Sumorne teme

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

homega

#1 Sumorne teme

Post by homega »

Gotovo redovno, nakon čitanja rasprava na ovom forumu, osjetim neku mučninu, neku gorčinu i neobjašnjivo razočarenje. Zašto su rasprave na ovom forumu toliko depresivne, zašto se vodi stalno prepucavanje učesnika, konstantno vrijeđanje, neovisno o forumskim "nickovima" i tajnosti stvarnog identiteta, stalno nadmudrivanje i pokušaj pozicioniranja najpametnije "sveznalice". Skoro svaka tema je sumornog sadržaja, ne postoji neka iz koje je moguće pročitati neku tehnološku ili tehničku novost, neko pozitivno iskustvo, bilo šta pozitivno. Pa i na temama o auto-putevima, npr., na kojoj bi trebali raspravljati o pozitivnim okolnostima, i tu se javljaju negativci i pišu negativno...

Kakvo smo društvo postali, o čemu se radi... :?
animals

#2 Re: Sumorne teme

Post by animals »

homega wrote:Gotovo redovno, nakon čitanja rasprava na ovom forumu, osjetim neku mučninu, neku gorčinu i neobjašnjivo razočarenje. Zašto su rasprave na ovom forumu toliko depresivne, zašto se vodi stalno prepucavanje učesnika, konstantno vrijeđanje, neovisno o forumskim "nickovima" i tajnosti stvarnog identiteta, stalno nadmudrivanje i pokušaj pozicioniranja najpametnije "sveznalice". Skoro svaka tema je sumornog sadržaja, ne postoji neka iz koje je moguće pročitati neku tehnološku ili tehničku novost, neko pozitivno iskustvo, bilo šta pozitivno. Pa i na temama o auto-putevima, npr., na kojoj bi trebali raspravljati o pozitivnim okolnostima, i tu se javljaju negativci i pišu negativno...

Ma nista narocito..samo ljudski ego..
nisu forumasi tako losi, kao sto lose pisu :D
Towelie

#3 Re: Sumorne teme

Post by Towelie »

homega wrote:Gotovo redovno, nakon čitanja rasprava na ovom forumu, osjetim neku mučninu, neku gorčinu i neobjašnjivo razočarenje. Zašto su rasprave na ovom forumu toliko depresivne, zašto se vodi stalno prepucavanje učesnika, konstantno vrijeđanje, neovisno o forumskim "nickovima" i tajnosti stvarnog identiteta, stalno nadmudrivanje i pokušaj pozicioniranja najpametnije "sveznalice". Skoro svaka tema je sumornog sadržaja, ne postoji neka iz koje je moguće pročitati neku tehnološku ili tehničku novost, neko pozitivno iskustvo, bilo šta pozitivno. Pa i na temama o auto-putevima, npr., na kojoj bi trebali raspravljati o pozitivnim okolnostima, i tu se javljaju negativci i pišu negativno...

Nista cudno, jednostavno ovaj forum a i ostali u regionu ovakve tematike funkcionisu na slican nacin. A nije bas da je sve negativno, zavisi od perspektive iz koje posmatras. Nemoj uzimati za ozbiljno sve sto ljudi pisu ovde, nije isto nesto govoriti u javnosti i iz udubnosti fotelje pred kompjuterom. I izbegavaj ove "ozbiljne" teme.
Šveđanin

#4 Re: Sumorne teme

Post by Šveđanin »

Ma zavladala je neka dosada na forumu, ali sad je bolje vraća se u normalu..

To je malo razbijeno ovim događajima iz Pariza i akcija policija i klix ali mjesec prije toga je na forumu bilo mrtvilo.

Dakle onaj period od kad su se smirile strasti u vezi izgleda novog foruma pa do napada na klix... mrtvilo bilo.
gnjev

#5 Re: Sumorne teme

Post by gnjev »

Pariz je vratio forum iz mrtvih . Jos ako se ispostavi da fakat neki manijak pali auta po Sarajevu pa i on dobije temu eto ludila ...
O'zone
Globalni moderator

#6 Re: Sumorne teme

Post by O'zone »

Jbo forum, smoriše me ljudi u real life-u :roll:

Grayscale kud god se okrenem čak se i vrijeme urotilo da bude sumorno :izet:
Leo_alfa

#7 Re: Sumorne teme

Post by Leo_alfa »

http://youtube.com/watch?v=7XijBaa3_WQ
Hajvan

#8 Re: Sumorne teme

Post by Hajvan »

O'zone wrote:Jbo forum, smoriše me ljudi u real life-u :roll:

Grayscale kud god se okrenem čak se i vrijeme urotilo da bude sumorno :izet:
true. :(
KENJAC

#9 Re: Sumorne teme

Post by KENJAC »

Ja kuci ne smijem pisnut od zene ! Dodjem na posao i moram da se pokunjim pred sefom. Malo sam gluplji pa bez googla ne smijem zapocet nikakav dijalog sa rajom uzivo ! U stvari ja i nemam raje ! Onda dodjem kuci, sjednem pred kompjuter i istresem sve moje komplekse ! Jednostavno brate !
Hajvan

#10 Re: Sumorne teme

Post by Hajvan »

KENJAC wrote:Ja kuci ne smijem pisnut od zene ! Dodjem na posao i moram da se pokunjim pred sefom. Malo sam gluplji pa bez googla ne smijem zapocet nikakav dijalog sa rajom uzivo ! U stvari ja i nemam raje ! Onda dodjem kuci, sjednem pred kompjuter i istresem sve moje komplekse ! Jednostavno brate !
ja isti ti, ti isti ja, brate napaćeni.
Challenger__

#11 Re: Sumorne teme

Post by Challenger__ »

:lol:
It_is_a_Leclerc

#12 Re: Sumorne teme

Post by It_is_a_Leclerc »

Meni je ok :D
Hajvan

#13 Re: Sumorne teme

Post by Hajvan »

It_is_a_Leclerc wrote:Meni je ok :D
ouh?!

you're entering the deep joy of self-denial.
Miss_E25

#14 Re: Sumorne teme

Post by Miss_E25 »

Mi smo kao nacija pasivni, pesimisticni, negativni, podrugljivi, zavidni i sarkasticni. Uvijek mislimo da smo u pravu, i ne daaaj Boze nekom drugom priznati da su njegovi argumenti jaci od tvojih, a kamoli da je dosegao neki zivotni uspjeh. Primjer: "Ma 'ta ce Dzeeeko, ja mu kroz noge probaciv'o." :lol: :lol: :lol:
KENJAC

#15 Re: Sumorne teme

Post by KENJAC »

Hajvan wrote:
KENJAC wrote:Ja kuci ne smijem pisnut od zene ! Dodjem na posao i moram da se pokunjim pred sefom. Malo sam gluplji pa bez googla ne smijem zapocet nikakav dijalog sa rajom uzivo ! U stvari ja i nemam raje ! Onda dodjem kuci, sjednem pred kompjuter i istresem sve moje komplekse ! Jednostavno brate !
ja isti ti, ti isti ja, brate napaćeni.
Sto je i logicno ! Kenjac i Hajvan moraju bit neki rod !
jefferson

#16 Re: Sumorne teme

Post by jefferson »

Miss_E25 wrote:Mi smo kao nacija pasivni, pesimisticni, negativni, podrugljivi, zavidni i sarkasticni. Uvijek mislimo da smo u pravu, i ne daaaj Boze nekom drugom priznati da su njegovi argumenti jaci od tvojih, a kamoli da je dosegao neki zivotni uspjeh. Primjer: "Ma 'ta ce Dzeeeko, ja mu kroz noge probaciv'o." :lol: :lol: :lol:
Ma od svega, pesimizam je najgori kao i konstantna borba da se ocuva status quo.
1. Nema nista od ovoga (ta ce Dzeko....)
2. Dobro je kako moze biti
3. Dovoljno je (ovo mi je najgora uzrecica).
4. Konstantno izbjegavanje odgovornosti (zato se vole ljudi baviti temamam na koje ama bas nikakv uticaj nemaju jer nece biti ni odgovorni).
5. Teorije zavjere: vazda neko kuje neku zavjeru protiv njih.
razonoda

#17 Re: Sumorne teme

Post by razonoda »

:lol: :stasreko: :bije: :lol:
El_comadante

#18 Re: Sumorne teme

Post by El_comadante »

jefferson wrote:
Miss_E25 wrote:Mi smo kao nacija pasivni, pesimisticni, negativni, podrugljivi, zavidni i sarkasticni. Uvijek mislimo da smo u pravu, i ne daaaj Boze nekom drugom priznati da su njegovi argumenti jaci od tvojih, a kamoli da je dosegao neki zivotni uspjeh. Primjer: "Ma 'ta ce Dzeeeko, ja mu kroz noge probaciv'o." :lol: :lol: :lol:
Ma od svega, pesimizam je najgori kao i konstantna borba da se ocuva status quo.
1. Nema nista od ovoga (ta ce Dzeko....)
2. Dobro je kako moze biti
3. Dovoljno je (ovo mi je najgora uzrecica).
4. Konstantno izbjegavanje odgovornosti (zato se vole ljudi baviti temamam na koje ama bas nikakv uticaj nemaju jer nece biti ni odgovorni).
5. Teorije zavjere: vazda neko kuje neku zavjeru protiv njih.
kod nas je Minder-efendija, svako nešto priča, pametuje kad je nešto raditi/uraditi nemoj mene Boga ti. i uvijek nam je neko drugi kriv: vlast, RS, OHR, sudija, itd itsl.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#19 Re: Sumorne teme

Post by Truba »

forum je takav od 2003.
muha_sa

#20 Re: Sumorne teme

Post by muha_sa »

El_comadante wrote:
kod nas je Minder-efendija, svako nešto priča, pametuje kad je nešto raditi/uraditi nemoj mene Boga ti. i uvijek nam je neko drugi kriv: vlast, RS, OHR, sudija, itd itsl.
iliti minderpuza :D
mousstapha

#21 Re: Sumorne teme

Post by mousstapha »

Eurosa wrote:Samo da ne puca :roll:
Bice, bolje. Tek je rat stao. Neka malo.
U-zap

#22 Re: Sumorne teme

Post by U-zap »

Svaki post mora sadrzavati jednu od kljucnih rijeci kao npr. Poljiticari, krivi, nebeski, narod, smog(s-mog).
Bluemore

#23 Re: Sumorne teme

Post by Bluemore »

sumorni ljudi, sumorne teme...
Dr Kova

#24 Re: Sumorne teme

Post by Dr Kova »

vlada opšte nezadovoljstvo, zbog manjka posla i para.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25 Re: Sumorne teme

Post by Truba »

a od 2008 se spominje i rat :D
Post Reply