Pripravnicki rad

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
dinamican

#1 Pripravnicki rad

Post by dinamican »

Pozdrav svima,

naime moj slucaj je sljedeci:

poceo sam raditi u jednoj firmi kao pripravnicki rad, koliko znam za inzinjere trajanje je 1 godinu. dali mogu nakon odredenog vremena rada, napustiti firmu....

LP i Hvala
Last edited by dinamican on 19/03/2015 15:43, edited 1 time in total.
dinamican

#2 Re: Pripravnicki rad

Post by dinamican »

imal ko???
Baby Jane

#3 Re: Pripravnicki rad

Post by Baby Jane »

Ne mogu da vjerujem da si ti fakultetski obrazovan. Nadam se da ti je poznavanje njemackog bar za nijansu bolje od bosanskog jezika.

Uzas.
dinamican

#4 Re: Pripravnicki rad

Post by dinamican »

Baby Jane wrote:Ne mogu da vjerujem da si ti fakultetski obrazovan. Nadam se da ti je poznavanje njemackog bar za nijansu bolje od bosanskog jezika.

Uzas.
don't be silly...
Pitam one koji imaju iskustva sa ovakvim slucajem....lp
Altsa

#5 Re: Pripravnicki rad

Post by Altsa »

dinamican wrote:Pozdrav svima,

poceo sam raditi u jednoj firmi kao pripravnicki rad, koliko znam za inzinjere mas. trajanje je 1 godinu. Po mom misljenju dovoljno je u firmi u kojoj obavljam pripravnicki 3, ili 6 mjeseci...Poznajem Njemacki dali bi mogao nakon 3 ili 6 mjeseci traziti posao u Njemackoj???

LP
mnogo si konfuzan. de se presaberi pa ponovo napisi ono sto si htio da pitas. :-) ako je zakonski pripravnicki rad 1 godina sta ti sad filozofiras da ti je potrebno 3 ili 6 mjeseci. ne znam da li bi mogao traziti posao u alemanji. mozes li ?
dinamican

#6 Re: Pripravnicki rad

Post by dinamican »

Altsa wrote:
dinamican wrote:Pozdrav svima,

poceo sam raditi u jednoj firmi kao pripravnicki rad, koliko znam za inzinjere mas. trajanje je 1 godinu. Po mom misljenju dovoljno je u firmi u kojoj obavljam pripravnicki 3, ili 6 mjeseci...Poznajem Njemacki dali bi mogao nakon 3 ili 6 mjeseci traziti posao u Njemackoj???

LP
mnogo si konfuzan. de se presaberi pa ponovo napisi ono sto si htio da pitas. :-) ako je zakonski pripravnicki rad 1 godina sta ti sad filozofiras da ti je potrebno 3 ili 6 mjeseci. ne znam da li bi mogao traziti posao u alemanji. mozes li ?
ok, ovako dali mogu napustiti pripravnicki rad, to pitam.....lp
gilla

#7 Re: Pripravnicki rad

Post by gilla »

"da li".

Naravno da možeš napustiti.
Post Reply