Planinarski domovi u BiH

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
ljuspica

#1 Planinarski domovi u BiH

Post by ljuspica »

Ovu temu sam pokrenula iz razloga sto volim da putujem, a bila sam u mnogim planinarskim domovima u BiH, tako da nekome kome treba pomoc oko cijene i mjesta gdje se koji dom nalazi mogu da dam informaciju (naravno, ako sam bila tu).

Meni je sad potrebna pomoc. Grupa stranaca sutra dolaze u Sarajevo.Bez auta su, ali mozda bi se i mogli snaci za prevoz sa autom, no, njima nije cilj da noce u hostelu u Sarajevu vec negdje van Sa i da je jeftino.... priroda. Meni je na um pao jedino pl.dom na Bukoviku (10 km nocenje), najblizi je Sarajevu, ali nesto se ne sjecam da li se do njega moze doc autom?To je jedno, a drugo, da li postoji jos neki dom jos neka opcija za nocenje isto jeftina? Koliko se sjecam na Trebevicu ima nesto novo izgradjeno al to je skupo, preskupo, nece oni to. Sto se tice Igmana, otpada definitvno noc 110 KM i to na akciji haha, a pl.dom Visocica je isto skup oko 20 KM za noc.....ima li iko ikakvu ideju...neki pl.dom u okolici Sarajeva npr.15 KM daleko od Sa? Dajte preporuke,hvala unaprijed.
Ramzess Veliki

#2 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by Ramzess Veliki »

Ako im je 20 KM skupo neka razapnu šator ispod mosta u Reljevu, mogu spavati uz šumove zagađene Bosne i gledati kako rijekom plove školjke auta. Ja cicijama ne bih ništa bolje dao. Vjerovatno su ponijeli i šta će jesti ... :novine:
Pol_Pot

#3 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by Pol_Pot »

Planinarski dom Garmisch-Partenkirchen!!!

Tamo spavaju za euro a jedu za pola eura.

Čuj skupo im 20KM...
ljuspica

#4 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by ljuspica »

Molim vas bez suvisnih komentara. Ne razmisljamo svi isto, nemamo svi iste poglede na zivot. Staranc ne trazi hotel sa 4 zvjezdice i luksuz i pogled koji puca na pucinu (to samo trazi Bosanac okruzen brdima:D salim se)....ljudi putuju po godinu dana i cuvaju svaki dinar, ali da se ne pravdam , sebi samoj ispadam smjesna sto uopste pricam o ovome. Planinari moji, dajte mi ideju, javite se, molim vas <3
Ramzess Veliki

#5 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by Ramzess Veliki »

Ako nam neće popuniti budget šta će nam ... :oops:
Ramzess Veliki

#6 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by Ramzess Veliki »

A ako su neke zgodne ženske ... naći ćemo im nešta. :lol: :lol: :lol:
A_R

#7 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by A_R »

ljuspica wrote:... Meni je na um pao jedino pl.dom na Bukoviku (10 km nocenje), najblizi je Sarajevu, ali nesto se ne sjecam da li se do njega moze doc autom?..
moze se doci i autom, ali ne svakim ;) u pl. domovima uglavnom se krecu tako cijene, 15-20 KM, tako da cisto sumnjam da ces naci nesto jeftinije.
A_R

#8 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by A_R »

imas i hrasnicki stan na igmanu, moze se doci autom, ali je dio puta makadam. a cijene sam vec pomenula :bih:
ljuspica

#9 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by ljuspica »

Hrasnicki stan je na Bjelasnici koliko me sjecanje sluzi i bila sam u tom domu. Noc=10 KM...za planinare sa pl.clanskom kartom jeftinije je. Znam, bila...ali Hrasnicki stan je nesto dalje...Bjelasnica je podaleko, ...ima li ista blize?
Blizanac

#10 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by Blizanac »

ljuspica wrote:Hrasnicki stan je na Bjelasnici koliko me sjecanje sluzi i bila sam u tom domu. Noc=10 KM...za planinare sa pl.clanskom kartom jeftinije je. Znam, bila...ali Hrasnicki stan je nesto dalje...Bjelasnica je podaleko, ...ima li ista blize?
Sjećanje te slabo služi.
PD "Hrasnički stan" nalazi se na Igmanu. Oduvijek je tamo i bio.
Ramzess Veliki

#11 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by Ramzess Veliki »

Jes' ... Igman, dolazi se od Velikog polja pa desno, pa opet desno, pa pravo i onda malo lijevo. Lijep pogled na sarajevske čevabdžinice i druge ugostiteljske lokale koji su im skupi, udavili se cicije od planinarskog graha za dvije marke ... :oops:
Mogu pjehoke od Hadžića da ne plaćaju kartu za autobus. :twisted:
A_R

#12 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by A_R »

ljuspica wrote:Hrasnicki stan je na Bjelasnici koliko me sjecanje sluzi i bila sam u tom domu. Noc=10 KM...za planinare sa pl.clanskom kartom jeftinije je. Znam, bila...ali Hrasnicki stan je nesto dalje...Bjelasnica je podaleko, ...ima li ista blize?
nikad nije bio na bjelasnici. noc je mozda 10 KM za clanove, za one koji nisu cijena je x2. nazovi pa provjeri. uostalom, PD Bjelasnica je kod male poste na principovom, mozes naci broj telefona pa biti sigurna :)
drunken tiger

#13 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by drunken tiger »

Da se upišem.
Ramzess Veliki

#14 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by Ramzess Veliki »

Koliko je noć u Banana Cittyju? 20 KM kako sam čuo.
art vandeley

#15 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by art vandeley »

planinarski dom Kraljevac...od Pazarica na Bjelasnicu prema Hranisavi...nije daleko ni pjeske idvojiti par sahata. Put je makadamski , solidan je...za cijene ne znam.
mali mujo

#16 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by mali mujo »

pa jbt šta oni hoće,da su u prirodi,blizu centra i da ništa ne plate.možda ima kakav prazan kavez u Pionirskoj dolini
Critic_JM

#17 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by Critic_JM »

Ramzess Veliki wrote:Koliko je noć u Banana Cittyju? 20 KM kako sam čuo.
€20,- http://www.banana.ba/prices.htm
Ramzess Veliki

#18 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by Ramzess Veliki »

Critic_JM wrote:
Ramzess Veliki wrote:Koliko je noć u Banana Cittyju? 20 KM kako sam čuo.
€20,- http://www.banana.ba/prices.htm
:shock: Uuuu cifre ... to je znači samo za naše domaće kokuze, bogatim strancima je to preskupo, urušiće im državni proračun ... :shock:
ilkbahar

#19 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by ilkbahar »

planinarski domovi bjelašnica podgradina i bijele vode imaš isto nočenje za desetak maraka.
ima na bijambarama isto smjestaj, neznam koja je cijena.
ljuspica

#20 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by ljuspica »

art vandeley wrote:planinarski dom Kraljevac...od Pazarica na Bjelasnicu prema Hranisavi...nije daleko ni pjeske idvojiti par sahata. Put je makadamski , solidan je...za cijene ne znam.
Hvala

8 KM članovi društva

15 KM ostali gosti

10 KM studenti
bombašica

#21 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by bombašica »

Pade mi na pamet PTT dom na Kabalovu. Ne znam cijene. Kažu da je smještaj OK.
petunija

#22 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by petunija »

mali mujo wrote:pa jbt šta oni hoće,da su u prirodi,blizu centra i da ništa ne plate.možda ima kakav prazan kavez u Pionirskoj dolini
:lol: :lol: :lol:
e baš me nasmija :lol:
sophieEl

#23 Re: Planinarski domovi u BiH

Post by sophieEl »

ljuspica wrote:
art vandeley wrote:planinarski dom Kraljevac...od Pazarica na Bjelasnicu prema Hranisavi...nije daleko ni pjeske idvojiti par sahata. Put je makadamski , solidan je...za cijene ne znam.
Hvala

8 KM članovi društva

15 KM ostali gosti

10 KM studenti
PD Kraljevac :thumbup:
pješke, od Pazarića, max dva sata laganog hoda
Post Reply