Tolerancija u BiH
-
The Great Heisenberg
#1 Tolerancija u BiH
Kakva je tolerancija u BiH? Da li je ima ili ne?
-
razonoda
#3 Re: Tolerancija u BiH
Ako na Wikipediji procitas znacenje te rijeci, znaces da je ta rijec ili ponasanje nepoznata vecini stanovnistva boshnjacke opredjeljenosti.The Great Heisenberg wrote:Kakva je tolerancija u BiH? Da li je ima ili ne?
- Hajvan
#4 Re: Tolerancija u BiH
elaborirajte tu vašu (šovinističku) tezu.
-
The Great Heisenberg
#5 Re: Tolerancija u BiH
Prije desetak godina Goran Bregović izjavio da za riječ "tolernacija u našem jeziku ne postoji prevod".razonoda wrote:Ako na Wikipediji procitas znacenje te rijeci, znaces da je ta rijec ili ponasanje nepoznata vecini stanovnistva boshnjacke opredjeljenosti.The Great Heisenberg wrote:Kakva je tolerancija u BiH? Da li je ima ili ne?
Mislio sam da cete mi vi pomoci jer radim esej na ovu temu i nema puno materijala
- res publica
#6 Re: Tolerancija u BiH
"Nema mira ni koegzistencije između islamske vjere i neislamskih institucija."Hajvan wrote:elaborirajte tu vašu (šovinističku) tezu.
-
razonoda
#7 Re: Tolerancija u BiH
Budi strpljiv dobit ces puno materijala ovdje. 
- res publica
#8 Re: Tolerancija u BiH
pa trebalo bi suziti ili konkretizovati temu. Tolerancije uopšte ima. Tolerišem kad me neki vozač na putu sklon velikim brzinama prestiže suprotno pravilima.The Great Heisenberg wrote: Prije desetak godina Goran Bregović izjavio da za riječ "tolernacija u našem jeziku ne postoji prevod".
Mislio sam da cete mi vi pomoci jer radim esej na ovu temu i nema puno materijala
Tolerišem kad u komšiluku malo glasnije odrvnu muziku...
Opet, ne tolerišem kad mi neko dođe u avliju da nešto ukrade...
Policija ne toleriše krađe po samoposlugama, mada nekad toleriše krupne a nezakonite finansijske transakcije.
I tako se može nadbrajati godinu dana...
Međutim ako se misli na toleranciju u nekoj konkretnoj oblasti, tu bi se možda moglo zamislti...
- Paranoid
#9 Re: Tolerancija u BiH
Znači tolerancija se veže isključivo za Islam.. Bravo majstore. Dobrica da je živ, bio bi ponosan na tebe..res publica wrote:"Nema mira ni koegzistencije između islamske vjere i neislamskih institucija."Hajvan wrote:elaborirajte tu vašu (šovinističku) tezu.
- res publica
#10 Re: Tolerancija u BiH
To je bila ciljana provokacija da čovjeku poguramo temu, a može se i o tome diskutovati...Paranoid wrote: Znači tolerancija se veže isključivo za Islam.. Bravo majstore. Dobrica da je živ, bio bi ponosan na tebe..
Eto, religijska tolerancija može da bude tema.
ILi, politička...
- Paranoid
#11 Re: Tolerancija u BiH
Tolerancija u BiH je kad snaša iz IS udje u trolu i sere na ekavskom o političkoj situaciji BiH, i sve tako do Skenderije, a drugi šute i trpe..res publica wrote:To je bila ciljana provokacija da čovjeku poguramo temu, a može se i o tome diskutovati...Paranoid wrote: Znači tolerancija se veže isključivo za Islam.. Bravo majstore. Dobrica da je živ, bio bi ponosan na tebe..![]()
ILi, politička...
-
razonoda
#12 Re: Tolerancija u BiH
tolerancijaParanoid wrote:Tolerancija u BiH je kad snaša iz IS udje u trolu i sere na ekavskom o političkoj situaciji BiH, i sve tako do Skenderije, a drugi šute i trpe..res publica wrote:To je bila ciljana provokacija da čovjeku poguramo temu, a može se i o tome diskutovati...Paranoid wrote: Znači tolerancija se veže isključivo za Islam.. Bravo majstore. Dobrica da je živ, bio bi ponosan na tebe..![]()
ILi, politička...
zena -snasha
prica -sere
ekavski -ne bosanski
- res publica
#13 Re: Tolerancija u BiH
Uočavam dvije vrste tolerancije u tvom iskazu. Tolerancija jezičkog identiteta i političkog (pod pretpostavkom da u toj troli nisu svi istih političkih uvjerenja).Paranoid wrote: Tolerancija u BiH je kad snaša iz IS udje u trolu i sere na ekavskom o političkoj situaciji BiH, i sve tako do Skenderije, a drugi šute i trpe..
I mislim da se generalno može reći da te vrste tolerancije su jako izražene. Može svako bez posljedica da govori kako hoće i niko nema problem s tim. Izuzetak je Fatmir Alispahić koji se žesti na nekog sportskog reportera koji prenosi utakmice na ekavici. Ali Fatmir nije društvo ni sistem.
Politička tolerancija se ogleda u podnošenju političkih razlika. I dok god nema zabrana različitosti, fizičkih napada na neistomišljenike, pripadnike različitih stranaka, mođe se reći da ima i ove vrste tolerancije.
- Paranoid
#14 Re: Tolerancija u BiH
To je otprilike to...e sad ti probaj obrnuti situaciju, recimo "snaša" iz Srebrenice pokuša da udje u objekat kako bi odala počast na mjestu pogibije svog sina...a tamo policija spremna da tuče, niti šuti, niti trpi..
- Hajvan
#15 Re: Tolerancija u BiH
ništa, onda nas pobijete i pokoljite i miran balkan…
-
razonoda
#16 Re: Tolerancija u BiH
Na kraju ces i ti morati kupiti diplomu kao i vecina , sve doktorati , magistri, lobisti....., samoobrazovanje neradi.The Great Heisenberg wrote:Prije desetak godina Goran Bregović izjavio da za riječ "tolernacija u našem jeziku ne postoji prevod".razonoda wrote:Ako na Wikipediji procitas znacenje te rijeci, znaces da je ta rijec ili ponasanje nepoznata vecini stanovnistva boshnjacke opredjeljenosti.The Great Heisenberg wrote:Kakva je tolerancija u BiH? Da li je ima ili ne?
-
The Great Heisenberg
#17 Re: Tolerancija u BiH
Ma radi, ne znam zasto kukate nije sve tako crno 
-
The Great Heisenberg
#18 Re: Tolerancija u BiH
Mozete li mi reci nesto o nacionalnoj tolernciji u BiH, Bošnjaci-Srbi-Hrvati

- Paranoid
#19 Re: Tolerancija u BiH
The Great Heisenberg wrote:Mozete li mi reci nesto o nacionalnoj tolernciji u BiH, Bošnjaci-Srbi-Hrvati![]()
![]()

Eto ti slika, dovoljnoo je dobre rezolucije da je staviš u esej... samo nemoj sad kao res publica pobjeći sa mjesta zločina, a da ni zdravo ne kažeš.
- ioannes
#20 Re: Tolerancija u BiH
rijec tolerancija dolazi od latinske rijeci "tolerale" što u biti znaci "trpiti"
-
Innovation
#21 Re: Tolerancija u BiH
Pobjeze li mis iz skole u Zavidovicima?
Posto je tolerancija sirok pojam, napisat cu ti da je u BiH ima /mozda nekad i previse/.Postby The Great Heisenberg » 06/11/2014 23:08
Sjedim ja danas na casu (opusteno) i nesto se zamislio, kad mi mis protrca ispred nogu. Inace idem u srednju skolu i uslovi su loši, još sad kad dođem sutra u školu i pomislim da je mozda na onoj klupi, na onoj stolici stajao miš i da mogu da dobijem kakvo oboljenje a skola ne poduzimaju nista.
-
Nomo
#22 Re: Tolerancija u BiH
to je samo jedna od bezbroj bosnjackih gluposti a mozda i kukavicluk . to nema veze sa tolerancijom . to je budalastina i suicid .sadomazohizam nepoznat drugim narodima . zato ce taj narod nestati . genocideses ga pljackas ga , seres u tramvaju o situaciji a on suti i trpi .Paranoid wrote:Tolerancija u BiH je kad snaša iz IS udje u trolu i sere na ekavskom o političkoj situaciji BiH, i sve tako do Skenderije, a drugires publica wrote:To je bila ciljana provokacija da čovjeku poguramo temu, a može se i o tome diskutovati...Paranoid wrote: Znači tolerancija se veže isključivo za Islam.. Bravo majstore. Dobrica da je živ, bio bi ponosan na tebe..![]()
ILi, politička....šute i trpe.
ps . SDA i suljo tihic i alija I je naucio bosnjacki narod da puzi i stenje .
pps komunisti su znali kako sa cetnicima . SDA ih vodi na iftar . Jadni mi .
Last edited by Nomo on 23/11/2014 18:16, edited 2 times in total.
- Blek Stena
#23 Re: Tolerancija u BiH
dobar primjer na slici kako policija RS ne tolerise samovlasce i slobodu davanja kvalifikacije zlocinima u Visegradu od strane Bakire Hasecic i bosnjackih nacionalistickih udruzenja tipa Cuprija itd.Paranoid wrote:The Great Heisenberg wrote:Mozete li mi reci nesto o nacionalnoj tolernciji u BiH, Bošnjaci-Srbi-Hrvati![]()
![]()
Eto ti slika, dovoljnoo je dobre rezolucije da je staviš u esej... samo nemoj sad kao res publica pobjeći sa mjesta zločina, a da ni zdravo ne kažeš.
Al djesi sad ovu temu potego taman su SDS i SDA stupili u partnerske odnose
-
Innovation
#24 Re: Tolerancija u BiH
http://forum.klix.ba/medunacionalna-tol ... 99551.htmlThe Great Heisenberg wrote:Mozete li mi reci nesto o nacionalnoj tolernciji u BiH, Bošnjaci-Srbi-Hrvati![]()
![]()
- Paranoid
#25 Re: Tolerancija u BiH
Kvalifikacija genocida je jasno i precizno iskazana u presudama, a ovo što vidiš je nastavak plana...samo sve je tanja nit te odbrane policije.
Nisi valjda se ponadao da će koalicija izbrisati tragove zločina...varaš se debelo. Nemoj se iznenadit kad vidiš da sipa sprovodi krvnike i iz tvoje ulice baš kao što su ih neki dan izveli iz Prijedora...
Nisi valjda se ponadao da će koalicija izbrisati tragove zločina...varaš se debelo. Nemoj se iznenadit kad vidiš da sipa sprovodi krvnike i iz tvoje ulice baš kao što su ih neki dan izveli iz Prijedora...