavi" niti ne postoji kod nas, kol'ko se sjecamho oponopono wrote:...treba bolan maticaru ukinuti onaj dio..." dok vas smrt ne rastavi..."samo zajebe stvara personama, jer odnos je ziv...
Znaš kako kaže pop-psihologija - budi prava osoba, ne traži je ..._BataZiv_0809 wrote: sve vecu skepsu spram mogucnosti pronalaska osobe sa kojom bih zelio provesti ostatak zivota ...
Ma nisu bili u pravu.Euridika wrote:Kako vrijeme prolazi, ja sam sve više ubijeđena da su naši stari imali pravo što su ženili/udavali pravo mladi (18 – 20 godina) i ulazili u brak bez nekih posebnih želja/vizija, ali i bez prethodnih trauma. Kako starimo, postajemo sve namćorastiji, sve nam smeta, ne odustajemo od svoje 'slobode' … i na kraju dođemo do famoznog pitanja treba li nama brak uopće…
Kao ljudi smo stvoreni za život u zajednici, i nema te (romantične) veze koja se neće vremenom izlizati… tad je prirodno da ili idemo dalje tražiti novog partnera (ako su se u međuvremenu i ljubav i poštovanje izgubili) ili da stupamo u brak/izvanbračnu zajednicu. U zadnje vrijeme često čujem i komentare da je bolje birati izvanbračnu zajednicu umjesto braka, jer zaboga ako sve propadne, lakše je pobjeći iz izvanbračne zajednice nego iz braka. Ko želi bježati, pobjeći će i iz braka bez većih problema, a ako se već unaprijed razmišlja o potencijalnom razvodu, možda vrijedi razmisliti da li smo uopće spremni za suživot s partnerom…
A kako se spremiti za brak/suživot je opet posebna priča… najčešće završi s prevelikim očekivanjima od partnera, posebno na samom početku, npr. zašto mlada nije spremila ručak već prvi dan nakon udaje (medenog mjeseca), a mlada se sva izgubila u novom prostoru, ne zna je li došla ili pošla… Zato su nekad postojale obikuše, kojima je zadatak bio da pomognu mladencima da se snađu u svemu prvih mjesec-dva, taman koliko im treba da organizuju svoj život… A danas, jok, već odmah udare u svađe i ucjene, pa se u roku godinu dana razvedu… Ima i onih koji potraju duže (naročito ako ima djece), ali godinama skupljaju jed i gorčinu, pa nakon 10-15 godina, čim djeca malo odrastu, put pod noge… Još ako ima teških životnih nedaća i pritom bračne nesloge, pa to je da te otruje za čitav život…
A tako nam malo treba da budemo sretni, samo malo više razumijevanja i tolerancije, i dogovora…
Kad je isto objesi se,pas vidit.sadie_forever wrote:Ozenis se i objesis se,isto je to