Kakvo smo društvo postali, o čemu se radi...
Sumorne teme
- homega
#1 Sumorne teme
Gotovo redovno, nakon čitanja rasprava na ovom forumu, osjetim neku mučninu, neku gorčinu i neobjašnjivo razočarenje. Zašto su rasprave na ovom forumu toliko depresivne, zašto se vodi stalno prepucavanje učesnika, konstantno vrijeđanje, neovisno o forumskim "nickovima" i tajnosti stvarnog identiteta, stalno nadmudrivanje i pokušaj pozicioniranja najpametnije "sveznalice". Skoro svaka tema je sumornog sadržaja, ne postoji neka iz koje je moguće pročitati neku tehnološku ili tehničku novost, neko pozitivno iskustvo, bilo šta pozitivno. Pa i na temama o auto-putevima, npr., na kojoj bi trebali raspravljati o pozitivnim okolnostima, i tu se javljaju negativci i pišu negativno...
- animals
#2 Re: Sumorne teme
Ma nista narocito..samo ljudski ego..homega wrote:Gotovo redovno, nakon čitanja rasprava na ovom forumu, osjetim neku mučninu, neku gorčinu i neobjašnjivo razočarenje. Zašto su rasprave na ovom forumu toliko depresivne, zašto se vodi stalno prepucavanje učesnika, konstantno vrijeđanje, neovisno o forumskim "nickovima" i tajnosti stvarnog identiteta, stalno nadmudrivanje i pokušaj pozicioniranja najpametnije "sveznalice". Skoro svaka tema je sumornog sadržaja, ne postoji neka iz koje je moguće pročitati neku tehnološku ili tehničku novost, neko pozitivno iskustvo, bilo šta pozitivno. Pa i na temama o auto-putevima, npr., na kojoj bi trebali raspravljati o pozitivnim okolnostima, i tu se javljaju negativci i pišu negativno...
nisu forumasi tako losi, kao sto lose pisu
- Towelie
#3 Re: Sumorne teme
Nista cudno, jednostavno ovaj forum a i ostali u regionu ovakve tematike funkcionisu na slican nacin. A nije bas da je sve negativno, zavisi od perspektive iz koje posmatras. Nemoj uzimati za ozbiljno sve sto ljudi pisu ovde, nije isto nesto govoriti u javnosti i iz udubnosti fotelje pred kompjuterom. I izbegavaj ove "ozbiljne" teme.homega wrote:Gotovo redovno, nakon čitanja rasprava na ovom forumu, osjetim neku mučninu, neku gorčinu i neobjašnjivo razočarenje. Zašto su rasprave na ovom forumu toliko depresivne, zašto se vodi stalno prepucavanje učesnika, konstantno vrijeđanje, neovisno o forumskim "nickovima" i tajnosti stvarnog identiteta, stalno nadmudrivanje i pokušaj pozicioniranja najpametnije "sveznalice". Skoro svaka tema je sumornog sadržaja, ne postoji neka iz koje je moguće pročitati neku tehnološku ili tehničku novost, neko pozitivno iskustvo, bilo šta pozitivno. Pa i na temama o auto-putevima, npr., na kojoj bi trebali raspravljati o pozitivnim okolnostima, i tu se javljaju negativci i pišu negativno...
- Šveđanin
#4 Re: Sumorne teme
Ma zavladala je neka dosada na forumu, ali sad je bolje vraća se u normalu..
To je malo razbijeno ovim događajima iz Pariza i akcija policija i klix ali mjesec prije toga je na forumu bilo mrtvilo.
Dakle onaj period od kad su se smirile strasti u vezi izgleda novog foruma pa do napada na klix... mrtvilo bilo.
To je malo razbijeno ovim događajima iz Pariza i akcija policija i klix ali mjesec prije toga je na forumu bilo mrtvilo.
Dakle onaj period od kad su se smirile strasti u vezi izgleda novog foruma pa do napada na klix... mrtvilo bilo.
- gnjev
#5 Re: Sumorne teme
Pariz je vratio forum iz mrtvih . Jos ako se ispostavi da fakat neki manijak pali auta po Sarajevu pa i on dobije temu eto ludila ...
- O'zone
- Globalni moderator
#6 Re: Sumorne teme
Jbo forum, smoriše me ljudi u real life-u
Grayscale kud god se okrenem čak se i vrijeme urotilo da bude sumorno
- Leo_alfa
#7 Re: Sumorne teme
http://youtube.com/watch?v=7XijBaa3_WQhomega wrote:Gotovo redovno, nakon čitanja rasprava na ovom forumu, osjetim neku mučninu, neku gorčinu i neobjašnjivo razočarenje. Zašto su rasprave na ovom forumu toliko depresivne, zašto se vodi stalno prepucavanje učesnika, konstantno vrijeđanje, neovisno o forumskim "nickovima" i tajnosti stvarnog identiteta, stalno nadmudrivanje i pokušaj pozicioniranja najpametnije "sveznalice". Skoro svaka tema je sumornog sadržaja, ne postoji neka iz koje je moguće pročitati neku tehnološku ili tehničku novost, neko pozitivno iskustvo, bilo šta pozitivno. Pa i na temama o auto-putevima, npr., na kojoj bi trebali raspravljati o pozitivnim okolnostima, i tu se javljaju negativci i pišu negativno...
- Hajvan
#8 Re: Sumorne teme
true.O'zone wrote:Jbo forum, smoriše me ljudi u real life-u![]()
-
KENJAC
#9 Re: Sumorne teme
Ja kuci ne smijem pisnut od zene ! Dodjem na posao i moram da se pokunjim pred sefom. Malo sam gluplji pa bez googla ne smijem zapocet nikakav dijalog sa rajom uzivo ! U stvari ja i nemam raje ! Onda dodjem kuci, sjednem pred kompjuter i istresem sve moje komplekse ! Jednostavno brate !
- Hajvan
#10 Re: Sumorne teme
ja isti ti, ti isti ja, brate napaćeni.KENJAC wrote:Ja kuci ne smijem pisnut od zene ! Dodjem na posao i moram da se pokunjim pred sefom. Malo sam gluplji pa bez googla ne smijem zapocet nikakav dijalog sa rajom uzivo ! U stvari ja i nemam raje ! Onda dodjem kuci, sjednem pred kompjuter i istresem sve moje komplekse ! Jednostavno brate !
- Challenger__
- It_is_a_Leclerc
#12 Re: Sumorne teme
Meni je ok 
- Hajvan
#13 Re: Sumorne teme
ouh?!It_is_a_Leclerc wrote:Meni je ok
you're entering the deep joy of self-denial.
- Miss_E25
#14 Re: Sumorne teme
Mi smo kao nacija pasivni, pesimisticni, negativni, podrugljivi, zavidni i sarkasticni. Uvijek mislimo da smo u pravu, i ne daaaj Boze nekom drugom priznati da su njegovi argumenti jaci od tvojih, a kamoli da je dosegao neki zivotni uspjeh. Primjer: "Ma 'ta ce Dzeeeko, ja mu kroz noge probaciv'o."

-
KENJAC
#15 Re: Sumorne teme
Sto je i logicno ! Kenjac i Hajvan moraju bit neki rod !Hajvan wrote:ja isti ti, ti isti ja, brate napaćeni.KENJAC wrote:Ja kuci ne smijem pisnut od zene ! Dodjem na posao i moram da se pokunjim pred sefom. Malo sam gluplji pa bez googla ne smijem zapocet nikakav dijalog sa rajom uzivo ! U stvari ja i nemam raje ! Onda dodjem kuci, sjednem pred kompjuter i istresem sve moje komplekse ! Jednostavno brate !
-
jefferson
#16 Re: Sumorne teme
Ma od svega, pesimizam je najgori kao i konstantna borba da se ocuva status quo.Miss_E25 wrote:Mi smo kao nacija pasivni, pesimisticni, negativni, podrugljivi, zavidni i sarkasticni. Uvijek mislimo da smo u pravu, i ne daaaj Boze nekom drugom priznati da su njegovi argumenti jaci od tvojih, a kamoli da je dosegao neki zivotni uspjeh. Primjer: "Ma 'ta ce Dzeeeko, ja mu kroz noge probaciv'o."![]()
![]()
1. Nema nista od ovoga (ta ce Dzeko....)
2. Dobro je kako moze biti
3. Dovoljno je (ovo mi je najgora uzrecica).
4. Konstantno izbjegavanje odgovornosti (zato se vole ljudi baviti temamam na koje ama bas nikakv uticaj nemaju jer nece biti ni odgovorni).
5. Teorije zavjere: vazda neko kuje neku zavjeru protiv njih.
-
razonoda
#17 Re: Sumorne teme
KENJAC wrote:Ja kuci ne smijem pisnut od zene ! Dodjem na posao i moram da se pokunjim pred sefom. Malo sam gluplji pa bez googla ne smijem zapocet nikakav dijalog sa rajom uzivo ! U stvari ja i nemam raje ! Onda dodjem kuci, sjednem pred kompjuter i istresem sve moje komplekse ! Jednostavno brate !
-
El_comadante
#18 Re: Sumorne teme
kod nas je Minder-efendija, svako nešto priča, pametuje kad je nešto raditi/uraditi nemoj mene Boga ti. i uvijek nam je neko drugi kriv: vlast, RS, OHR, sudija, itd itsl.jefferson wrote:Ma od svega, pesimizam je najgori kao i konstantna borba da se ocuva status quo.Miss_E25 wrote:Mi smo kao nacija pasivni, pesimisticni, negativni, podrugljivi, zavidni i sarkasticni. Uvijek mislimo da smo u pravu, i ne daaaj Boze nekom drugom priznati da su njegovi argumenti jaci od tvojih, a kamoli da je dosegao neki zivotni uspjeh. Primjer: "Ma 'ta ce Dzeeeko, ja mu kroz noge probaciv'o."![]()
![]()
1. Nema nista od ovoga (ta ce Dzeko....)
2. Dobro je kako moze biti
3. Dovoljno je (ovo mi je najgora uzrecica).
4. Konstantno izbjegavanje odgovornosti (zato se vole ljudi baviti temamam na koje ama bas nikakv uticaj nemaju jer nece biti ni odgovorni).
5. Teorije zavjere: vazda neko kuje neku zavjeru protiv njih.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#19 Re: Sumorne teme
forum je takav od 2003.
- muha_sa
#20 Re: Sumorne teme
iliti minderpuzaEl_comadante wrote:
kod nas je Minder-efendija, svako nešto priča, pametuje kad je nešto raditi/uraditi nemoj mene Boga ti. i uvijek nam je neko drugi kriv: vlast, RS, OHR, sudija, itd itsl.
- mousstapha
#21 Re: Sumorne teme
Bice, bolje. Tek je rat stao. Neka malo.Eurosa wrote:Samo da ne puca
- U-zap
#22 Re: Sumorne teme
Svaki post mora sadrzavati jednu od kljucnih rijeci kao npr. Poljiticari, krivi, nebeski, narod, smog(s-mog).
- Bluemore
#23 Re: Sumorne teme
sumorni ljudi, sumorne teme...
- Dr Kova
#24 Re: Sumorne teme
vlada opšte nezadovoljstvo, zbog manjka posla i para.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25 Re: Sumorne teme
a od 2008 se spominje i rat