2 internet konekcije 1 komp

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
fher643

#1 Re: 2 internet konekcije 1 komp

Post by fher643 »

krakovan wrote:Pozdrav treba mi info na koji nacin ovo funkcionise, dakle imam pristup na 2 razlicite mreze, jedna je WIFI druga je direktna, WIFI ide preko USB konekcije, sad me interesuje kako pristupit mrezama posebno u isto vrijeme, npr na ovoj direktnoj hocu neki upload da radim a na WIFI surfanje i slicno...
Moraš dodavat u lokalne konekcije rute(pisat NICs) tako da kompjuter zna šta, ko, gdje i kuda.Ako ne znaš šta radiš ne preporučujem, ostaje ti samo da kada se konektuješ na jednu od konekcija drugu isključiš.Ili WAN ruter.
fatality

#2 Re: AW: 2 internet konekcije 1 komp

Post by fatality »

fher643 wrote:
krakovan wrote:Pozdrav treba mi info na koji nacin ovo funkcionise, dakle imam pristup na 2 razlicite mreze, jedna je WIFI druga je direktna, WIFI ide preko USB konekcije, sad me interesuje kako pristupit mrezama posebno u isto vrijeme, npr na ovoj direktnoj hocu neki upload da radim a na WIFI surfanje i slicno...
Moraš dodavat u lokalne konekcije rute(pisat NICs) tako da kompjuter zna šta, ko, gdje i kuda.Ako ne znaš šta radiš ne preporučujem, ostaje ti samo da kada se konektuješ na jednu od konekcija drugu isključiš.Ili WAN ruter.
Bas me zanima kako bi ovo izgledalo. Ne razumijem se bas nesto pretjerano u mreze, ali ako imas dva izlaza kako racunar zna koji da koristi. Npr. Otvoris browser, koju konekciju ce koristit ?
Skidas nest sa ftp (razliciti protokoli) koja konekcija je za ovo zaduzena ?

Znam da kod mene ide kabal>wlan. Znaci cim ima kabal automatski se diskonekt sa wlana i ide preko kabla (naravno moze se to manuelno i promijenit), ali nisam upratio da oboje moze paralelno da radi (doduse kod mene je jedna konekcija sa vise rutera u pitanju)

sa fontela
IcedFlame

#3 Re: 2 internet konekcije 1 komp

Post by IcedFlame »

Pokusaj sa Route Sentry programcicem. Nekad smo ga koristili za istovremeno koristenje free zone i interneta na bhtelecomu. Mogao se podesiti da odredjen sadrzaj ili servisi idu preko jednog range-a ip adresa, ostatak preko drugog.
Procackaj malo, davno je to bilo :)

Sent from my X7S using Tapatalk
cenecimoveocino

#4 Re: 2 internet konekcije 1 komp

Post by cenecimoveocino »

Probaj preko programa connectify pro

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Post Reply