Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Sintagma

#1 Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by Sintagma »

Idem u srednju školu gdje ima mnogo više djevojaka nego muških. Nas je 6, a djevojaka 25. Nas je mnogo manje, stalno smo zajedno, gdje jedan tu i ostali... fazon je u tome što nam se bliži matura a oni neće da idu (a i ja sa njima). Nebi išao ni ja kad neće ni oni ali mene roditelji tjeraju, to je njima veći doživljaj nego meni (i njih roditelji tjeraju ali kažu da uprkos tome neće ići)
Proslava je oko 70 KM, slike 20KM, odijelo (gornji, donji dio)+cipele+košulja je možda nekih 300-350KM pa naviše. Toliko bi izašlo.
Muški o tome ni ne razmišljaju, kažu da se za troduplo manje para mogu bolje provesti, a djevojke o maturi pričaju već mjesecima, haljine, slikanje, šminka i sve ostalo. Curama je matura doživljaj..naravno krivo im je što mi nećemo ići, biće im bezveze, mole nas da idemo..

Muški su smislili sljedeće, da ne idu na maturu, da ponesu u grad po 100-120 KM i još bolje se provedu:
- prvo da igramo bingo u kladionici sat dva
- pa idemo u neku kafanu
- nakon toga da idemo na jagnjeće pečenje
- nakon toga idemo igrati play station negdje
- nakon toga u neku kafanu
- tada će već biti veče, da idemo opet u kladionicu koja je u sklopu kafića i da provedemo veče budu kao neke trke konja i pasa na koje se možeš kladiti i bingo. To igramo dok se kladionica ne zatvori, i onda pređemo u dio gdje je kafana i nastavimo da se zabavljamo.

Ja i nisam velikih ljubitelj ovih aktivnosti gore ali moram sa njima. Šta mislite?
Svima roditelji kažu da je to bezveze ali muški iz razreda misle da će se smoriti na maturi, neće da plešu, smor im piti pred profesorima i misle da će biti dosadno. Meni je svejedno ali mi je glupo ići sam na maturu, biti jedini muškarac tamo (iz mog razreda) i smoriću se sigurno. To nema šanse.
Onda su se i djevojke naljutile jer šta one da rade bez nas, biće im glupo, a i nismo ni mi ni one nešto mnogo bliski sa drugim razredima da mogu biti non stop sa njima.
Ja sam u međuvremenu sebi kupio odijelo i cipele ne toliko zbog mature (na koju vjerovatno neću ići) već da imam za svakodnevne prilike ako nekud idem. Kako vam izgleda? Isto ovako, samo su cipele za nijansu tamnije i neće biti kravata već mašna.

Image Image

Image
Ridjobrki

#3 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by Ridjobrki »

Da se pridružiš vehabijama ne bi imao ništa od tih problema, pa ti sad vidi...
insomnia78

#4 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by insomnia78 »

Plan je genijalan
insomnia78

#5 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by insomnia78 »

Ridjobrki wrote:Da se pridružiš vehabijama ne bi imao ništa od tih problema, pa ti sad vidi...
Onda bi vece proveo u zikru ko svaki pravi mumin, sto bi mu visetruko koristilo
supercali

#6 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by supercali »

odes sam na maturu i biras koju ces jaranicu stemati za maturu :D
Šveđanin

#7 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by Šveđanin »

Na trke pasa i konja, jagnjetinu i bingo možeš otići svaki dan, a matura se dešava jednom u životu. :) :mrgreen:
Kakva je ovo bezvoljnost, šta se dešava sa omladinom.. :-)
ferratilis

#8 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by ferratilis »

Kod mene je isot tako bilo u srednjoj, sve neke grupice, svi nešto podijeljeni. umjesto brate da u duhu mladosti i ljepote svako svakog jebe, svi nešto glumili. Al jbga, mladost ludost. sad sve kontam da mi je da se vratim u to vrijeme sa ovom pameću, sve bi drukčije. 8)

Ovom što je otvorio temu, koju god opciju da odabereš, pogriješićeš. Dođe ti nešto kao Hobsonov izbor, šta god d'uzmeš, uhvatio si se za racku. Radi šta hoćeš, al bez ženska je život apsurdan. Nemoj samo postati prezupč, ako već nisi. Pročitaj i primjeni na našu realnost.

http://www.tarzanija.com/prezupci-svih- ... dinite-se/

P.S. odijelo ti je najmanji problem u tvojoj situaciji :D
It_is_a_Leclerc

#9 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by It_is_a_Leclerc »

Strava na maturi.
Ajatolah_

#10 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by Ajatolah_ »

Da si napisao da hoćete umjesto za maturu dati pare da iznajmite vikendicu na nekoliko dana, tamo spavate, ločete i roštiljate, ja bih i rekao da možda ima smisla, ali provod otići u kladionicu... :lol: :lol: :run:
uglavnomja

#11 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by uglavnomja »

znas kako se kaze

blazen medju zenama ...

nudi ti se na tanjiru ono sto vecina sanja, a ti hoces zbog "raje" na ps, bingo ...budalastine :-)

uzmi cekic pa se lupi po glavi koji put, da odjekuje po mahali ...
colt

#12 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by colt »

Sintagma wrote:Idem u srednju školu gdje ima mnogo više djevojaka nego muških. Nas je 6, a djevojaka 25. Nas je mnogo manje, stalno smo zajedno, gdje jedan tu i ostali... fazon je u tome što nam se bliži matura a oni neće da idu (a i ja sa njima). Nebi išao ni ja kad neće ni oni ali mene roditelji tjeraju, to je njima veći doživljaj nego meni (i njih roditelji tjeraju ali kažu da uprkos tome neće ići)
Proslava je oko 70 KM, slike 20KM, odijelo (gornji, donji dio)+cipele+košulja je možda nekih 300-350KM pa naviše. Toliko bi izašlo.
Muški o tome ni ne razmišljaju, kažu da se za troduplo manje para mogu bolje provesti, a djevojke o maturi pričaju već mjesecima, haljine, slikanje, šminka i sve ostalo. Curama je matura doživljaj..naravno krivo im je što mi nećemo ići, biće im bezveze, mole nas da idemo..

Muški su smislili sljedeće, da ne idu na maturu, da ponesu u grad po 100-120 KM i još bolje se provedu:
- pa idemo u neku kafanu
- tada će već biti veče, da idemo opet u kladionicu koja je u sklopu kafića i da provedemo veče budu kao neke trke konja i pasa na koje se možeš kladiti i bingo. To igramo dok se kladionica ne zatvori, i onda pređemo u dio gdje je kafana i nastavimo da se zabavljamo.

Ja i nisam velikih ljubitelj ovih aktivnosti gore ali moram sa njima. Šta mislite?
Svima roditelji kažu da je to bezveze ali muški iz razreda misle da će se smoriti na maturi, neće da plešu, smor im piti pred profesorima i misle da će biti dosadno. Meni je svejedno ali mi je glupo ići sam na maturu, biti jedini muškarac tamo (iz mog razreda) i smoriću se sigurno. To nema šanse.
Onda su se i djevojke naljutile jer šta one da rade bez nas, biće im glupo, a i nismo ni mi ni one nešto mnogo bliski sa drugim razredima da mogu biti non stop sa njima.
Ja sam u međuvremenu sebi kupio odijelo i cipele ne toliko zbog mature (na koju vjerovatno neću ići) već da imam za svakodnevne prilike ako nekud idem. Kako vam izgleda? Isto ovako, samo su cipele za nijansu tamnije i neće biti kravata već mašna.

Image Image

Image
Jeebeš maturu. Idi ovo što su ti predložili i definitivno je to bolje. Na maturi su sve neki glumci, a ovako se poštenski provedeš k'o hadžija
OldMayor

#13 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by OldMayor »

Kao prvo. Idi na maturu. Jednom se desava, pusti to roditelji ovo ono, roditelji ce biti tu pola sata i odose. Bice drugih muskaraca, ako su ti potrebni - a koji ce ti qrac, svaki dan si s njima.

Sta hoces jebote, ti sam i jos 25 cura. :-)

Vjeruj mi, zazalit ces kasnije za ovim u zivotu...

A taj plan kladionica - pecenje - kladionica...pa ono da se roknes jbt. Ako je to danasnjoj omladini neki vid provoda, ne znam gdje ide ovo sve onda. :-)
karanana

#14 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by karanana »

plan je genijalan. hajte vi gayevi igrajte bingo u kladionici a ja da na neki nacin uletim i pocastim se vasim jaranicama.
Ridjobrki

#15 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by Ridjobrki »

Skontaj ti na kojim debilima ova zemlja ostaje. Sram ih piti, ne znaju i crnjak ih plesati sa brojčano višestruko nadmoćnim trebama, konta samo na kladionicu i pečenje... Ove svrbi pa se ljute na njih a njima i to smeta, nisu u stanju skontati uzrok razočarenja...

I pitamo se otkud onda Reuf Bajrović na čelu ministarstva energetike.
hizo ramidovic

#16 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by hizo ramidovic »

Sintagma wrote: Muški su smislili sljedeće, da ne idu na maturu, da ponesu u grad po 100-120 KM i još bolje se provedu:
- pa idemo u neku kafanu
zaboravio si po sata fejsbuka da se metne koji selfi...
...i obavezno ostaviti koju markicu za kladionicu sutradan, ako vas taj dan koji par slucajno povali...
lider

#17 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by lider »

Raspitajte se ima li u vašem gradu kakav Gay klub, da svratite poslije binga.
nocnaptica986

#18 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by nocnaptica986 »

boze zakloni :shock: velahavle
matura je samo jedanput i ako ne odes bice ti zao kasnije u zivotu :(
ja sam isao sa trebom koja mi je bila tiha simpatija..kad sam dosao po nju i vidio je u haljini,sredjenu uff :shock:

lijepe uspomene
Last edited by nocnaptica986 on 26/03/2015 16:10, edited 1 time in total.
racionalista

#19 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by racionalista »

ja bi jos ovom genijalnom planu dodao iznajmljivanje kakve fine prostitutke za kraj i to bi bilo to :D

ako niste žegali kolegice iz razreda prethodnih godina, neće te ni za matursko veče
nocnaptica986

#20 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by nocnaptica986 »

Ridjobrki wrote:Skontaj ti na kojim debilima ova zemlja ostaje.
surovo ali istinito :shock:
kritichar

#21 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by kritichar »

trke kerova, bingo....neprocjenjivo

ovaj loži :lol: :lol:
uglavnomja

#22 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by uglavnomja »

nocnaptica986 wrote:
Ridjobrki wrote:Skontaj ti na kojim debilima ova zemlja ostaje.
surovo ali istinito :shock:

:|
karanana

#23 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by karanana »

naravno da lozi.
garant mu drago sto ide i sto je kupio odijelio i sto konta da ce karnut neku od jaranica pa doso nama da se pohvali sa slikom odijela i omjerom u razredu.
mirzet87sa

#24 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by mirzet87sa »

aaaaaaaaaaaaahahaha vrhhh
Sintagma

#25 Re: Kolege neće da slave maturu, napraviše haos. Valja li odijelo?

Post by Sintagma »

Zaboravio sam napisati plan je da telefone niko ne nosi, svi moraju ostaviti kući.
Baš zbog toga da ne budemo kao oni, jer upravo djevojke najviše forsiraju to telefoni, selfi, fejsbuk check in i instagram.
Prošle godine na maturi manji broj ljudi plesao, ostali se slikali i bili na netu. I to čak djevojke više od muških. Da zavirite po maturama npr prošle generacije (1995) vidjećete da većina maturanata, iz bilo koje škole nisu plesali. Sjeli, pili, jeli, slikali se i bili na instagramu.

Za kladionicu ne zezam. To smo odabrali jer je u sklopu toga kafić i moćemo onda ostati do ujutru, pošto se matura završi oko 2-3, i onda će tu doći i još nekih muških iz drugih razreda kad završe sa maturom. Ali kladionica radi do 11.

Ja bi išao na maturu imam spremno odijelo ali mi je bezveze da budem sam, jer ću se sigurno smoriti. Lako je reći 25 žena oko tebe ali meni i sigurno bilo kome drugome bi bilo lakše da ima još neko od muških pored tebe da imaš s kim pričati. Nisam ja izuzetak svako bar od moje generacije isto misli.
Locked