DVD kablovi pomoci

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
armminn

#1 DVD kablovi pomoci

Post by armminn »

Dobio sam yakumo dvd na poklon.Uglavnom ima samo kabal onaj za struju.Sta trebam jos kupiti jel samo scart ??
Ne razumijem se...
Benq

#2 Re: DVD kablovi pomoci

Post by Benq »

Ako na DVD-u imas scart izlaz onda kupi scart kabal i povezi sa tv-om. A sto se tice cinceva , te izlaze imas 100% na dvd-u , dakle kupis taj kabal na kojem sa obje strane imas po 3 cinca - crveni , zuti i bijeli. Zuti cinc ti je za video , bijeli i crveni su za audio. Uostalom pise ti iza dvd-a sve gdje koji ide , ne mozes pogrijesiti.
armminn

#3 Re: DVD kablovi pomoci

Post by armminn »

Benq wrote:Ako na DVD-u imas scart izlaz onda kupi scart kabal i povezi sa tv-om. A sto se tice cinceva , te izlaze imas 100% na dvd-u , dakle kupis taj kabal na kojem sa obje strane imas po 3 cinca - crveni , zuti i bijeli. Zuti cinc ti je za video , bijeli i crveni su za audio. Uostalom pise ti iza dvd-a sve gdje koji ide , ne mozes pogrijesiti.
Znaci kupim posebno scart kabal...A posebno te ostale mislim jos jedan kabal na kojem su sva tri ?? Kako se zove taj kabal i koliko je para znas li ?? ..Imam sve to na dvd-u sto si naveo
O'zone
Globalni moderator

#4 Re: DVD kablovi pomoci

Post by O'zone »

armminn wrote:
Benq wrote:Ako na DVD-u imas scart izlaz onda kupi scart kabal i povezi sa tv-om. A sto se tice cinceva , te izlaze imas 100% na dvd-u , dakle kupis taj kabal na kojem sa obje strane imas po 3 cinca - crveni , zuti i bijeli. Zuti cinc ti je za video , bijeli i crveni su za audio. Uostalom pise ti iza dvd-a sve gdje koji ide , ne mozes pogrijesiti.
Znaci kupim posebno scart kabal...A posebno te ostale mislim jos jedan kabal na kojem su sva tri ?? Kako se zove taj kabal i koliko je para znas li ?? ..Imam sve to na dvd-u sto si naveo
Jarane ili jedno ili drugo ne oboje.

Šta imaš na tv-u? To je bitno jer ti možda nema tv komponentni ako je stariji ili možda skart. Ako imaš skart kupi skart ako imaš komponentni (žuti, crveni,bijeli) uzmi njega.
armminn

#5 Re: DVD kablovi pomoci

Post by armminn »

Plazma je..To sestri hocu..Vjerovatno svaka ima scart ulaz..Hvala puno jarane
armminn

#6 Re: DVD kablovi pomoci

Post by armminn »

O'zone wrote:
armminn wrote:
Jarane ili jedno ili drugo ne oboje.

Šta imaš na tv-u? To je bitno jer ti možda nema tv komponentni ako je stariji ili možda skart. Ako imaš skart kupi skart ako imaš komponentni (žuti, crveni,bijeli) uzmi njega.
Pazma je..To sestri hocu..Vjerovatno svaka ima scart ulaz..Hvala puno jarane
Tuzlachina

#7 Re: DVD kablovi pomoci

Post by Tuzlachina »

kakvi ba cincevi I scartovi HDMI u HDMI to I djeca znaju :thumbup:
Benq

#8 Re: DVD kablovi pomoci

Post by Benq »

Tuzlachina wrote:kakvi ba cincevi I scartovi HDMI u HDMI to I djeca znaju :thumbup:
Vecina dvd playera nema hdmi port.

@armminn , onda nije vazno koji ces kabal kupiti jer na plazmi imas sve, taj kabal ti je 3-5KM
armminn

#9 Re: DVD kablovi pomoci

Post by armminn »

Benq wrote:
Tuzlachina wrote:kakvi ba cincevi I scartovi HDMI u HDMI to I djeca znaju :thumbup:
Vecina dvd playera nema hdmi port.

@armminn , onda nije vazno koji ces kabal kupiti jer na plazmi imas sve, taj kabal ti je 3-5KM
Hvala ti puno jarabe bas si mi pomagao :) hvala
Post Reply