Planinarski domovi u BiH
Moderator: anex
-
ljuspica
#1 Planinarski domovi u BiH
Ovu temu sam pokrenula iz razloga sto volim da putujem, a bila sam u mnogim planinarskim domovima u BiH, tako da nekome kome treba pomoc oko cijene i mjesta gdje se koji dom nalazi mogu da dam informaciju (naravno, ako sam bila tu).
Meni je sad potrebna pomoc. Grupa stranaca sutra dolaze u Sarajevo.Bez auta su, ali mozda bi se i mogli snaci za prevoz sa autom, no, njima nije cilj da noce u hostelu u Sarajevu vec negdje van Sa i da je jeftino.... priroda. Meni je na um pao jedino pl.dom na Bukoviku (10 km nocenje), najblizi je Sarajevu, ali nesto se ne sjecam da li se do njega moze doc autom?To je jedno, a drugo, da li postoji jos neki dom jos neka opcija za nocenje isto jeftina? Koliko se sjecam na Trebevicu ima nesto novo izgradjeno al to je skupo, preskupo, nece oni to. Sto se tice Igmana, otpada definitvno noc 110 KM i to na akciji haha, a pl.dom Visocica je isto skup oko 20 KM za noc.....ima li iko ikakvu ideju...neki pl.dom u okolici Sarajeva npr.15 KM daleko od Sa? Dajte preporuke,hvala unaprijed.
Meni je sad potrebna pomoc. Grupa stranaca sutra dolaze u Sarajevo.Bez auta su, ali mozda bi se i mogli snaci za prevoz sa autom, no, njima nije cilj da noce u hostelu u Sarajevu vec negdje van Sa i da je jeftino.... priroda. Meni je na um pao jedino pl.dom na Bukoviku (10 km nocenje), najblizi je Sarajevu, ali nesto se ne sjecam da li se do njega moze doc autom?To je jedno, a drugo, da li postoji jos neki dom jos neka opcija za nocenje isto jeftina? Koliko se sjecam na Trebevicu ima nesto novo izgradjeno al to je skupo, preskupo, nece oni to. Sto se tice Igmana, otpada definitvno noc 110 KM i to na akciji haha, a pl.dom Visocica je isto skup oko 20 KM za noc.....ima li iko ikakvu ideju...neki pl.dom u okolici Sarajeva npr.15 KM daleko od Sa? Dajte preporuke,hvala unaprijed.
- Ramzess Veliki
#2 Re: Planinarski domovi u BiH
Ako im je 20 KM skupo neka razapnu šator ispod mosta u Reljevu, mogu spavati uz šumove zagađene Bosne i gledati kako rijekom plove školjke auta. Ja cicijama ne bih ništa bolje dao. Vjerovatno su ponijeli i šta će jesti ... 
-
Pol_Pot
#3 Re: Planinarski domovi u BiH
Planinarski dom Garmisch-Partenkirchen!!!
Tamo spavaju za euro a jedu za pola eura.
Čuj skupo im 20KM...
Tamo spavaju za euro a jedu za pola eura.
Čuj skupo im 20KM...
-
ljuspica
#4 Re: Planinarski domovi u BiH
Molim vas bez suvisnih komentara. Ne razmisljamo svi isto, nemamo svi iste poglede na zivot. Staranc ne trazi hotel sa 4 zvjezdice i luksuz i pogled koji puca na pucinu (to samo trazi Bosanac okruzen brdima:D salim se)....ljudi putuju po godinu dana i cuvaju svaki dinar, ali da se ne pravdam , sebi samoj ispadam smjesna sto uopste pricam o ovome. Planinari moji, dajte mi ideju, javite se, molim vas <3
- Ramzess Veliki
#5 Re: Planinarski domovi u BiH
Ako nam neće popuniti budget šta će nam ... 
- Ramzess Veliki
#6 Re: Planinarski domovi u BiH
A ako su neke zgodne ženske ... naći ćemo im nešta.

- A_R
#7 Re: Planinarski domovi u BiH
moze se doci i autom, ali ne svakimljuspica wrote:... Meni je na um pao jedino pl.dom na Bukoviku (10 km nocenje), najblizi je Sarajevu, ali nesto se ne sjecam da li se do njega moze doc autom?..
- A_R
#8 Re: Planinarski domovi u BiH
imas i hrasnicki stan na igmanu, moze se doci autom, ali je dio puta makadam. a cijene sam vec pomenula 
-
ljuspica
#9 Re: Planinarski domovi u BiH
Hrasnicki stan je na Bjelasnici koliko me sjecanje sluzi i bila sam u tom domu. Noc=10 KM...za planinare sa pl.clanskom kartom jeftinije je. Znam, bila...ali Hrasnicki stan je nesto dalje...Bjelasnica je podaleko, ...ima li ista blize?
-
Blizanac
#10 Re: Planinarski domovi u BiH
Sjećanje te slabo služi.ljuspica wrote:Hrasnicki stan je na Bjelasnici koliko me sjecanje sluzi i bila sam u tom domu. Noc=10 KM...za planinare sa pl.clanskom kartom jeftinije je. Znam, bila...ali Hrasnicki stan je nesto dalje...Bjelasnica je podaleko, ...ima li ista blize?
PD "Hrasnički stan" nalazi se na Igmanu. Oduvijek je tamo i bio.
- Ramzess Veliki
#11 Re: Planinarski domovi u BiH
Jes' ... Igman, dolazi se od Velikog polja pa desno, pa opet desno, pa pravo i onda malo lijevo. Lijep pogled na sarajevske čevabdžinice i druge ugostiteljske lokale koji su im skupi, udavili se cicije od planinarskog graha za dvije marke ...
Mogu pjehoke od Hadžića da ne plaćaju kartu za autobus.
Mogu pjehoke od Hadžića da ne plaćaju kartu za autobus.
- A_R
#12 Re: Planinarski domovi u BiH
nikad nije bio na bjelasnici. noc je mozda 10 KM za clanove, za one koji nisu cijena je x2. nazovi pa provjeri. uostalom, PD Bjelasnica je kod male poste na principovom, mozes naci broj telefona pa biti sigurnaljuspica wrote:Hrasnicki stan je na Bjelasnici koliko me sjecanje sluzi i bila sam u tom domu. Noc=10 KM...za planinare sa pl.clanskom kartom jeftinije je. Znam, bila...ali Hrasnicki stan je nesto dalje...Bjelasnica je podaleko, ...ima li ista blize?
- drunken tiger
#13 Re: Planinarski domovi u BiH
Da se upišem.
- Ramzess Veliki
#14 Re: Planinarski domovi u BiH
Koliko je noć u Banana Cittyju? 20 KM kako sam čuo.
- art vandeley
#15 Re: Planinarski domovi u BiH
planinarski dom Kraljevac...od Pazarica na Bjelasnicu prema Hranisavi...nije daleko ni pjeske idvojiti par sahata. Put je makadamski , solidan je...za cijene ne znam.
-
mali mujo
#16 Re: Planinarski domovi u BiH
pa jbt šta oni hoće,da su u prirodi,blizu centra i da ništa ne plate.možda ima kakav prazan kavez u Pionirskoj dolini
- Critic_JM
#17 Re: Planinarski domovi u BiH
€20,- http://www.banana.ba/prices.htmRamzess Veliki wrote:Koliko je noć u Banana Cittyju? 20 KM kako sam čuo.
- Ramzess Veliki
#18 Re: Planinarski domovi u BiH
Critic_JM wrote:€20,- http://www.banana.ba/prices.htmRamzess Veliki wrote:Koliko je noć u Banana Cittyju? 20 KM kako sam čuo.
- ilkbahar
#19 Re: Planinarski domovi u BiH
planinarski domovi bjelašnica podgradina i bijele vode imaš isto nočenje za desetak maraka.
ima na bijambarama isto smjestaj, neznam koja je cijena.
ima na bijambarama isto smjestaj, neznam koja je cijena.
-
ljuspica
#20 Re: Planinarski domovi u BiH
Hvalaart vandeley wrote:planinarski dom Kraljevac...od Pazarica na Bjelasnicu prema Hranisavi...nije daleko ni pjeske idvojiti par sahata. Put je makadamski , solidan je...za cijene ne znam.
8 KM članovi društva
15 KM ostali gosti
10 KM studenti
- bombašica
#21 Re: Planinarski domovi u BiH
Pade mi na pamet PTT dom na Kabalovu. Ne znam cijene. Kažu da je smještaj OK.
- petunija
#22 Re: Planinarski domovi u BiH
mali mujo wrote:pa jbt šta oni hoće,da su u prirodi,blizu centra i da ništa ne plate.možda ima kakav prazan kavez u Pionirskoj dolini
e baš me nasmija
-
sophieEl
#23 Re: Planinarski domovi u BiH
PD Kraljevacljuspica wrote:Hvalaart vandeley wrote:planinarski dom Kraljevac...od Pazarica na Bjelasnicu prema Hranisavi...nije daleko ni pjeske idvojiti par sahata. Put je makadamski , solidan je...za cijene ne znam.
8 KM članovi društva
15 KM ostali gosti
10 KM studenti
pješke, od Pazarića, max dva sata laganog hoda