Dobio sam yakumo dvd na poklon.Uglavnom ima samo kabal onaj za struju.Sta trebam jos kupiti jel samo scart ??
Ne razumijem se...
DVD kablovi pomoci
Moderator: Benq
- Benq
#2 Re: DVD kablovi pomoci
Ako na DVD-u imas scart izlaz onda kupi scart kabal i povezi sa tv-om. A sto se tice cinceva , te izlaze imas 100% na dvd-u , dakle kupis taj kabal na kojem sa obje strane imas po 3 cinca - crveni , zuti i bijeli. Zuti cinc ti je za video , bijeli i crveni su za audio. Uostalom pise ti iza dvd-a sve gdje koji ide , ne mozes pogrijesiti.
-
armminn
#3 Re: DVD kablovi pomoci
Znaci kupim posebno scart kabal...A posebno te ostale mislim jos jedan kabal na kojem su sva tri ?? Kako se zove taj kabal i koliko je para znas li ?? ..Imam sve to na dvd-u sto si naveoBenq wrote:Ako na DVD-u imas scart izlaz onda kupi scart kabal i povezi sa tv-om. A sto se tice cinceva , te izlaze imas 100% na dvd-u , dakle kupis taj kabal na kojem sa obje strane imas po 3 cinca - crveni , zuti i bijeli. Zuti cinc ti je za video , bijeli i crveni su za audio. Uostalom pise ti iza dvd-a sve gdje koji ide , ne mozes pogrijesiti.
- O'zone
- Globalni moderator
#4 Re: DVD kablovi pomoci
Jarane ili jedno ili drugo ne oboje.armminn wrote:Znaci kupim posebno scart kabal...A posebno te ostale mislim jos jedan kabal na kojem su sva tri ?? Kako se zove taj kabal i koliko je para znas li ?? ..Imam sve to na dvd-u sto si naveoBenq wrote:Ako na DVD-u imas scart izlaz onda kupi scart kabal i povezi sa tv-om. A sto se tice cinceva , te izlaze imas 100% na dvd-u , dakle kupis taj kabal na kojem sa obje strane imas po 3 cinca - crveni , zuti i bijeli. Zuti cinc ti je za video , bijeli i crveni su za audio. Uostalom pise ti iza dvd-a sve gdje koji ide , ne mozes pogrijesiti.
Šta imaš na tv-u? To je bitno jer ti možda nema tv komponentni ako je stariji ili možda skart. Ako imaš skart kupi skart ako imaš komponentni (žuti, crveni,bijeli) uzmi njega.
-
armminn
#5 Re: DVD kablovi pomoci
Plazma je..To sestri hocu..Vjerovatno svaka ima scart ulaz..Hvala puno jarane
-
armminn
#6 Re: DVD kablovi pomoci
Pazma je..To sestri hocu..Vjerovatno svaka ima scart ulaz..Hvala puno jaraneO'zone wrote:Jarane ili jedno ili drugo ne oboje.armminn wrote:Znaci kupim posebno scart kabal...A posebno te ostale mislim jos jedan kabal na kojem su sva tri ?? Kako se zove taj kabal i koliko je para znas li ?? ..Imam sve to na dvd-u sto si naveoBenq wrote:Ako na DVD-u imas scart izlaz onda kupi scart kabal i povezi sa tv-om. A sto se tice cinceva , te izlaze imas 100% na dvd-u , dakle kupis taj kabal na kojem sa obje strane imas po 3 cinca - crveni , zuti i bijeli. Zuti cinc ti je za video , bijeli i crveni su za audio. Uostalom pise ti iza dvd-a sve gdje koji ide , ne mozes pogrijesiti.
Šta imaš na tv-u? To je bitno jer ti možda nema tv komponentni ako je stariji ili možda skart. Ako imaš skart kupi skart ako imaš komponentni (žuti, crveni,bijeli) uzmi njega.
-
Tuzlachina
#7 Re: DVD kablovi pomoci
kakvi ba cincevi I scartovi HDMI u HDMI to I djeca znaju 
- Benq
#8 Re: DVD kablovi pomoci
Vecina dvd playera nema hdmi port.Tuzlachina wrote:kakvi ba cincevi I scartovi HDMI u HDMI to I djeca znaju
@armminn , onda nije vazno koji ces kabal kupiti jer na plazmi imas sve, taj kabal ti je 3-5KM
-
armminn
#9 Re: DVD kablovi pomoci
Hvala ti puno jarabe bas si mi pomagaoBenq wrote:Vecina dvd playera nema hdmi port.Tuzlachina wrote:kakvi ba cincevi I scartovi HDMI u HDMI to I djeca znaju
@armminn , onda nije vazno koji ces kabal kupiti jer na plazmi imas sve, taj kabal ti je 3-5KM