americka viza vazi, a pasos skoro istekao

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
burekodsira

#1 americka viza vazi, a pasos skoro istekao

Post by burekodsira »

vako :D
americka turisticka viza je vazeca i stara je godinu dana a vizdata je na 5godina, pasos treba da se produzi do ljeta. ko mi moze tacno reci koja je procedura da se zadrzi viza? da li se zadrzava stari pasos i nosi na putovanje uvijek sa novim? ili u ambasadi ima neka olaksana procedura za izdavanje identicne u novi pasos? ili se mora sve na novo predavati kao da viza nije ni postojala?

mozda je neko imao ovaj slucaj pa da ne moram se peglati po ambasadi da saznam odgovor. thx
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2 Re: americka viza vazi, a pasos skoro istekao

Post by UnscarD »

burekodsira wrote:vako :D
americka turisticka viza je vazeca i stara je godinu dana a vizdata je na 5godina, pasos treba da se produzi do ljeta. ko mi moze tacno reci koja je procedura da se zadrzi viza? da li se zadrzava stari pasos i nosi na putovanje uvijek sa novim? ili u ambasadi ima neka olaksana procedura za izdavanje identicne u novi pasos? ili se mora sve na novo predavati kao da viza nije ni postojala?

mozda je neko imao ovaj slucaj pa da ne moram se peglati po ambasadi da saznam odgovor. thx
Imas dvije opcije.

Jedna je prebacicvanje vize u novi pasos i to je kao da vadis vizu ponovo.

Druga i jednostavnija (putovao sam tako) jeste da nosis stari pasos sa validnom vizom, i novi pasos i prilikom ulaska pokazujes oba.
Ovo isto su mi rekali kada sam zvao USA amabasadu.
muzicar_iz_parka

#3 Re: americka viza vazi, a pasos skoro istekao

Post by muzicar_iz_parka »

Ne moraš predavati ponovo, samo nosiš oba pasoša, novi i stari.
Jedino moraš paziti da ti stranica sa vizom ne bude oštećena.
burekodsira

#4 Re: americka viza vazi, a pasos skoro istekao

Post by burekodsira »

super hvala vam :thumbup:
topcam
Vozim: uzbrdo

#5 Re: americka viza vazi, a pasos skoro istekao

Post by topcam »

Eurosa wrote:
muzicar_iz_parka wrote:

Ne moraš predavati ponovo, samo nosiš oba pasoša, novi i stari.
Jedino moraš paziti da ti stranica sa vizom ne bude oštećena.

Tacno, i sama se trenutno sluzim s oba pasosa na taj nacin. :thumbup:
Ta Amerika pravo neuredjena drzava, zar ne mogu jednostavno prebaciti vizu u novi pasos!?
topcam

#6 Re: americka viza vazi, a pasos skoro istekao

Post by topcam »

Eurosa wrote:
topcam wrote: Ta Amerika pravo neuredjena drzava, zar ne mogu jednostavno prebaciti vizu u novi pasos!?
Zasto bi sebi nam jos i za to troskove nabijali, a sve se placa... :oops:
Pa jeftinije dat cenera za prebacit vizu, nego stoju kad prekoracis tezinu prtljaga., :mrgreen:
topcam

#7 Re: americka viza vazi, a pasos skoro istekao

Post by topcam »

Eurosa wrote:
Ma ja ti znas koliko kosta viza... :evil:
Nek je koliko hoce, ja ne letio u ameriku, nema sanse, ja bi se sav mor´o izljepit onim nikotinskim flasterima,
ne pada mi na pamet, trovat se. :mrgreen:
leigh

#8 Re: americka viza vazi, a pasos skoro istekao

Post by leigh »

Imam iskustvo od ranije sa ovim, prethodni postovi su objasnili ok.
Samo vodi računa da ženi na šaletru tri puta naglasiš da ne poništi stranicu, imaju običaj da klimnu glavom i ponište vizu. Pa se ti puši, nije ona kriva, kao nisi objasnio šta hoćeš. (naša posla).

Nekad stavljaju pečat poništeno - to moraju preskočiti na vizi, a nekad buše bušilicom za papir - opet moraju preskočiti tu stranicu.
Post Reply