Proslava je oko 70 KM, slike 20KM, odijelo (gornji, donji dio)+cipele+košulja je možda nekih 300-350KM pa naviše. Toliko bi izašlo.
Muški o tome ni ne razmišljaju, kažu da se za troduplo manje para mogu bolje provesti, a djevojke o maturi pričaju već mjesecima, haljine, slikanje, šminka i sve ostalo. Curama je matura doživljaj..naravno krivo im je što mi nećemo ići, biće im bezveze, mole nas da idemo..
Muški su smislili sljedeće, da ne idu na maturu, da ponesu u grad po 100-120 KM i još bolje se provedu:
- prvo da igramo bingo u kladionici sat dva
- pa idemo u neku kafanu
- nakon toga da idemo na jagnjeće pečenje
- nakon toga idemo igrati play station negdje
- nakon toga u neku kafanu
- tada će već biti veče, da idemo opet u kladionicu koja je u sklopu kafića i da provedemo veče budu kao neke trke konja i pasa na koje se možeš kladiti i bingo. To igramo dok se kladionica ne zatvori, i onda pređemo u dio gdje je kafana i nastavimo da se zabavljamo.
Ja i nisam velikih ljubitelj ovih aktivnosti gore ali moram sa njima. Šta mislite?
Svima roditelji kažu da je to bezveze ali muški iz razreda misle da će se smoriti na maturi, neće da plešu, smor im piti pred profesorima i misle da će biti dosadno. Meni je svejedno ali mi je glupo ići sam na maturu, biti jedini muškarac tamo (iz mog razreda) i smoriću se sigurno. To nema šanse.
Onda su se i djevojke naljutile jer šta one da rade bez nas, biće im glupo, a i nismo ni mi ni one nešto mnogo bliski sa drugim razredima da mogu biti non stop sa njima.
Ja sam u međuvremenu sebi kupio odijelo i cipele ne toliko zbog mature (na koju vjerovatno neću ići) već da imam za svakodnevne prilike ako nekud idem. Kako vam izgleda? Isto ovako, samo su cipele za nijansu tamnije i neće biti kravata već mašna.