Započelo se sa ratom, a evo se nastavlja i nakon rata. Naslušali smo se raznih opravdanja, laži i izgovora da se opravda bijeg sa kućnog ognjišta i ratno dezerterstvo, iza rata takođe što se njive ne obrađuju, krave ne daju mlijeko, i trava nije zelena u Bosni.
Ostavimo to na stranu, ali me zaista čudi kako ti veliki Muslimani, sada odoše na kršćanski Zapad, a ne na islamski Istok, iako i tamo ima ekonomski jakih zemalja (Malezija, Dubai, Katar, Saudija, evo sad Turska jača itd.). Dobro tamo nema guzovače socijale za džukele, nego treba raditi kao u Bosni, ali me čudi kako im ne smetaju tako Velikim Muslimanima crkve, svinjetina, zemlje koje imaju desničarsku anti-muslimansku politiku, da im djeca slave Božić, a oni Veliki Muslimani itd., pobjegli od progona - eki
Skočili iz tave u lonac
Odmah da se ogradim da ne mislim samo na pobjegulje sa sela, nego i one iz vrhova bošnjačke političke elite koji su poslali svoju djecu, a veliki su muslimani, raja od Alije Izetbegovića takorekuć, a sada ima djeca nosaju zapadne kršćanske pasoše. Zna se koji su to, što po Sarajevu organizuju mevlude, klanjaju, izigravaju hadžije itd.
A završio bih sa hodžama islamske zajednice koji namjesto u sela u Istočnoj Bosni i Krajini, sada najrađe idu i "džemate" po kršćanskom Zapadu.