NOVI GENOCID NA POMOLU

Joey Tribbiani 8

#1 NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by Joey Tribbiani 8 »

Opštepoznato je da je Turska izvršila genocid nad jermenskim stanovništvom u toku Prvog svetskog rata, a kasnije i stravične zločine nad grčkom i sirijskom populacijom. U periodu osamdesetih godina-kurdska frakcija kreće da jača naglo i separatističke snage se suprotstavljaju i započinju konflikt koji traje do današnjih dana...
Smatrate li da će tamošnji rat izbiti u otvorene masakre, koji su stvaranjem Islamske države praktično na pomolu?
Hoće li se Turska prikloniti ranijim metodima i krenuti sa etničkim čišćenjem kurdskih teritorija? :run:
sema911s

#2 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by sema911s »

nemaju drugog rijesenja, kurdi ce najebat ako amerikanci ne stanu iza nnjih, a turska se opasno pocala kurcit gazdi( jer ipak je amerika napravila jaku tursku) a amerikanci su dobro znaju kako shebat drzavu,
Danguba

#3 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by Danguba »

sema911s wrote:nemaju drugog rijesenja, kurdi ce najebat ako amerikanci ne stanu iza nnjih, a turska se opasno pocala kurcit gazdi( jer ipak je amerika napravila jaku tursku) a amerikanci su dobro znaju kako shebat drzavu,
Abdullah Öcalan izdao naredbu ''oruzje u šoške. Pametan.

...a ovaj postavljac teme sto bulazni o genocidima :lol:

Dobro je Tunjo jednom rekao prilikom posjete Kragujevcu (Sumarice)
Kako vi inace mozete protumaciti njihovu besmislenu obuzetost Turcima. Ja cu vam ispricati anegdotu, to sam ja licno dozivio sa rahmetli Skenderom Kulenovicem i Zukom Dzumhurom. Moj brat Safet rahmetli je poveo nas u Kragujevac, pa smo mi hodali po onom spomen-parku. Onda ce Zuko reci: "Kako ovi Srbi moraju mrziti Nijemce kad su im Nijemci toliko svijeta pobili." Onda se Skender nasmijao i rekao: "Moj Zuko, zivis medju njima, a ne znas. Ne mrze oni Nijemce, nego Turke! Oni ce do kraja historije mrziti Turke." Jednostavno, oni tako sebe shvacaju...
Stjui

#4 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by Stjui »

Joey Tribbiani 8 wrote:Opštepoznato je da je Turska izvršila genocid nad jermenskim stanovništvom u toku Prvog svetskog rata,
šta je opštepoznato?de nam malo rastabiri ako ti nije mrsko.ja pojma nemam šta je bilo između turaka i armenaca?
fosna2014

#5 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by fosna2014 »

Stjui wrote:
Joey Tribbiani 8 wrote:Opštepoznato je da je Turska izvršila genocid nad jermenskim stanovništvom u toku Prvog svetskog rata,
šta je opštepoznato?de nam malo rastabiri ako ti nije mrsko.ja pojma nemam šta je bilo između turaka i armenaca?
Pobili nekoliko stotina hiljada Armenaca. Neki to zovu humano preseljenje, a neki genocid, ali opet neki to zovu ratna dejstva.
Stjui

#6 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by Stjui »

fosna2014 wrote: Pobili nekoliko stotina hiljada Armenaca. Neki to zovu humano preseljenje, a neki genocid, ali opet neki to zovu ratna dejstva.
znam da je dosta armenaca stradalo.isto tako znam da su netom prije toga stradali i turci.zato tražim od postavljača teme da mi neke stvari malo rastabiri prije neg' što napiše "opštepoznati..."kužite,g.fosna?
fosna2014

#7 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by fosna2014 »

Stjui wrote:
fosna2014 wrote: Pobili nekoliko stotina hiljada Armenaca. Neki to zovu humano preseljenje, a neki genocid, ali opet neki to zovu ratna dejstva.
znam da je dosta armenaca stradalo.isto tako znam da su netom prije toga stradali i turci.zato tražim od postavljača teme da mi neke stvari malo rastabiri prije neg' što napiše "opštepoznati..."kužite,g.fosna?
Kuzim, kako da ne. Samo ne treba umanjivati cinjenicu o istrebljenju jednog naroda. To je sve.
Kikibombona

#8 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by Kikibombona »

Stjui wrote:
Imas brate google ako te zanima istina, pa istrazuj.... Ima kamara slika stravicnog maskara, nabacanih leseva, odrubljenih glava i svakakvih gnusoba.... Genocid, bez ikakve sumnje.

Najpoznatija i najzalosnija slika genocida nad Armenima

Image

Inace, temu treba zakljucati. Nikakav genocid nije na pomolu! Genocid se desio nad jezidima u Iraku. U Turskoj se nece nista desiti, sasvim sigurno, pogotovo ne genocid.
razonoda

#9 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by razonoda »

sema911s wrote:nemaju drugog rijesenja, kurdi ce najebat ako amerikanci ne stanu iza nnjih, a turska se opasno pocala kurcit gazdi( jer ipak je amerika napravila jaku tursku) a amerikanci su dobro znaju kako shebat drzavu,
Trenutno ameri napruzavaju kurde za borbu protiv isis-a,, turska -ima problem.
TheMule

#10 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by TheMule »

Turska treba ljudima pomoci, stvoriti malu drzavicu, pomiriti se itd, i tako ce i oni imati mir u Turksoj, i jakog saveznika na bliskom istoku
razonoda

#11 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by razonoda »

Mislis da pomogne --kurdima--- nema sanse. Kurdi ce to sami odraditi.
Sivka_Planinc

#12 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by Sivka_Planinc »

Da su Turci bili genocidni kao Srbi :evil: cetrdesetih i devedesetih godina proslog vijeka bogami za 500 godina njihove vladavine na Balkanu a I sire malo ko bi prezivio a da nije Turcin!
Haman

#13 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by Haman »

Ovu temu je sigurno otvorio neki Srbin. Prije toga trebao bi malo govoriti o zlocinima Srba, Crnogoraca, Bugara i Grka u balkanskim ratovima. Zlocinima koje su cinili svijet se zgrazavao, ali kako je Evropa uvijek bila islamofobicna opt im je dala Kosovo. Umjesto da pridobiju Albance oni su sve cinili da ih otjeraju kao npr. oduzimanje zemlje, izvora vode, paljenjem kuca, progonima svake vrste, zatvaranjem bez razloga itd. Kad su Kosovo izgubili bas zbog takvog ponasanja, onda su nudili puno prijedloga ali samo da Albanci ostanu u okviru Srbije.

Turska jeste pred problemima i ti problemi podugo traju. Izgleda da Kurdi traze vise negoi sto Turci mogu udovoljiti. Broj Kurda nije zanemarlji, po nekima ima ih preko 20 miliona. Istok Turske je kompletno kurdski, ali Kurdi zive i na zapadu Turske, ali kodje do rata a neki to jedva i cekaju Turska ce biti puno manja drzava a osim toga i ekonomski unistena. Da nije clanica KATO saveza davno bi bila podijeljena.

Sto se tice Jermena treba pogledati kakvo je njihovo ponasanje bilo kad su Grci poceli okupaciju Turske. Svakako bili su saveznici Grcima, cinili su zlocine kao i Grci da bi na kaju bilo kako narod kaze " tante za tante ". Ne mozes ciniti zlocine a da ti drugi ne vrati istom mjerom. To su najbolje osjetili Srbi u Hrvatskoj. Dok su Hrvati kuburili sa naoruzanjem Srbi cine zlocine svake vrte ali kad su se Hrvati naoruzari prvo bjeze oficiri, pa onda vojska, da bi narod na kraju stitio jedinio amaericki ambasador.
Zasto je vojska pobjegla? Bojala se osvete jer su znali sta su cinili Hrvatima. Tako je bilo i u BiH. Kad se ABiH i HV sa HVO priblizavala Banjaluci, ABIH pred Prijedorom, HV i HVO u Karanovcu 12 km od Banjaluke, stanovnisto Banja Luke bilo je spakovano za selenje, jer svi znaju kakvi su zlocini cinjeni u Bos. Novo, Kljucu, Bos. Petrovcu, Sanskom Mostu, Mrkonjic Gradu, Bos. Gradisci , Prijedoru itd.
Last edited by Haman on 02/03/2015 18:52, edited 1 time in total.
insomnia78

#14 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by insomnia78 »

Znaci Turci pobili samo vojnike? :-)
Naravno da su pocinili genocid
Haman

#15 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by Haman »

U ratu stradaju vojnici i civili. Prema nekim statistickim podacima svaki novi rat pokazuje da uvijek strada vise civila nego vojnika. Tako je bilo i u Tursko-Grckom ratu u kome su Jermeni obilato ucestvovali na strani Grka.
insomnia78

#16 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by insomnia78 »

Kao narod koji je zrtva genocida trebali bi biti puno oprezniji u izjavama koje negiraju genocide nad drugim narodima
Kikibombona

#17 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by Kikibombona »

Haman wrote:Sto se tice Jermena treba pogledati kakvo je njihovo ponasanje bilo kad su Grci poceli okupaciju Turske. Svakako bili su saveznici Grcima, cinili su zlocine kao i Grci da bi na kaju bilo kako narod kaze " tante za tante ".
Pa jadan bio, svaki, ali svaki zlocinac ima opravdanje. Nema izmedju vas relativizatora nikakve razlike. Isti si ti kao i onaj Srbin sto razloge za genocid pronalazi u otomanskom zulumu. On kaze da zu Bosnjaci bili uz Otomane, ti da su Armenci uz Grke. Isti ste, potpuno isti. Od vas ljudi nema niti ce ikada biti.
insomnia78

#18 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
Haman wrote:Sto se tice Jermena treba pogledati kakvo je njihovo ponasanje bilo kad su Grci poceli okupaciju Turske. Svakako bili su saveznici Grcima, cinili su zlocine kao i Grci da bi na kaju bilo kako narod kaze " tante za tante ".
Pa jadan bio, svaki, ali svaki zlocinac ima opravdanje. Nema izmedju vas relativizatora nikakve razlike. Isti si ti kao i onaj Srbin sto razloge za genocid pronalazi u otomanskom zulumu. On kaze da zu Bosnjaci bili uz Otomane, ti da su Armenci uz Grke. Isti ste, potpuno isti. Od vas ljudi nema niti ce ikada biti.
Jos kaze mrtav hladan kako u ratu stradaju vojnici i civili...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#19 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by japin_mutapi »

Kikibombona wrote:
Stjui wrote:
Imas brate google ako te zanima istina, pa istrazuj.... Ima kamara slika stravicnog maskara, nabacanih leseva, odrubljenih glava i svakakvih gnusoba.... Genocid, bez ikakve sumnje.

Najpoznatija i najzalosnija slika genocida nad Armenima
upravo su kurdi imali najviše udjela u tom revanšizmu i zločinima
kurdi su veči turci od turaka i više i bolje brane tursku od mnogih turaka
Haman

#20 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by Haman »

Da jos jednom ponovim. "Genocid" nad Jermenima nije dokazao ni jedan medjunarodni sud a posebno sud za ratne zlocine. Kad to bude dokazano od nekog medjunarodnog suda onda mozemo govoriti o genocidu Turaka nad Jermenima, a do tado to mozemo shvatiti samo kao obicne zlonamjerne tvrdnje u cilju preuvelicavanja zlocina.

Nisu samo Bosnjaci ratovali za Osmanlije. Za interese Osmanlija ratovali su i Srbi. Nema ni jedne bitke u kojoj Srbi nisu ucestvovali boreci se za osmanske interese a posebno S. Lazarevic i Marko Kraljevic koji je i poginuo boreci se za interese Osmanlija. Po nekim kazivanjima Marko Kraljevic se borio i na Kosovu Polju u sastavu Osmalija svakako protiv Srba i Zapadnjaka.

Sta je cudno u tvrdnji da u ratu stradaju vojnici i civili. Pogledaj malo podatke o stradanju stanovnistva u Sarajevu pa se razuvjerio.
:izet:
Haman

#21 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by Haman »

Da jos jednom ponovim. "Genocid" nad Jermenima nije dokazao ni jedan medjunarodni sud a posebno sud za ratne zlocine. Kad to bude dokazano od nekog medjunarodnog suda onda mozemo govoriti o genocidu Turaka nad Jermenima, a do tado to mozemo shvatiti samo kao obicne zlonamjerne tvrdnje u cilju preuvelicavanja zlocina.

Nisu samo Bosnjaci ratovali za Osmanlije. Za interese Osmanlija ratovali su i Srbi. Nema ni jedne bitke u kojoj Srbi nisu ucestvovali boreci se za osmanske interese a posebno S. Lazarevic i Marko Kraljevic koji je i poginuo boreci se za interese Osmanlija. Po nekim kazivanjima Marko Kraljevic se borio i na Kosovu Polju u sastavu Osmalija svakako protiv Srba i Zapadnjaka.

Sta je cudno u tvrdnji da u ratu stradaju vojnici i civili. Pogledaj malo podatke o stradanju stanovnistva u Sarajevu pa se razuvjerio.
:izet:
Kikibombona

#22 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by Kikibombona »

japin_mutapi wrote: upravo su kurdi imali najviše udjela u tom revanšizmu i zločinima
To ti za Kurde rekli turski relativizatori, braca po laganju salonskim cetnicima?

Imas Kurd koji se sada bore protiv Kurda i koji ucestvuju u genocidu i etnickom ciscenju Kurda. ima si Bosnjake u cetncima u ovom i posebno 2SR. Fehim Musakadic je recimo poznati cetnicki komadant. Im ih jos.... Imao si u nasem ratu Babu i babine....

Ako si pogan covjek opravdanje ces naci, umanjiti zlocin ili relativizovati kojekakvim povodima.

Genocid nad Armenima su pocinili Otomani i tu nema spora. Poznati Turci poput Orhana Pamuka su priznali da je bio genocid. Francuska drzava je priznala da je bio genocid.

A ti Haman, ti i tvoji bijedni komentari, koji su na nivou ustasko- cetnicke propagande... Da li su cetnici u 2SR pocinili genocid nad Bosnjacima? Da te napomenem, nema zvancine presude, ali ima historijskih cinjenica i dokaza napretek, kao i u slucaju Armenaca.

Ne znam ljudi, nesto duboko u vama je trulo, pokvareno.. Kada moji stradaju onda pijetet i osuda, kada strada drugi narod i omrzena vjera, ond opravdavnje, negiranje, umanjivanje.... Zato ja kazem da je vjera bolest, rak koji je davno metastazirao. Ubija svaki osjecaj za pravdu i covjecnost. Covjeka pretvara u robotiziranog vojnika vjere bez ikakvog osjecaja za pravdu i moral.
jastuk1

#23 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by jastuk1 »

Kikibombona wrote:
japin_mutapi wrote: upravo su kurdi imali najviše udjela u tom revanšizmu i zločinima
To ti za Kurde rekli turski relativizatori, braca po laganju salonskim cetnicima?

Imas Kurd koji se sada bore protiv Kurda i koji ucestvuju u genocidu i etnickom ciscenju Kurda. ima si Bosnjake u cetncima u ovom i posebno 2SR. Fehim Musakadic je recimo poznati cetnicki komadant. Im ih jos.... Imao si u nasem ratu Babu i babine....

Ako si pogan covjek opravdanje ces naci, umanjiti zlocin ili relativizovati kojekakvim povodima.

Genocid nad Armenima su pocinili Otomani i tu nema spora. Poznati Turci poput Orhana Pamuka su priznali da je bio genocid. Francuska drzava je priznala da je bio genocid.

A ti Haman, ti i tvoji bijedni komentari, koji su na nivou ustasko- cetnicke propagande... Da li su cetnici u 2SR pocinili genocid nad Bosnjacima? Da te napomenem, nema zvancine presude, ali ima historijskih cinjenica i dokaza napretek, kao i u slucaju Armenaca.

Ne znam ljudi, nesto duboko u vama je trulo, pokvareno.. Kada moji stradaju onda pijetet i osuda, kada strada drugi narod i omrzena vjera, ond opravdavnje, negiranje, umanjivanje.... Zato ja kazem da je vjera bolest, rak koji je davno metastazirao. Ubija svaki osjecaj za pravdu i covjecnost. Covjeka pretvara u robotiziranog vojnika vjere bez ikakvog osjecaja za pravdu i moral.
Haj nemoj kora na herende matereti više, providan si ko transparent.

Samo u tvojim isključivim postovima (i možda u glavama onih po kojima non-stop pljuješ) bilo koja vjera ili nevjera ima nešto sa negiranjem ili potvrđivanjem istorijskih činjenica. Kruške i jabuke... :roll:
Kikibombona

#24 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by Kikibombona »

jastuk1 wrote:
Haj nemoj kora na herende matereti više, providan si ko transparent.

Samo u tvojim isključivim postovima (i možda u glavama onih po kojima non-stop pljuješ) bilo koja vjera ili nevjera ima nešto sa negiranjem ili potvrđivanjem istorijskih činjenica. Kruške i jabuke... :roll:
1. Koliko poznajes pravoslavaca koji zlocine pravoslavnih drzava i naroda osudjuju bez ALI, koji zlocine priznaju i sa njima se ostro suocavaju.

2. Koliko poznajes muslimana koji zlocine islamskih drzava i naroda osudjuju bez ALI, koji zlocine priznaju i sa njima se ostro suocavaju.

3. Koliko poznajes katolika koji zlocine katolickih drzava i naroda osudjuju bez ALI, koji zlocine priznaju i sa njima se ostro suocavaju.

Odgovori si na ova pitanja, budi posten prema sebi, sve ce ti se samo kazati.

Etnicke, nacionalne i vjerske zajednice funkcionisu na principu copora.
pirpa

#25 Re: NOVI GENOCID NA POMOLU

Post by pirpa »

Sivka_Planinc wrote:Da su Turci bili genocidni kao Srbi :evil: cetrdesetih i devedesetih godina proslog vijeka bogami za 500 godina njihove vladavine na Balkanu a I sire malo ko bi prezivio a da nije Turcin!
:thumbup: :thumbup: :bih:
Locked