Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vako
americka turisticka viza je vazeca i stara je godinu dana a vizdata je na 5godina, pasos treba da se produzi do ljeta. ko mi moze tacno reci koja je procedura da se zadrzi viza? da li se zadrzava stari pasos i nosi na putovanje uvijek sa novim? ili u ambasadi ima neka olaksana procedura za izdavanje identicne u novi pasos? ili se mora sve na novo predavati kao da viza nije ni postojala?
mozda je neko imao ovaj slucaj pa da ne moram se peglati po ambasadi da saznam odgovor. thx
burekodsira wrote:vako
americka turisticka viza je vazeca i stara je godinu dana a vizdata je na 5godina, pasos treba da se produzi do ljeta. ko mi moze tacno reci koja je procedura da se zadrzi viza? da li se zadrzava stari pasos i nosi na putovanje uvijek sa novim? ili u ambasadi ima neka olaksana procedura za izdavanje identicne u novi pasos? ili se mora sve na novo predavati kao da viza nije ni postojala?
mozda je neko imao ovaj slucaj pa da ne moram se peglati po ambasadi da saznam odgovor. thx
Imas dvije opcije.
Jedna je prebacicvanje vize u novi pasos i to je kao da vadis vizu ponovo.
Druga i jednostavnija (putovao sam tako) jeste da nosis stari pasos sa validnom vizom, i novi pasos i prilikom ulaska pokazujes oba.
Ovo isto su mi rekali kada sam zvao USA amabasadu.
Ne moraš predavati ponovo, samo nosiš oba pasoša, novi i stari.
Jedino moraš paziti da ti stranica sa vizom ne bude oštećena.
Ne moraš predavati ponovo, samo nosiš oba pasoša, novi i stari.
Jedino moraš paziti da ti stranica sa vizom ne bude oštećena.
Tacno, i sama se trenutno sluzim s oba pasosa na taj nacin.
Ta Amerika pravo neuredjena drzava, zar ne mogu jednostavno prebaciti vizu u novi pasos!?
Imam iskustvo od ranije sa ovim, prethodni postovi su objasnili ok.
Samo vodi računa da ženi na šaletru tri puta naglasiš da ne poništi stranicu, imaju običaj da klimnu glavom i ponište vizu. Pa se ti puši, nije ona kriva, kao nisi objasnio šta hoćeš. (naša posla).
Nekad stavljaju pečat poništeno - to moraju preskočiti na vizi, a nekad buše bušilicom za papir - opet moraju preskočiti tu stranicu.