Moraš dodavat u lokalne konekcije rute(pisat NICs) tako da kompjuter zna šta, ko, gdje i kuda.Ako ne znaš šta radiš ne preporučujem, ostaje ti samo da kada se konektuješ na jednu od konekcija drugu isključiš.Ili WAN ruter.krakovan wrote:Pozdrav treba mi info na koji nacin ovo funkcionise, dakle imam pristup na 2 razlicite mreze, jedna je WIFI druga je direktna, WIFI ide preko USB konekcije, sad me interesuje kako pristupit mrezama posebno u isto vrijeme, npr na ovoj direktnoj hocu neki upload da radim a na WIFI surfanje i slicno...
2 internet konekcije 1 komp
Moderator: Benq
-
fher643
#1 Re: 2 internet konekcije 1 komp
- fatality
#2 Re: AW: 2 internet konekcije 1 komp
Bas me zanima kako bi ovo izgledalo. Ne razumijem se bas nesto pretjerano u mreze, ali ako imas dva izlaza kako racunar zna koji da koristi. Npr. Otvoris browser, koju konekciju ce koristit ?fher643 wrote:Moraš dodavat u lokalne konekcije rute(pisat NICs) tako da kompjuter zna šta, ko, gdje i kuda.Ako ne znaš šta radiš ne preporučujem, ostaje ti samo da kada se konektuješ na jednu od konekcija drugu isključiš.Ili WAN ruter.krakovan wrote:Pozdrav treba mi info na koji nacin ovo funkcionise, dakle imam pristup na 2 razlicite mreze, jedna je WIFI druga je direktna, WIFI ide preko USB konekcije, sad me interesuje kako pristupit mrezama posebno u isto vrijeme, npr na ovoj direktnoj hocu neki upload da radim a na WIFI surfanje i slicno...
Skidas nest sa ftp (razliciti protokoli) koja konekcija je za ovo zaduzena ?
Znam da kod mene ide kabal>wlan. Znaci cim ima kabal automatski se diskonekt sa wlana i ide preko kabla (naravno moze se to manuelno i promijenit), ali nisam upratio da oboje moze paralelno da radi (doduse kod mene je jedna konekcija sa vise rutera u pitanju)
sa fontela
-
IcedFlame
#3 Re: 2 internet konekcije 1 komp
Pokusaj sa Route Sentry programcicem. Nekad smo ga koristili za istovremeno koristenje free zone i interneta na bhtelecomu. Mogao se podesiti da odredjen sadrzaj ili servisi idu preko jednog range-a ip adresa, ostatak preko drugog.
Procackaj malo, davno je to bilo
Sent from my X7S using Tapatalk
Procackaj malo, davno je to bilo
Sent from my X7S using Tapatalk
- cenecimoveocino
#4 Re: 2 internet konekcije 1 komp
Probaj preko programa connectify pro
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk