Smatrate li da će tamošnji rat izbiti u otvorene masakre, koji su stvaranjem Islamske države praktično na pomolu?
Hoće li se Turska prikloniti ranijim metodima i krenuti sa etničkim čišćenjem kurdskih teritorija?
Abdullah Öcalan izdao naredbu ''oruzje u šoške. Pametan.sema911s wrote:nemaju drugog rijesenja, kurdi ce najebat ako amerikanci ne stanu iza nnjih, a turska se opasno pocala kurcit gazdi( jer ipak je amerika napravila jaku tursku) a amerikanci su dobro znaju kako shebat drzavu,
Kako vi inace mozete protumaciti njihovu besmislenu obuzetost Turcima. Ja cu vam ispricati anegdotu, to sam ja licno dozivio sa rahmetli Skenderom Kulenovicem i Zukom Dzumhurom. Moj brat Safet rahmetli je poveo nas u Kragujevac, pa smo mi hodali po onom spomen-parku. Onda ce Zuko reci: "Kako ovi Srbi moraju mrziti Nijemce kad su im Nijemci toliko svijeta pobili." Onda se Skender nasmijao i rekao: "Moj Zuko, zivis medju njima, a ne znas. Ne mrze oni Nijemce, nego Turke! Oni ce do kraja historije mrziti Turke." Jednostavno, oni tako sebe shvacaju...
šta je opštepoznato?de nam malo rastabiri ako ti nije mrsko.ja pojma nemam šta je bilo između turaka i armenaca?Joey Tribbiani 8 wrote:Opštepoznato je da je Turska izvršila genocid nad jermenskim stanovništvom u toku Prvog svetskog rata,
Pobili nekoliko stotina hiljada Armenaca. Neki to zovu humano preseljenje, a neki genocid, ali opet neki to zovu ratna dejstva.Stjui wrote:šta je opštepoznato?de nam malo rastabiri ako ti nije mrsko.ja pojma nemam šta je bilo između turaka i armenaca?Joey Tribbiani 8 wrote:Opštepoznato je da je Turska izvršila genocid nad jermenskim stanovništvom u toku Prvog svetskog rata,
znam da je dosta armenaca stradalo.isto tako znam da su netom prije toga stradali i turci.zato tražim od postavljača teme da mi neke stvari malo rastabiri prije neg' što napiše "opštepoznati..."kužite,g.fosna?fosna2014 wrote: Pobili nekoliko stotina hiljada Armenaca. Neki to zovu humano preseljenje, a neki genocid, ali opet neki to zovu ratna dejstva.
Kuzim, kako da ne. Samo ne treba umanjivati cinjenicu o istrebljenju jednog naroda. To je sve.Stjui wrote:znam da je dosta armenaca stradalo.isto tako znam da su netom prije toga stradali i turci.zato tražim od postavljača teme da mi neke stvari malo rastabiri prije neg' što napiše "opštepoznati..."kužite,g.fosna?fosna2014 wrote: Pobili nekoliko stotina hiljada Armenaca. Neki to zovu humano preseljenje, a neki genocid, ali opet neki to zovu ratna dejstva.
Imas brate google ako te zanima istina, pa istrazuj.... Ima kamara slika stravicnog maskara, nabacanih leseva, odrubljenih glava i svakakvih gnusoba.... Genocid, bez ikakve sumnje.Stjui wrote:šta je opštepoznato?de nam malo rastabiri ako ti nije mrsko.ja pojma nemam šta je bilo između turaka i armenaca?Joey Tribbiani 8 wrote:Opštepoznato je da je Turska izvršila genocid nad jermenskim stanovništvom u toku Prvog svetskog rata,

Trenutno ameri napruzavaju kurde za borbu protiv isis-a,, turska -ima problem.sema911s wrote:nemaju drugog rijesenja, kurdi ce najebat ako amerikanci ne stanu iza nnjih, a turska se opasno pocala kurcit gazdi( jer ipak je amerika napravila jaku tursku) a amerikanci su dobro znaju kako shebat drzavu,
Pa jadan bio, svaki, ali svaki zlocinac ima opravdanje. Nema izmedju vas relativizatora nikakve razlike. Isti si ti kao i onaj Srbin sto razloge za genocid pronalazi u otomanskom zulumu. On kaze da zu Bosnjaci bili uz Otomane, ti da su Armenci uz Grke. Isti ste, potpuno isti. Od vas ljudi nema niti ce ikada biti.Haman wrote:Sto se tice Jermena treba pogledati kakvo je njihovo ponasanje bilo kad su Grci poceli okupaciju Turske. Svakako bili su saveznici Grcima, cinili su zlocine kao i Grci da bi na kaju bilo kako narod kaze " tante za tante ".
Jos kaze mrtav hladan kako u ratu stradaju vojnici i civili...Kikibombona wrote:Pa jadan bio, svaki, ali svaki zlocinac ima opravdanje. Nema izmedju vas relativizatora nikakve razlike. Isti si ti kao i onaj Srbin sto razloge za genocid pronalazi u otomanskom zulumu. On kaze da zu Bosnjaci bili uz Otomane, ti da su Armenci uz Grke. Isti ste, potpuno isti. Od vas ljudi nema niti ce ikada biti.Haman wrote:Sto se tice Jermena treba pogledati kakvo je njihovo ponasanje bilo kad su Grci poceli okupaciju Turske. Svakako bili su saveznici Grcima, cinili su zlocine kao i Grci da bi na kaju bilo kako narod kaze " tante za tante ".
upravo su kurdi imali najviše udjela u tom revanšizmu i zločinimaKikibombona wrote:Imas brate google ako te zanima istina, pa istrazuj.... Ima kamara slika stravicnog maskara, nabacanih leseva, odrubljenih glava i svakakvih gnusoba.... Genocid, bez ikakve sumnje.Stjui wrote:šta je opštepoznato?de nam malo rastabiri ako ti nije mrsko.ja pojma nemam šta je bilo između turaka i armenaca?Joey Tribbiani 8 wrote:Opštepoznato je da je Turska izvršila genocid nad jermenskim stanovništvom u toku Prvog svetskog rata,
Najpoznatija i najzalosnija slika genocida nad Armenima
To ti za Kurde rekli turski relativizatori, braca po laganju salonskim cetnicima?japin_mutapi wrote: upravo su kurdi imali najviše udjela u tom revanšizmu i zločinima
kurdi su veči turci od turaka i više i bolje brane tursku od mnogih turaka
Haj nemoj kora na herende matereti više, providan si ko transparent.Kikibombona wrote:To ti za Kurde rekli turski relativizatori, braca po laganju salonskim cetnicima?japin_mutapi wrote: upravo su kurdi imali najviše udjela u tom revanšizmu i zločinima
kurdi su veči turci od turaka i više i bolje brane tursku od mnogih turaka
Imas Kurd koji se sada bore protiv Kurda i koji ucestvuju u genocidu i etnickom ciscenju Kurda. ima si Bosnjake u cetncima u ovom i posebno 2SR. Fehim Musakadic je recimo poznati cetnicki komadant. Im ih jos.... Imao si u nasem ratu Babu i babine....
Ako si pogan covjek opravdanje ces naci, umanjiti zlocin ili relativizovati kojekakvim povodima.
Genocid nad Armenima su pocinili Otomani i tu nema spora. Poznati Turci poput Orhana Pamuka su priznali da je bio genocid. Francuska drzava je priznala da je bio genocid.
A ti Haman, ti i tvoji bijedni komentari, koji su na nivou ustasko- cetnicke propagande... Da li su cetnici u 2SR pocinili genocid nad Bosnjacima? Da te napomenem, nema zvancine presude, ali ima historijskih cinjenica i dokaza napretek, kao i u slucaju Armenaca.
Ne znam ljudi, nesto duboko u vama je trulo, pokvareno.. Kada moji stradaju onda pijetet i osuda, kada strada drugi narod i omrzena vjera, ond opravdavnje, negiranje, umanjivanje.... Zato ja kazem da je vjera bolest, rak koji je davno metastazirao. Ubija svaki osjecaj za pravdu i covjecnost. Covjeka pretvara u robotiziranog vojnika vjere bez ikakvog osjecaja za pravdu i moral.
1. Koliko poznajes pravoslavaca koji zlocine pravoslavnih drzava i naroda osudjuju bez ALI, koji zlocine priznaju i sa njima se ostro suocavaju.jastuk1 wrote:
Haj nemoj kora na herende matereti više, providan si ko transparent.
Samo u tvojim isključivim postovima (i možda u glavama onih po kojima non-stop pljuješ) bilo koja vjera ili nevjera ima nešto sa negiranjem ili potvrđivanjem istorijskih činjenica. Kruške i jabuke...
Sivka_Planinc wrote:Da su Turci bili genocidni kao Srbicetrdesetih i devedesetih godina proslog vijeka bogami za 500 godina njihove vladavine na Balkanu a I sire malo ko bi prezivio a da nije Turcin!