Router pomoc!!!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
FrljakS

#1 Router pomoc!!!

Post by FrljakS »

Eh ovako imam ruter ASUS RT-N12E i imam kablovski internet od hs-company. U postavkama rutere u wanu treba da stoji da se konektuje preko PPPoE sa mojim user name i pass, ali to nece nikako, radi samo preko Automatic IP i prekida svako 2-3 minute. Pokusao sam nadograditi Firmware ali se opet isto desava. i nemoguce je ruter vratiti na farbricke postavke, sta god da radim promijeni ime a postavke ostaju iste!! Sta da radim?
Qurajber

#2 Re: Router pomoc!!!

Post by Qurajber »

FrljakS wrote:Eh ovako imam ruter ASUS RT-N12E i imam kablovski internet od hs-company. U postavkama rutere u wanu treba da stoji da se konektuje preko PPPoE sa mojim user name i pass, ali to nece nikako, radi samo preko Automatic IP i prekida svako 2-3 minute. Pokusao sam nadograditi Firmware ali se opet isto desava. i nemoguce je ruter vratiti na farbricke postavke, sta god da radim promijeni ime a postavke ostaju iste!! Sta da radim?

Pa pogrešno radiš konfiguraciju rutera. Ne može PPPoE, nije kod tebe adsl, kod tebe je kablovski internet
Last edited by Qurajber on 31/03/2014 23:28, edited 1 time in total.
mirsek

#3 Re: Router pomoc!!!

Post by mirsek »

Mislim da je ovo trol, tako da ne treba odgovarati.
Inace nema ovo veze sa dinamickom adresom vec PPoE radi samo sa ADSL-om a ne radi sa kablovskim netom.
Nermin_BH

#4 Re: Router pomoc!!!

Post by Nermin_BH »

Nije ti to do routera problem. Sigurno ti negdje prekida kabal do modema, nazovi svog providera pa neka oni to provjere.
dudlov

#5 Re: Router pomoc!!!

Post by dudlov »

Nermin_BH wrote:Nije ti to do routera problem. Sigurno ti negdje prekida kabal do modema, nazovi svog providera pa neka oni to provjere.
Vrlo vjerovatno, jer ja sam imao taj problem i malo je falilo da sve počupam i kroz balkon izbacim. Meni je problem pravio kabal koji sam dobio uz Asus ruter.
andr0id

#6 Re: Router pomoc!!!

Post by andr0id »

Pppoep nastimaj na dynamic ip i ukljuci opciju DHCP i to je to ;)

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Post Reply